..převedeno na Tvůj model..: Na horním snímku by měly ty boule při pohledu od pilota být vidět jako plechové kapsy přibližně v místě červeného oválku..a na tom samém obrázku je čárkovaně naznačená šířka vany motoru.. Jak vidíš vana se moc od podélné osy letounu nevzdalovala. Byla prostě mezi těma dřevěnýma bočnicema,které na modelu máš..
No,a na druhém snímku je naznačeno,jak měla ta boule vykukovat z motorové přepážky ZA těma plechovýma bočnicema..
Jo jasně, ta boule je v podstatě rub toho co mají Eduardi vylisovaný v kokpitu na požární přepážce. No naštěstí po slepení trupu tam stejně není skoro vidět. Nemáš,prosímtě představu, jak je to s těmi kryty toho odvětrávacího otvoru,na některých Spadech je pouze pletivo a jinde dekly s průduchy. Domnívám se, že je to vhledem k chlazení motoru pouze otázka ročního období,anebo zaleží na výrobních serijích ,nebo něčem jiným ?
..je to otázka "letního období"..tyhle síťový kryty se nejdříve dělali "na koleně" a později je nové letouny už dostávaly v sadě náhradních dílů.. Tyhle letadla s čelními chladiči (jakákoli..třeba i Bergy,Fokkery..atd) měly vždycky problém s chlazením motorů a tak to teplo se muselo zpod kapoty nějak dostat..
Tak jsem kousek pokročil,samozřejmě jsem si to trošku zkomplikoval.Ač spoj křídlo-trup by mněl být téměř "klik-klak",přesto po vytvrdnutí spoje,jsem zjistil totálně rozhozenou geometrii vůči podélné ose.Taže promluvila žiletková pilka,nové kovové čepy a druhý, tentokrát již úspěšný pokus.
Stavba kousek pokročila, tak přikládám pár snímků. Docela si lámu hlavu,který tip vrtule bude pravděpodobnější na mašinu Ch. Nungesera.? No ale to je ještě daleko.
Práce pěkná, ale nesouhlasím s optikou (zaměřovačem). Nungesserův Spad je zachycen na fotu s jiným větrným štítkem, jeho výběr je správný i Edíci dali do stavebnice tuto variantu ale stroj má jakýsi předchůdce reflexního zaměřovače(viz foto). Zřejmě proto taky jiný větrný štítek. Takže bych tu trubku vyrval.Třeba možná je i jiné foto které dokazuje opak. To by bylo v případě že pilot by nebyl spokojen s novinkou. To však nemám a ani jsem ho neviděl. Více Revi č.51 a sponzorem strany je dokonce Eduard (že by nevěděli co v roce 2004 tak trochu platili? a o pár let později na to ve stavebnici neupozorní?).
Hezké. Opravdu hezké. Jenom nastartovat a letět. Něco jsem našel na fotce (něco jako ten zaměřovač), ale nejsem si 100% jistý že je to ono, tak to jsem raděj nedávám. Problém je v tom že onen Spad to má namontováno před větrným štítkem který je standartní. Na držák optiky to nevypadá a kulomety nemají kruhové zaměřovače.