Výfuky už mám rozdělané, ale zatím z nich mám dost těžkou hlavu.
Za prvé nevím, jaký tvar měly na tomhle konkrétním stroji. Byla to poměrně ranná mašina, takže by teoreticky měly být krátké. Ale musím se přiznat, že mě mnohem víc láká varianta s dlouhými šikmo dolů mířícími výfuky.
A za druhé bych chtěl udělat duté ústí. To už jsem dělal na Bergovi z vytažených uchošťouchů, jenže tam to byly jen rovné roury. Na Bristolu je ta trubka zahnutá a nějak to budu muset naroubovat na výfukové trubky od jednotlivých válců.
Ok, díky, zkusím. Jen mám trochu obavy, jestli půjde ohnout. Leda bych tu ohnutou část udělal z normálního drátku a jen koncovku narouboval z injekční jehly.
Zatím mám jen vyrobené destičky s 5 rovnoběžně nalepenými drátky, to budou výfukové trubky od zadních 5 válců. Teď ještě musím vyrobit výfukovou trubku od prvního válce, kterou musím ohnout o 90 stupňů dozadu, napojit na ni zbývajících 5 trubek, pak ještě ohnout dolů, po celé délce (krom 2 ohybů) to musí být rovné a na konci to musí být duté.
Pokud máte někdo pocit, že vymýšlím p.čoviny, vítejte v klubu.
Moc pěkné. Ten výsek na jednom s pravých křídel je co? Bude třeba to nějak zalepit. Pak ještě naznačit křidélka. Se mi tu mluví, ale když jsem tuhle v Praze viděl jak je to titěrné. Klobouk dolů.
Jaká bude kamo? Pak zkusíme dohledat fotku a zjistit jaké byly výfuky. Dlouhé/krátké
to Hellboy: Ty trubičky vypadají dobře, díky za tip, snad půjdou ohnout. Ale když vidím ty ceny, tak ty výfuky asi udělám radši krátký.
Kamo by měl být stroj A7288 McKeever/Powell, tj. stejná jako na Vlastově kousku.
Většinou je zobrazován s dlouhými výfuky, ale nevím, do jaké míry je to dáno rozhodnutím výrobce stavebnice.
Kdybyste někdo nějakou fotku měl, byl bych moc rád.
Ad výsek na křídle: to je optický klam, není to výsek, jen jsem se tam surfem probrousil na modrý podklad. To křídlo je už stejně znova zbroušené a přesurfované. Žebra budu muset zkusit vyrobit jinak, aby mi surf nezatékal pod maskovací pásku. Takže moje klasická metoda pokus/omyl.
Tak s výfuky buď v klidu. Na McKeeverův Bristol fotka není. Hledal jsem dlouho a marně. Možná ji má nějaký lord doma v sejfu a tají ji. Ja kamo kombinoval s jinými stroji jednotky zhruba z doby, kdy tam McKeever létal.
takže Šedý kryt motoru,PC 10 vrch,plátno spodek,bílé potahy kol. A vysledoval jsem že měli čísla strojů (v případě McKeevera 7) i na horním křídle uprostřed. Ale je to vše takový malý what ifek
Podle fotek mají letouny série A-72xx ještě krátké výfuky. Myslím, že je měl i McKeevrův stroj.. náznak dlouhého výfuku jsem našel u No11 Sqn u tohoto stroje..ale zase jen kreslený. (ze stejného zdroje jsou ale jiné letouny sérií "A" a "B" kreslené s krátkými výfuky..a na fotkách taky)
Přílohy
Naposledy upravil zdesko dne 14 lis 2012, 20:19, celkově upraveno 1