Jo jo, já taky uvažoval, že ho udělám v tělové barvě s hnědou špičkou ... Ale nakonec bude takhle. Herkules snad ještě zprůhlední. Chipreau, mOTTOr je tady , jen ho ještě zkusím trochu nastínovat ...
Sebral jsem odvahu a začistil okraje plátna. Takže takhle to vypadá před zkompletováním a opravami poškozených míst. Pak výplety... No snad to do té soboty stihnu...
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Nádhera... a možná bych měl pro Tebe návrh na další model. Co by jsi řekl na toto:
Ač se to nezdá, vyrábí se to i jako model:
Náhled na stavebnici je zde: http://www.aim72.co.uk/page205.html A když se pak podíváš na nabídku této firmy, tak je tam dost zajímavých modelů... např. Antoinette VII, Bleriot XI, Bristol Boxkite či Santos Dumont Demoiselle....
Tý jo, ti Angláni jsou super, škoda ( teda jen pro mě ) že to všechno dělají jen v 1/72, jinak bych do toho hned šel... Ano, napínáky byly, a já se je budu snažit nějak znázornit taky... Zkompletováno, teď ty opravy a pak spiderwork . Celou dobu jsem si říkal že to neudělám - a nevydržel - Otík šel zkusmo na kopec :
Jak říkají mé dcery: "Ty vado to je nářez!!!" . A jak říkám já: "Perfektní!!!" Ty angláni mne také mrzí, že dělají jen "bleší" měřítko. Ve větším by to byla fantazie
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Nic ve zlém, ale možná by stálo za to lépe číst, né hned kritizovat Vilém přeci píše: "Zvláštní, jaké drobnosti můžou přinést radost - já mám například radost z podstavce se základem špičky Fliegebergu. Při malém podstavci vychází na model jako špička toho kopce jen ona travnatá část - čímž mi odpadají starosti s erodovanou hlínou" Maketa celého kopce by se asi dost těžko přepravovala a umisťovala do vitrínky...
Jo jo, Fliegeberg měl ( vlastně stále má ) bezmála 60 metrů. Tohle má skutečně zobzarovat jen jeho nejvyšší a jediné uměle zatravněné místo. Uvažoval jsem, že to postavím jen na dřevo, ale připadalo mi to taky divný, tak jsem to zkusil ozvláštnit nějakou hrubou strukturou, která tam jinak zjevně nepatří... Zatím nevím jestli to ještě nepředělám na původní čistě dřevěnou podložku s kopečkem - chvílemi se mi ty kamínky líbí , chvílemi mi to připadá jako IPA .