Hellboy píše:Děkujeme za nenásilně, reklamně, hodnotící poznámku. Nic proti prosazování Vašich výrobků. Ale nevšiml jsem si že by třeba nějaký zástupce firmy HGW, Eduard, nebo jakékoliv jiné hodnotil modelářům modely a doporučoval v tom svoje výrobky. Jedna věc je pochválit, to je v pohodě, ale hodnotit zda jsem viděl či neviděl dobře namalovanou vrtuli a proto by všichni měli používat to co já prodávám, protože jen to je to co odpovídá skutečnosti je podle mě trochu mimo běžné společenské normy. Chápu, že vaše výrobky jsou nejlepší, že doma pěstujete všechny druhy druhy dřevin používaných k výrobě vrtulí, navíc v měřítkách 1/48 a 1/32 aby i struktura dřeva odpovídala měřítku a působila opravdově, dodržujete přesně technologické postupy, počty vrstev a vše ostatní. Ale myslím si že by každý stejně jako má svobodnou volbu zda použije obtisk dřeva od kteréhokoliv z výrobců, nebo se rozhodně ztvárnit jej vlastními silami, tak má i svobodnou volbu zda použije či ne Vaše výrobky.
Jak je vidět, mluvíme naprosto stejnou řečí.
Nikoho nenutím aby si kupoval naše vrtule, jak jsem psal, jsme tady pro modeláře kteří nedokážou namalovat vrtuli dřevěnou a ti co to dovedou, tak od nás vrtuli nepotřebují. Modeláři tady hodnotili, zda je lepší vrtule barvená, nebo dřevěná. Proto jsem vstoupil do diskuze a to velmi citlivě a nenásilně. Namalovat dřevo, to opravdu jde velice těžko a každý modelář to ví. Já jsem podotknul, že nejvíce se přiblížil právě Mertens. Pokud si někdo myslí, že ne, je to jeho názor. Já si myslím, že Mertens je v tomto ohledu určitě nejlepší. Pokud si myslíte, že ne, názor vám neberu.
Co se týká použitých dřevin, tak se opravdu snažíme přizpůsobit, ale jinak připomínka o pěstování mne opravdu pobavila.
To že někdo má svobodnou volbu jestli použije obtisk, nebo namaluje dřevo sám, jsem psal taky, takže jak vidíte, máme na celou věc stejný názor.
Ale raději bych tohle probral osobně a nechal tohle téma pro model LVG C.VI