Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.III OEFFAG Eduard 1/48

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros D.III OEFFAG Eduard 1/48

Příspěvekod KLingO » 11 úno 2011, 08:16

ta peciatka nakoniec moze fungovat len opacne ... streknes zlty podklad ... namocis peciatku do hnedej .... obtres a otlacis ... farba by sa mala otalcit fsade okrem sneka

zbytok pomedzi potom povyfarbovat hnedou ... ale prplacka riadna :?
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan_K » 11 úno 2011, 12:06

Tadyhle máš konkurenci...

http://www.wwi-models.org/Images/Mazurowski/CP/Brumowski/index.html

FCM decals...prý obtisky, ale krycí fólie se po nanesení odstraní, či co.
Hotovo:МиГ-3 ранний, 1/48, Trumpeter, Nieuport 11, 1/32, Special Hobby
Rozestavěno:Pfalz D.IIIa, 1/32, Wingnut Wings, P-47N, 1/32 Trumpeter
V plánu:Supermarine Spitfire 1/57
Jan_K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 11 úno 2011, 16:22

Taky me napadlo nechat si vyřezat masky. Na křídlech by to nebyl problém, ale na trupu to vidim stejně jako s obtiskama. Nainstalovat to tam tak aby nevznikla mezera, šneky se nepřekrývali a navazovaly na sebe vidim jako velke problem. Jinak u tiskátek sme s tátou došli k tomu, že guma je dost měkká, a to byl další problém s otisknutím. Ale prej doma máme ještě tvrdší lukopren, takže bude další pokus.
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 11 úno 2011, 17:53

Viděl bych to možná ještě jinak, je to jen nápad musel by se vyzkoušet ale co nastříkal nejdřív žlutou přelakovat ji lesklým lakem na něj červenou a než úplně proschne tak něčím ostrým ale měkkým /špejlí nebo párátkem/ vyrýt šneky a přelakovat. Opakuji, zatím je to jen nápad a musel by se vyzkoušet ale myslím si že by to mohlo jít.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 11 úno 2011, 19:27

Timi píše:Pri otisknutí na sneku nezbude barva, ale vytlaci se okolo a vznikne zlutej flek.

tak stříkni žlutou, a otiskuj červenou 8)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FIGI » 11 úno 2011, 20:04

........ len premýšľam (aj keď v tom som úplný laik a začiatočník) a čo tak akvarelová tužka, šlo by?
FIGI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 11 úno 2011, 20:08

Myslím si že žlutá na červené nebude nic moc
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 14 úno 2011, 09:11

Nádhera... také bych si chtěl tento model postavit, ale těch "šneků" se bojím... Mám ale návrh... co takhle vyzkoušet pero na rýsování s odpovídajícím průměrem hrotu... Kdysi v pradávných dobách jsem takhle dělal nápis "Красноярский комсомолец" na P-39 (výrobcem byl tuším Novo). Tehdy jsem použil plastovou násadku a na ní jsem nasadil... a teď si nevzpomenu na přesný název... hrot... byla to de facto malá nádržka, do které se nakapala tuš, ze které vycházel hrot s drátkem uvnitř... Já tenkrát použil průměr 1,25 mm nebo 1,5 mm jako a nápis jsem dělal žlutou humbrolkou... Ten hrot jsem pak musel vyhodit, protože jsem ho špatně vyčistil. Dělat tímto štětcem ty "šneky" by byla sice piplačka, ale zase by to pohodlnější a přesnější, než je malovat tenkým štětečkem.
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 14 úno 2011, 11:45

Volá sa to trubičkové pero. Myslím, že boli aj tenšie, asi 0,3mm. Šneci, alebo lokničky by mali mať hrúbku asi 0,2mm, možno menšiu, ak by mali byť v mierke a požadovanom množstve podľa fotiek. Pred časom mi dával základy maľovania figúriek Figi. Mám doma pár lepších štetcov Kolibri, ale aj "0" s označením Lukas Rotmarder echt Kolinsky a s tým sa mi podarilo bez problémov namaľovať možno 0,1mm alebo aj tenšiu čiaru okolo očí. Skúšal som to aj na akryl a bez problémov, je potrebná len kvalitná olejovka správne nariedená a hlavne dobre rozmiešaná na jogurtovú konzistenciu. Myslím, že by to s ňou šlo.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 14 úno 2011, 11:57

A nebude ta olejovka moc vystupovat nad povrch?
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 14 úno 2011, 12:02

Ak použiješ kvalitnú s jemným pigmentom a dobre ju nariediš a rozmiešaš, tak po zaschnutí by nemala nejak výrazne vystupovať, ak by vôbec vystupovala. A okrem toho lokne sú žlté na červenom podklade, to je dosť kontrastné, tam by sa mala možná plastičnosť stratiť. Ja to budem riešiť takýmto spôsobom.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 14 úno 2011, 12:05

Asi máš pravdu, chce to vyzkoušet. :)
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 14 úno 2011, 12:14

Tak budeme skúšať, červeného Brumowskeho by som chcel stavať aj ja.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 14 úno 2011, 15:42

StanoZH píše:Volá sa to trubičkové pero. Myslím, že boli aj tenšie, asi 0,3mm. Šneci, alebo lokničky by mali mať hrúbku asi 0,2mm, možno menšiu, ak by mali byť v mierke a požadovanom množstve podľa fotiek.

Jo jo... trubičkové pero... tak se to jmenovalo... jen jsem si nemohl vzpomenout na název... Na průmyslovce jsme používali nejtenčí 0,25 mm... teda alespoň doufám, že to bylo tolik... přece jenom jsem z průmyslovky 27 let a někdy v té době jsem dělal tu P-39. Když jsem tehdy dělal ten nápis, tak jsem musel tu Humbrolku hodně ředit, ale šlo to... u těch "šneků" by to bylo potřeba vyzkoušet... přece jen jsou mnohem tenčí. Až se stavím u rodičů, tak se musím poptat, zda mé školní potřeby ještě neschovávají... Přece jenom měli doma mimo jiné i můj "čtenářský deník", který hojně používá mé potomstvo.
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 14 úno 2011, 16:15

KiR píše:
StanoZH píše:Volá sa to trubičkové pero. Myslím, že boli aj tenšie, asi 0,3mm. Šneci, alebo lokničky by mali mať hrúbku asi 0,2mm, možno menšiu, ak by mali byť v mierke a požadovanom množstve podľa fotiek.

Jo jo... trubičkové pero... tak se to jmenovalo... jen jsem si nemohl vzpomenout na název... Na průmyslovce jsme používali nejtenčí 0,25 mm... teda alespoň doufám, že to bylo tolik... přece jenom jsem z průmyslovky 27 let a někdy v té době jsem dělal tu P-39. Když jsem tehdy dělal ten nápis, tak jsem musel tu Humbrolku hodně ředit, ale šlo to... u těch "šneků" by to bylo potřeba vyzkoušet... přece jen jsou mnohem tenčí. Až se stavím u rodičů, tak se musím poptat, zda mé školní potřeby ještě neschovávají... Přece jenom měli doma mimo jiné i můj "čtenářský deník", který hojně používá mé potomstvo.

ale vyrábí se vůbec toto nálevkové pero ještě?
Dávám sem fotku toho mého Brandenburgu. Maloval jsem to štěccem podle HPM. Dnes je tato varianta prakticky nepoužitelná. Zkrátka pravěk :lol:
Přílohy
di.jpg
Vlastimil Lukáš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby