Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.III (Eduard 1:48)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros D.III (Eduard 1:48)

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 27 úno 2014, 19:45

KiR píše:Přiznej si, že máš z těch kytiček strach.... :lol:

Jediné z čeho mám strach je ta moje :lol: :grin: :grin: Kytičky jsou výzva.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 27 úno 2014, 22:42

Už tak brzo? :-D
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 28 úno 2014, 12:28

Slepeno, vytmeleno, vybroušeno...
A006.JPG

A007.JPG

Model půjde do surfu a zatímco si budu hrát s křídly, tak si můžu lámat hlavu nad tím, pro jakou kamufláž se rozhodnu... Ta "rozkvetlá louka" je velkým lákadlem, ale mám dost velké pochybnosti o tom, zda bych ji zvládl...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 12 bře 2014, 11:44

Zatímco si lámu hlavu nad tím, jaký "kabát" dostane tento Albatros, tak jsem popojel s křídly... Ač jsem si naplánoval pohodovou stavbu přímo z krabičky bez řezání, tak u horních křídel mé předsevzetí vzalo za své... Výrobce na horním křídle ani nenaznačil vahadla křidélek a tak se muselo řezat:
A008.JPG

Skoro týden pak křídla ležela, než jsem našel čas a nastříkal je:
A009.JPG

Ještě na to vše přijdou časem nějaké ty filtry a u spodního křídla zašpinění od odlétající hlíny... Kdy to ale bude, to je ve hvězdách. Smekám před některými modeláři, kteří v sekci letadel rozjíždějí de facto sériovou stavbu letadel a není pro ně problém postavit několik letadel za víkend...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 12 bře 2014, 14:30

Pekně. =D> teď už ale je třeba vybírat kamufláž podle křídla. Chladič je umístěn v centru. Většina albatrosů měla chladič napravo od osy. Pozor na to. Dá se to trochu poznat z fotek podle toho kudy vedla trubka z přední části motoru nahoru k chladiči
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 12 bře 2014, 14:49

Jen pro jistotu..Lukáš má na mysli toto..:
Přílohy
Albatros D-III (Alb)_det-front-a01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 13 bře 2014, 12:30

Vlastimil Lukáš píše:Pekně. =D> teď už ale je třeba vybírat kamufláž podle křídla. Chladič je umístěn v centru. Většina albatrosů měla chladič napravo od osy. Pozor na to. Dá se to trochu poznat z fotek podle toho kudy vedla trubka z přední části motoru nahoru k chladiči

Mám vybrané dva favority, oba mají chladič v centru křídla, ale i tak děkuji za upozornění... V mém případě je takových upozornění vždy třeba... :)
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 19 bře 2014, 20:42

Albatros dostal kabátek... a přiznávám se, že hodně dlouho nechci vidět Tamiya pásku a zarazilo mě, kolik toho může člověk pozapomínat z geometrie.
A010.JPG

Omlouvám se, že je jen jedna fotka, ale nejsem schopen s bleskem nafotit nic lepšího...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 07 dub 2014, 14:41

Hlásím další postup... ale zároveň se přiznávám, že chybělo málo a Albatros skončil někde v krabici... Na počátku byla moje lenost, když se mi nechtělo po "noční směně" kdy jsem lepil horní křídlo a následně neuklidil model do vitríny, ale položil na poličku, kde pár dní ležel. A zákon schválnosti vedený mou pořádkumilnou manželkou zapříčinil, že při úklidu došlo k pádu modelu s následným odlepením horního a jednoho dolního křídla a poškození vzpěr. Chudák manželka z toho byla nešťastná, jako by zaparkovala nové auto do rybníka...
A011.JPG

A012.JPG

KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 07 dub 2014, 15:18

Vypadá to nádherně. Opravdu si tu kamufláž musel hodně chtít, jinak by ses na ty kostičky už dávno (_!_)
=D> =D> Paráda!
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinos » 07 dub 2014, 15:35

S těma kostičkama sis určitě náramně užil, vypadá to suprovně, doufám, že už se ti domáci nehody vyhnou
Na stole: Sopwith Triplane 1:72
Hotovo: Fokker D.VII OAW,Fokker Dr.I. Ltn.P.Baumer,SPAD XIII Late ver. 1:72, Gotha G.I.
martinos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 07 dub 2014, 16:05

Ondřej Kabelka píše:Vypadá to nádherně. Opravdu si tu kamufláž musel hodně chtít, jinak by ses na ty kostičky už dávno (_!_)
=D> =D> Paráda!

Já se na ně chtěl (_!_) už po té, co jsem vyřezal cca třetinu kostek z Tamiya pásky. Na celém modelu jsou totiž jen 2! stejné a ty jsou na směrovce. Když jsem k Tamiya pásce sedal a začínal přeměřovat a přepočítávat, tak jsem si pustil jako kulisu DVD s Herculem Poirotem... a když jsem končil, tak jsem měl za sebou maratón 6 DVD a cca 30ti dílů... a mlátil jsem se do hlavy, že jsem nedal přednost kytičkám... ](*,)
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 07 dub 2014, 22:04

..ale ta mravenčí práce přinesla takřka stopro výsledek.! Podle fotek, naprosto dokonalá práce..!! =D> =D> Víš, co se mi ale moc nelíbí..? :x Ten stříbrnej chladič. Spíš by se hodila albatrosácká šedá, nebo ho alespoň pojmout v "mosazi"... :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 08 dub 2014, 18:37

zdesko píše:..ale ta mravenčí práce přinesla takřka stopro výsledek.! Podle fotek, naprosto dokonalá práce..!! =D> =D> Víš, co se mi ale moc nelíbí..? :x Ten stříbrnej chladič. Spíš by se hodila albatrosácká šedá, nebo ho alespoň pojmout v "mosazi"... :-k

Ono se to nezdá, ale ten chladič byl původně mosazný, ale použil jsem barvu Humbrol a jejich mosaz je příliš výrazná. Proto jsem ten chladič přestříkal hliníkovou leštící pastou od Agama a žebra jsem částečně proleštil, aby tam "prosvítala" mosaz:
A013.JPG

Tento snímek je focený bleskem, tak to není tolik vidět, ale není problém si ještě trochu zaleštit, aby mosaz více prosvítala... Nerad bych to přehnal, protože ta Humbrolka je vážně na (_!_) a bylo by to příloš výrazné. Co se týká rámu chladiče, tam jsem postupoval podle návodu. Ale není problém ten hliník filtrem trochu utlumit (např. do šedozelena), ale nebudu to moc přehánět, aby nebyl příliš výrazný rozdíl mezi vrchní části křídla a spodní...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 14 dub 2014, 17:46

Ve chvílích volna dostal Albatros podvozek a výfuk:
A014.JPG

A trochu jsem "proleštil" chladič, aby byl více vidět mosazný podklad. rám chladiče jsem trochu "utlumil", sice to moc není vidět, ale nechtěl jsem to přehánět... vypadalo by to divně, pokud by vrch byl šedozelený a spodek hliníkový:
A015.JPG

KiR

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby