Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros DV,DVa dva najednou 1/72

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros DV,DVa dva najednou 1/72

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 27 úno 2011, 18:04

Trup je vybaven. Co je vidět jsem tam dodělal co vidět nepujde na to jsem se vybodl...Ted jsou již trupy slepeny a čeká je broušení tmelení,dolepování SOP,VOP křídel a pak konečně nástřik.
Přílohy
015.jpg
012.jpg
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 06 bře 2011, 14:40

Trupy slepeny a vytmeleny.
Roden šel pěkně k sobě, ale rytí je katastrofa, je strašně mělké místy se úplně ztrácí. Trup jsem doryl a ohřebičkoval před nástřikem. Letadlo bude mít kamuflovaný trup, tak byla stejně většina hřebíčků zalita barvou Předbrousil jsem si zasobníky na Siemensovy motorové kulomety
Eduard se složil sám. Jen opěrka se mi zdá podle fotek krátká tak jsem ji dotmelil. Trup jsem doryl tam kde se rytí vybrousilo. Nyní příjdou na řadu barvy a až pak hřebíčky (budu dělat dřevěný trup)
Přílohy
059.jpg
Eduard
054.jpg
Roden
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 06 bře 2011, 15:42

Hmm zajímavá dvojstavba jde Ti to pěkně =D>
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 10 bře 2011, 16:49

:cry: pořád dokola, člověk se chce podívat na wingnut stránky něco si ověřit z fotek a mě se prostě z domu nedaří se tam dostat. Rozkliknu si Albatros DVa fotoarchiv a když na něj kliknu přehodí se mi vše na novinky. Je zvláštní že v práci se mi toto neděje. Napadá mě že bych překročil povolený počet shlédnutí (pokud je toto možné?) že si stránky pamatují kolikkrát ten který uživatel navštivil jejich www stránky? Jsem z toho :-&

Řeším pásky před kryt motoru. Byly na všech DVa nebo je to montováno jen na některé? Rumeyův DVa ma zrovna v místě pásků bílou a není nic vidět :|
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 10 bře 2011, 17:49

- Pásky upevňující kryty motoru jsou na všech čitelných fotkách Albatrosů D.Va z archivu na wingnutwings.com.
- Postupně je přebíraly i Albatrosy D.V, ale na těch jsou k vidění poskrovnu..

ad ww.com:
Limit návštěv asi ne. Nesouvisí tvůj problém s neaktualizovaným ovladačem něčeho? (flash player..).
Protože stránky Archive Photos, Colour Photos, Instructions, Model Images...se přizpůsobují šířce monitoru. Když si jeden nastavím na 1152, druhý na 1280 a otevřu Archive Photos na tom 1152, fotky se mi zobrazí v 8 sloupcích. Když okno přepinknu na druhý monitor (s jiným rozlišením), zahrají si sloupce škatulata tak, aby vyplňovaly celou šířku stránky (v tomto konkrétním případě stoupne počet sloupců z 8 na 9). Takže podle mě zřejmě nemáš ovladač tohoto "aktivního" prvku.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 10 bře 2011, 20:12

Ale je zvláštní že když kliknu na Photo galery tak si nové fotky (k obtiskům Jasta 37) projedu v pohodě. Jakmile ale chci dat druhou stranu fotek automaticky se obrazovka přepne na novinky. Jsem z toho janek.
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 10 bře 2011, 22:21

Vlasto počítač někdy dělá neprozřetelný brikule..měl jsem podobný problém na jiných stránkách (ještě při Win98)..a J.Sheya mi poradil ať vymažu kookies..tak jsem to udělal a bylo po problému..(prostě se tam mohla usídlit nějaká chybka..) Řazení fotek na různých monitorech je normální jev..některé webovky nabízejí i možnost, kolik jich chceš zobrazit..kromě toho jde webovou stránku libovolně zvětšovat a zmenšovat..pak se fotky a stránka jako taková automaticky přeformátovává..(ctrl a +, zmenšování ctrl a - ..návrat na původní velikost ctrl a 0(nula)..takhle se pak dají stahovat neztažitelné fotky pomocí "printu" v docela přijatelném rozlišení..)
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 14 bře 2011, 05:51

Snažím se rozlousknout jakou barvu měla kost na trupu DVa F.Rumeye. V publikaci Jagdstaffel 5 vol 1 udělali rekonstrukci této kosti v šedé barvě. Jen si říkám proč by si nechával malovat kost na šedo?. Kost co já vím má barvu bílou až žlutobílou. Ale ať porovnávám jak porovnávám asi se pravdu nikdy nedzvím.
Jedno je téměř jisté, malíř si s ní dal záležet. Je vystínovaná, má černý a pak i bílý lem.
Přílohy
DVa%20Rumey.jpg
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 19 bře 2011, 12:54

Příšly na řadu barvy. Bude to chtít ještě opravit červený lem na ocase a doladit olemování kosti a pak to myslím bude ok. Co říkáte? Jinak kost je malovaná ručně.
Na řadě jsou křídla a pak pujde vše dohromady.
Přílohy
053.jpg
055.jpg
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 31 bře 2011, 04:41

Nemáte někdo kvalitnější fotku Billickova DV ?

