Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D V, 1/32, Wingnut Wings

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros D V, Ernst Udet, D4476/17, 1/32, Wingnut Wings

Příspěvekod Michal Švehla » 15 říj 2013, 12:10

to Homer II - omlouvám se za "dvě mm" :grin:
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 15 říj 2013, 12:51

..a ještě jedna věc..ten Udetův D4476/17 létal bez žaluzií na chladiči (Daimler-Mercedes, což máš správně.. :-D )
Přílohy
Albatros D-V_Jasta 37-Ernst Udet-a01b.jpg
Albatros D-V_Jasta 37-Ernst Udet-(D4476-17)-a02.jpg
Albatros D-V_Jasta 37-Ernst Udet-a02.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 15 říj 2013, 15:23

Tak jsem trošku hledal a:
a) našel jsem foto s PROKAZATELNĚ plátěnou přepážkou!!! :shock: - nevím zda to budu nějak řešit?!?! Asi by to štětcem šlo přemalovat aspoň v horní části kde to bije do očí.. :shock:
b) našel jsem fota s relativně tmavým vnitřkem trupu - není to samozřejmě tmavé dřevo!!! ale "ztmavlý" lak (fermež) - Asi to nebylo až tak běžné, ale pomůže mi to se s tím vyrovnat...
c) Zdeskovi dík za foto, sice je v archivu mám, ale upozornilo mne to na jednu věc (a proto trochu nerozumím Zdeskově poznámce) : 4476 létal bez žaluzií (takže bych to měl ŠPATNĚ!!!) ale to není Daimler - Mercedes ale Teves & Braun!!!! Hlavní ale je, že ten chladič jsem lepil jen z pokusných důvodů jak vypadá, neb tak daleko ještě nejsem :-D
d) zjišťuji, že se svojí "nadržeností a absťákem" snažím pořád na modelu makat a vlastně VŮBEC NEPROBÍRÁM PODKLADY (A ŽE JICH JE), JEDU TAK NĚJAK PO PAMĚTI (ALBÍKA JSEM MĚL VŽDY DOBŘE NAČTENÉHO, ALE PAMĚŤ STÁRNE :? A DOBA SE MĚNÍ :shock: ) A DOPOUŠTÍM SE DOCELA DOST HRUBÝCH CHYB ](*,) ](*,) ](*,) .
e) už asi zcela jistě dojde na změnu stroje - mám v plánu Albíků rozhodně víc, takže ten první bude s barveným trupem - možná "stříbrný Udet, nebo Kissenberth a nebo úplně někdo jiný :grin: :grin: :grin: Ale první nebude určitě "dřevák"
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 15 říj 2013, 15:48

[quote="Michal Švehla"]Tak jsem trošku hledal a:

c) Zdeskovi dík za foto, sice je v archivu mám, ale upozornilo mne to na jednu věc (a proto trochu nerozumím Zdeskově poznámce) : 4476 létal bez žaluzií (takže bych to měl ŠPATNĚ!!!) ale to není Daimler - Mercedes ale Teves & Braun!!!!

..no, to teda není..! :-D Teves-Braun byl trubkovej a kopíroval horní zaoblení profilu tak, že nad něj nevystupoval. Daimler-Mercedes byl voštinovej a tím pádem jakoby rovnej. Proto v zadní části výrazně vystupuje nad křídlo. Teves-Braun měl přední přítokovou trubku otočenou dopředu. Daimler-Mercedes měl obě směřující kolmo dolů. A protože minimálně na dvou fotkách je vidět onen charakteristický "schod" v zadní části chladiče, tak je jasné, že to byl Daimler-Mercedes. A věta, že udetův 4476 létal bez žaluzií znamená, že pod chladičem zůstaly jen ty boční lišty..(i když na fotce v hangáru nemá ani ty lišty). Žaluzie byly daný někam dopryč. Takže sis trochu zbytečně přidělal práci jejich skládáním.. :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 15 říj 2013, 16:15

handrkovat se nebudu, nemám to ve zvyku - na spodní straně horního křídla je na mně námých dvou fotkách ZŘETELNĚ Teves a Braun... (i když na té tebou uvedené to vypadá že boční držáky jsou) :? . Wingnuti na Teves a Braun výslovně upozorňují (a jak to zatím sleduji jsou pro mne, i přes některé jejich chyby v návodech, větší kapacitou)... :grin: Hmmm co víc si přát??? :grin:
Práci jsem si nepřidělal neb... viz předchozí příspěvek...

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 15 říj 2013, 17:59

Posílám ráno slíbené:
Přílohy
Albatros D.V 001.jpg
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 15 říj 2013, 18:31

..a ukázal bys mi prosím ten zřetelný nápis Teves-Braun..? :arrow: :-k Pokud vím, tak jakoby nejdetailnější fotku Udetova údajného D4476/17 mají WnW ve svém archivu. Dokonce to vypadá, že má i chladič Teves-Braun. Pilot v letadle by eventuélně mohl být Udet..ale to éro zcela určitě není D.4476/17..!!! Podle opěrky hlavy (to jí fakt přehlídli..??!!) je to jeden z prvních D.V, tedy serie D10xx. Jak vidno chladič má jakousi vzduchovou naběračku, což by napovídalo, že zde je chladič "T-B", který díky trubkovému provedení měl menší účinnost..takže slovíčko "possibly" D4476/17 můžeme zcela určitě nahradit slovy.: "v žádném případě"..!
Přílohy
Albatros D-V_Jasta 37-Ernst Udet-b01(údajne).jpg
Naposledy upravil zdesko dne 15 říj 2013, 18:38, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 15 říj 2013, 18:34

Tady máš spolu s upozorněním co je viděné na skutečném D.4476/17 a jak se to schoduje s D-M chladičem..
Přílohy
Albatros D-V_Jasta 37-Ernst Udet-(D4476-17)-a02.jpg
Albatros D-V_Jasta 37-Ernst Udet-a02.jpg
Albatros D-V_Jasta 37-Ernst Udet-a02.jpg (45.16 KiB) Zobrazeno 1091 krát
Nemecko-radiator Daimler-Mercedes (krídelní)_art01.jpg
Nemecko-radiator Daimler-Mercedes (krídelní)_v5a.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 15 říj 2013, 18:37

..a ukázka, jak vypadá trubkový Teven-Stevens..to, že jeho zadní hrana nad povrch křídla nevystupovala je myslím vidět i bez doplňkových šipek.. :arrow: Teď mě ale napadlo, že jsi vlastně nedal fotku chladiče, který jsi použil, zezhora. Takže ani není poznat, který z nich to je. Podle náznaku voštin by to mohl být správný D-M. Pak je to v pořádku..(jen to tedy mají WnW jmenovitě firemně-výrobně přehozený)
Přílohy
Nemecko-radiator Teves und Braun_01.jpg
Nemecko-radiator Teves und Braun_02(puvodni foto bylo zrcadlove pravracene).jpg
Nemecko-radiator Teves und Braun_03(puvodni foto bylo zrcadlove pravracene).jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 15 říj 2013, 18:57

to Vilém - tak to je přesně ta fotka kterou jsem našel také :-D . donutila mne přemalovat (aspoň provizorně) přepážku na barvu plátna. Díky

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 říj 2013, 05:09

Neb se opravdu nehodlám handrkovat jen poslední: WW mají v návodu označení dílů správně (nevím jak jsi dospěl k názoru opačnému, když fotky jejich značení potvrzují), v instrukcích k obtiskům Udeta správně odkazují na díly T-B, v bokorysu k obtiskům Udeta mají správně kreslen horní díl bez zubu, na fotce v hangáru je zřetelně vidět T-B (jasně viditelné přepážky držící trubky chladiče - takovou fotku znám ještě jednu)
HOWGH
PS - opravdu se nenechám zatáhnout do další tebou vyvolané nesmyslné dohadovačky (navíc je úplně mimo mísu, neb jak jsem opakovaně uvedl (2x) chladič jsem si vyrobil na zkoušku a vůbec nevím zda bude použit), modelforum jsem si prošel (včetně těch do kterých jsem se bohužel nechal vtáhnout - pásy Fokkerů, nosníky Alb atd) a názor na tyto rádoby "vědecké" debaty si již udělal... Beru věcné připomínky (viz Sláva (ta mne zrovna nepotěšila :grin: ), Vilém atd.) , ale útočný styl typu "já mám vždy pravdu a jsem rád když mohu vyvolat spor" (jen namátkou jak je vidět i z citace kterou jsem dal dříve "pravdu která je velmi tvárná") v koníčku který dělám pro zábavu neberu...

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 říj 2013, 08:49

Pilotní prostor zatím bez řízení (nevím zda rozpohybovat, neb to je dost náročné - nohy) a s přemalovanou přepážkou :? . S tím dřevem už bohužel nic neudělám ](*,) ](*,)
Přílohy
005.JPG
006.JPG
007.JPG
008.JPG

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 16 říj 2013, 09:00

Vypadá to moc dobře!!! A ten plátěný potah vypadá taky jako plátěný.
Zkus možná ještě nějak oživit ten kompas. Vypadá tak nějak z plastu :D :D
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 16 říj 2013, 09:04

Tak jsem byl hodně zvědav, jak se s tím plátnem bez rozebírání popereš... A =D> =D> =D> ! ;-I
Mně se to dřevo líbí [-o< , resp. líbí se mi to moc celé. Zdraví V.
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 říj 2013, 09:06

Ondro. Máš pravdu, teda s tím kompasem :grin: . Ale nevím jak. Myslíš, že pomůže zvýraznit hrany? Ta černá je taková nudná... :-D to je fakt.

Michal Švehla

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby