Mel jsi na to radeji vzit Tamku ... nebo Constactu od Revellu .. tohle je dost zasasni spoj.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Spoj jako takový by neměl být namáhán. Šlo jen o to zafixovat vlastně křídlo v poloze jaké jsem chtěl. Pokud se hýbe s křídlem tak spoj zůstává ve stejné pozici (jak horní tak spodní část se hýbe stejně - i bez slepení). A hlavně byl problém s mezerou ve spoji. Nevěděl jsem kolik je tam místa, takže jsem tam nacpal prstolep a mezerou ve spáře jsem tam nalil ještě další po zalepení.
Tak uvidíme co mě ve škole naučili o lepených spojích Když tak se to opraví.
Dekály na středu křídla se liší protože jsem z fotek usoudil že střed křídla se dělal a montoval dříve než ostatní části křídel, ty se dělali "na zemi" zvlášť. Takže je snad i pomalovali zvlášť. PS: jinak to udělat moc nešlo
Tak jsem se dnes pustit do tapetování trupu. Na modré na trupu se mi objevili stopy po pásce, takže asi benzín a vyčistím to. Jinak jsem tu modrou zase podřel - nekonečný boj. Před sestavením ještě přestříknu odřeniny...Vzhůru během víkendu polepit letadlo
Obtisky byli čerstvé, ještě s tensolem na sobě. Každopádně trup byl několikerým broušením vyleštěný až do infinita...takže pokud je tam zase krupice tak mě z těch dekálů posere. Zítra si odekáluju kus destičky jestli je to tím dekálem.
Pomalu asi začínám přicházet na kloubu té krupici...část toho jsou mikro bublinky...nedaří se mi vytlačit vodu z takové plochy a úplně nepotrhat dekál (který se rád trhá). Ale horní plochy jsou jiný dekál (asi čerstvější) a tam to už jde lépe.