Řeším rozmístění kamuflážních polí na DV 1042/17 foto viz. http://www.wingnutwings.com/ww/FAABF1B7 ... B1D12D51D1

Jedná se o rannou verzi DV charakteristickou mohutnějším ovládáním křidélek,absencí aerodynamického krytu osy povozku a opěrkou hlavy.Při porovnávání fotek jsem zjistil že jak Bertholdův DV,Billickův tak i DV 1042/17 mají stejné rozmístění kamuflážních polí na spodním křídle. Napadá mě tak že by tomu mohlo být i u horního křídla. Winguti mají na stránkách krásnou fotku dalšího ranného Albatrosu vč. 1046/17 (http://www.wingnutwings.com/ww/FAABF1B7 ... B1D12D51D1) nicméně se křídla tak nešikoně lesknou že není vidět vůbec nic #-o
Přílohy
DVBerthold.jpg
Berholdův DV
DV Billick1.jpg
tuto fotky by to chtělo v kvalitnějším provedení
DVBillick.jpg
zde je vidět chybějící kryt osy podvozku,opěrka hlavy a rozmístění kamuflážních polí na spodním křídle
Albatros2.jpg
jeden z early DV,křídla se bohužel opět lesnkou nebo jsou přetřeny nějakou světlou barvou. Opěrka hlavy je odmontovaná
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 07 dub 2011, 17:27

Marně tápu nad tím jak mohly být motorové kulomety instalovány do trupu Albatrosu. Pokusil jsem se velice amatérsky podle fotek nakreslit jak asi mohl být kulomet uložen..ale

trochu mi nesedí zadní kulatý uzávěr...protože podle fotek, které jsou na první straně tohoto tématu vedla z oné kulaté části kulometu jakási tyč přímo k motoru. U Albatrosu ale musel být buď použit nějaký převod nebo vše muselo vypadat úplně jinak. Motor je uložen příliž vepředu od kulometů a tyč by musela být spřevodovaná, navíc by vedla přes motorovou přepážku a zásobníky a nádrže.

Mám nákres uložení kulometu ale z roku 1926. Mohlo být snad uložení kulometů podobné?

Chtělo by to ještě nějakou fotku Albatrosu s motorovými kulomety :-k
Přílohy
Gebauer1926.jpg
Uložení Gebauerových kulometů vedle sebe z roku 1926
DVmotor gun.jpg
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 07 dub 2011, 20:59

Vlasto na obrázkách kulometu Gebauer, které jsou na předešlé stránce je vidět jejich pohon od klikovky motoru Daimler. Ale to není vůbec podstatné, protože pohon mohl být vyveden klidně od vačkové hřídele. Další možností je pohon kulometu od klikovky (nebo i vačkovky) "bowdenem". Ostatně synchronizace byla od motorů Mercedes vedená právě takovýmito ohebnými hřídely. Není to "bowden" v pravém slova smyslu, ale vypadá to spíš jako takovej ten ohebnej "štouchač" na ucpaný kanály..určitě jsi to už někdy viděl.. :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 12 dub 2011, 19:40

DV se mi zadřevěnil...ještě nastříknu motorové plechy a krytky a pak budu asi zase zadřen...budu potřebovat masky na velké černe H na trup.(podobně jsem skončil u Nieuportu 28...nedostal jsem se ještě do pořádné reklamky kde by mi to namalovali a vyřezali na plotru. U jedné jsem byl, ale měl jsem pocit že se bavím s člověkem, který mě naprosto nepochopil). inu pohledám ještě Ostrava není zas až tak malá.

Tápu nad tím zda mám nějak portovat křídla. Podle mě to je nemodelové. V továrně křídla natírali barvou a myslím, že žebra neprosvítala, maximálně proti slunci. Asi jen trochu stlumím barvy filtrem a nechám to tak.
Přílohy
009.jpg
013.jpg
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinos » 14 dub 2011, 10:25

Hoj, ted v sobotu na soutěži v Karviné jsem se dostal ke kontaktu s model-cz, mají v nabídce i "Vyřezání masek dle vlastního návrhu" http://www.modelcz.cz/shop_sluzby.html, zkusit bys to třeba mohl :D možná že by to šlo. Jinak já jsem už Ni-28 dokončil, byl jsem s ním právě v Karviné. Fotky v galerii. M.
Na stole: Sopwith Triplane 1:72
Hotovo: Fokker D.VII OAW,Fokker Dr.I. Ltn.P.Baumer,SPAD XIII Late ver. 1:72, Gotha G.I.
martinos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 21 dub 2011, 21:26

Pěknej postupu obou strojů. Líbi se mi to dřevo, v tomhle měřítku by leta nemohly bejt ani videt a myslim ze si to zvlád dobře.
Jakub Houška
Timi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby