Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker D VII 1/32

Odeslat odpověď
Příspěvků: 296 • Stránka 14 z 20 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20
  • Odpovědět s citací

Re: Fokker D VII 1/32

Příspěvekod Michal Švehla » 20 zář 2013, 17:26

No jo kohoutů se letos urodilo málo... :-D . Je to nápad Sheya... na drátek 0,1 je navlíknutá trubička 0,3 délka asi přibližně okolo 1,624 - 1,836mm (jak se zadaří :grin: ) pak mezera a zase ale jen kraťoulinká (přibližně délky 0,485 mm) trubička 0,3. Na tu krátkou je z čela přilepena matička 0,5 a druhá z boku. tou je to celý přilepený do zahloubení ve válci... Sheya to má ještě trošku jinačejší, ale jsem rád, že jsem ztvořil vůbec tohle... :-D
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 20 zář 2013, 17:58

Když to tak vidím, jdu dělat čtvrtky. Tam mám jedinou výhodu, vidím na to :D Tohle je na můj um moc.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 20 zář 2013, 19:54

[quote="Peter DeSnek"]Michale, spatne jsi to pochopil ...

Ano jsou to dekompresni kohouty pro mechaniky, kdyz si proste chteli protocit motor.

..dekomprese se u tohoto motoru (a vlastně i dalších) shazovala tou pákou na konci vačkové hřídele (tedy na konci motoru. nahoře). Tou se spustily výfukové ventily a tím motor ztratil kompresi. Jiný způsob shození komprese je to, že ucpeš sání. To většinou u německých motorů nešlo, anžto sály přes dvojité stěny klikovky. Ale u motoru Hispano-Suiza by to v pohodě šlo. Ty "kohouty" jsou odvzdušňovací (nebo naopak zavzdušňovací) na vodní chladící okruh. Když se z motoru voda vypouštěla, tak jakmile přestala vytékat otevřely se právě tyhle kohoutíci a do chladícího okruhu vnikl vzduch, který způsobil, že vytekla všechna voda, která by tam jinak vlivem podtlaku mohla zůstat.
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 20 zář 2013, 20:23

Ono asi DeSnekovi šlo o něco jiného špatně pochopeného, vlastně nepochopeného ("špatně pochpeného") teda alespoň já to nepochopení ("špatné pochopení") chápu jinak než vyplývá z tvého pochopení nepochopení, takže nakonec lze pochopit, že pochopení (nepochopení, špatné pochopení) lze pochopit několika způsoby přičemž né každý bývá správně pochopen...
Jasně jsou to vypouštěcí kohouty chladící kvapaliny, neb bez nich by kvapalina z uzavřeného prostoru nemohla vykvapat...
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 21 zář 2013, 09:50

..a jooo.! Teď už to chápu naprosto přesně..! :grin:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 21 zář 2013, 10:11

Nojono panove .. dostali jste mne ... ale slo o to, jak jsou udelane ...

:grin: :grin: :grin: :grin:

Nezapomen ten kohout na hladinu oleje ...

Zdesko diky ... ze to je na vodu, jsem netusil ...

:shock: :shock: :shock:
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 21 zář 2013, 11:45

jestli jsem to dobře pochopil, myslíš tento?
Přílohy
003.JPG
001.JPG

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 22 zář 2013, 08:28

Jo presne ten ...
Jenom dotaz, premeril jsi si prostor kolem konstrukce ???
Ono tam mooooc prostoru neni !!!
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 22 zář 2013, 10:07

Jo jo vejde se, je pod trubkou...Spíš mne mrzí, že u Blumenthala kde je na zadek motoru vidět kohout nemám a tady kde vůbec vidět nebude je :shock: :?

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 zář 2013, 09:00

Kdo hledá najde!!! :shock: Našel jsem ještě kus trubky 0,8, takže jsem mohl včera (i při lehké nevolnosti po vinobraní) dokončit motor. Bohužel jsem si teď při focení všiml, že se někam potratily dva detaily z karburátoru... :cry: :? . Snad to ještě napravím... :roll: No a teď nastane souboj člověka s hmotou, aneb jak dostat hotový motor do hotového lože??? :shock: Už jsem to zkoušel, jde to , ale je to jako ježek v kleci :-D . Takže jakpak to bylo? " Natočíme-li motor dekompresní pákou směrem k příčnému větrování lože....." :grin:
Přílohy
001.JPG
002.JPG
003.JPG
004.JPG
006.JPG
007.JPG
008.JPG
009.JPG

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 23 zář 2013, 09:21

..hele Michale, nepodváděj..! Prdlačku jsi našel trubičku.. Ty jsi našel někde ve stodole skutečný motor..!!! :shock: :shock: Suprová práce..! Smekám..! [-o< =D> =D> [-o<
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 zář 2013, 09:29

Díky, pochvala moc potěší a vždy vnese světlo do jinak šedivého světa žití... :grin: :-D :-D :-D
teď se pochválím sám: ještě že jsem pana Foglara četl tolikrát - motor (ježek) už je v loži (kleci) :grin: :grin: Takže ještě chladič a budu muset také vytvářet nějaké hodnoty (myslím jako pracovat)... :shock: :?

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 23 zář 2013, 09:29

Tak tohle je moc pěkné. =D> Skoro škoda ho zavírat do modelu.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinos » 23 zář 2013, 10:27

Luxusní =D> bude to replika v replice
Na stole: Sopwith Triplane 1:72
Hotovo: Fokker D.VII OAW,Fokker Dr.I. Ltn.P.Baumer,SPAD XIII Late ver. 1:72, Gotha G.I.
martinos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čibotr » 23 zář 2013, 15:20

Chlape kde ses do teď skrýval, dokážeš zázraky. Třeba aby polystyren zrezatěl. Nejvýstižnější výraz ... jen ČUMÍM.
čibotr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 296 • Stránka 14 z 20 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20

Zpět na Stavby