Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Plovákový Hanriot HD.2

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Plovákový Hanriot HD.2

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 03 led 2009, 21:18

Přemýšlím jak co nejlépe znázornit porty. Vymaskování a stříknutí surfacerem je dobrá a jednoduchá metoda, ale já se rozhodl zkusit něco nového (pro mne tedy). Možná už to tak někdy někdo dělal. Je to cigaretový papír přiložený na plastikový díl a přetřený svařovacím lepidlem Humbrol. Nevýhoda tohoto způsobu je v náročnosti dodržení stejné tlouštky jednotlivých proužků papírů. Za výhodu považuji realistický vzhled. Zatím jsem to zkusil na zkušebním vzorku. Ještě uvidím co s tím udělá přestříknutí surfacerem.
Přílohy
9_zmena velikosti.JPG
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 03 led 2009, 23:42

Zajímavý nápad - držím palce.
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 03 led 2009, 23:47

Sheya píše:Zajímavý nápad - držím palce.

Děkuji.
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šrám » 04 led 2009, 00:26

stačí nařezat na proužky tenkou lepící pásku, nalepit proužky na žebra a pak to stříknout, jde to mnohem rychleji.
8)
Šrám

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 04 led 2009, 00:51

Zdeněk NOŽIČKA píše:zdeško, Ty máš na mysli tohohle?

..jj..tohle jsem měl na mysli.. :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 04 led 2009, 22:29

To Zdeško. To je teda detektivka :D . Aspoň že tak. Při patině se teda budu snažit něco vypátrat z tej fotky.

Dneska jsem na 40 minut sedl k portům. A vyšlo mi tohle.
Asi do toho půjdu. je to teda oprus, ale vysledek se mi líbí. ještě to stříknu surfem. Uvidíme co to udělá.
Přílohy
11_zmena velikosti.JPG
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 04 led 2009, 22:52

Vypadá to moc dobře =D> =D> =D> .Možná by nebylo od věci papír na porty obarvit aby po nástřiku kamufláže rovnou udělaly efekt preshadingu.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šrám » 05 led 2009, 17:25

Ještě k té kamufláži Zdenku, ptal jsem se ti po nějaké fotce plovákového HD-2v 5tibarevné kamufláži na francouzském modelářském foru a tady je odpověď:

Hello SRAM
Before October 1917, the Hanriot HD2 was silver or beige/light brown
After October 1917 France adopted a five-colour camouflage sheme which were adopted by Hanriot for the fighters built for French aviation maritime-Personnaly I have never seen photos of HD2 with floats in 5 colours sheme(only see 5 colours for land plane HD2 version of aviation maritime)-But If exist I think that there are no reasons to be different from the landplane version HD2 colour sheme ?
Cordialement
Bruno

Tak nevím, jestli se ti nějakou fotku podaří získat, ale zřejmě opravdu byla 5tibarevná kamufláž plovákových HD-2 shodná s pozemní verzí.
Šrám

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 05 led 2009, 17:41

Šrám píše:Ještě k té kamufláži Zdenku, ptal jsem se ti po nějaké fotce plovákového HD-2v 5tibarevné kamufláži na francouzském modelářském foru a tady je odpověď:

Hello SRAM
After October 1917 France adopted a five-colour camouflage sheme which were adopted by Hanriot for the fighters built for French aviation maritime-Personnaly I have never seen photos of HD2 with floats in 5 colours sheme(only see 5 colours for land plane HD2 version of aviation maritime)-But If exist I think that there are no reasons to be different from the landplane version HD2 colour sheme ?
Cordialement
Bruno

Tak nevím, jestli se ti nějakou fotku podaří získat, ale zřejmě opravdu byla 5tibarevná kamufláž plovákových HD-2 shodná s pozemní verzí.

Mockrát díky!!!!! Vůbec mě tahle možnost nenapadla (zeptat se jinde). Ještě se mám co učit. :-)))
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 05 led 2009, 22:43

Tak jsem dneska zase malinko pokročil. A začalo mě bavit focení stavby. Takže opět přispívám. Těm, co se zdá, že tady dávám každou h......u se omlouvám.
Přílohy
13_zmena velikosti.JPG
....a upravovat detaly.
12_zmena velikosti.JPG
Začal jsem opravovat rytí
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 06 led 2009, 21:45

Zdeněk NOŽIČKA píše:
Šrám píše:Ještě k té kamufláži Zdenku, ptal jsem se ti po nějaké fotce plovákového HD-2v 5tibarevné kamufláži na francouzském modelářském foru a tady je odpověď:

Hello SRAM
Cordialement
Bruno

Mockrát díky!!!!! Vůbec mě tahle možnost nenapadla (zeptat se jinde). Ještě se mám co učit. :-)))

..pánové,pokud já vím,tak francouzké HD-2 s maskováním byly vesměs pozemní,tedy kolové verze..Plovákový HD-2 byly natírány jen hliníkovým bronzem.. :-k A pokud neuvidím fotku plovákovýho FRANCOUZKÝHO a maskovanýho HD-2,tak na tom trvám..! Já viděl francouzký HD-2 maskovaný vždy a jen s kolečkama... [-o< Žádný francouzké námořní letadlo pokud vím neneslo maskovací kamufláž..vždy jen ochranný nátěr.. :-k S námořníma kamuflážema experimentovali jen angláni.. Takže,jak už jsem řekl,dokud neuvidím maskovanýho francouzkýho HD-2 s loděma místo kol,pak to prohlašuju za nesmysl... :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 09 led 2009, 22:41

Začal jsem předělávat kokpit.
Přílohy
Grafika1_zmena velikosti.jpg
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vláďa Műller » 09 led 2009, 22:52

Zdeněk NOŽIČKA píše: Tak jsem dneska zase malinko pokročil. A začalo mě bavit focení stavby. Takže opět přispívám. Těm, co se zdá, že tady dávám každou h......u se omlouvám.

Právě naopak Zdeňku, je to náročnější pro Tebe, myslím, že pro ostatní je to určitě přínosné. Pěkná a zajímavá stavba, budu sledovat :)
Nápad s porty je dobrý, to co navrhoval Raptor je taky zajímavé :)
Vláďa Műller

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvanD » 10 led 2009, 10:00

Hanriot ma tiez caka v skrini, takze sa rad inspirujem. Cim viac fotiek tym lepsie. Drzim palce pri stavbe a budem sledovat, zatial tie upravy vyzeraju vyborne.
Momentálne na stole: Aero Ab-11 (Special hobby 1/72)
Posledné hotové: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48), Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 10 led 2009, 22:40

Zase o kousek vpřed.
Přílohy
16_zmena velikosti.JPG
Zdeněk NOŽIČKA

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby