Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Výtvor začátečníka ! Fokker D VII. Eduard 1:48

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Výtvor začátečníka ! Fokker D VII. Eduard 1:48

Příspěvekod zdesko » 31 led 2008, 17:37

..a ještě jednu "JOBOVKU" ke křidélkům..: Možná pro Fšechny.. :x Starodávný eroplány lítali zhusta opravdu se svěšenejma křidélkama..ta se napřímila až když se éro dalo do pohybu a pilot je pak za letu "tahal" only dolů..!! :o Kdo vlastní doma kultovní "Báječný muže na létajících strojích" si to může prohlédnout online..protože i replika "Curtise" jednoho z hlavních hrdinů je měla přísně maketové..!! A z novějších letadel takto fungovala křidélka u plovákových Shortů 184..!! A kdo ho viděl zatáčet,tak musel valit bulvy..takhle..: :shock: ..já je tak valil..tenhle "Kamion" se dokázal otočit takřka na místě jako pásák..!!! A v plochý zatáčce..!!
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bud » 31 led 2008, 19:11

:grin: :grin: :grin: ;-I =D> :grin: :grin:
Pánové jsou šprýmaři,
Tóbrá nápat s tým lijafec ale kšídla já už oprafit a ted už to být jako dóoprafdy !!! :lol:
Ale já fám móc a móc děkovala meine herr !!! :wink: :D
Přílohy
IMG_8635_1_1_1_1.jpg
MY LETCI MÁME OCELOVÉ PTÁKY !!! =)
Bud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bud » 31 led 2008, 19:14

zdesko píše:..a ještě jednu "JOBOVKU" ke křidélkům..: Možná pro Fšechny.. :x Starodávný eroplány lítali zhusta opravdu se svěšenejma křidélkama..ta se napřímila až když se éro dalo do pohybu a pilot je pak za letu "tahal" only dolů..!! :o Kdo vlastní doma kultovní "Báječný muže na létajících strojích" si to může prohlédnout online..protože i replika "Curtise" jednoho z hlavních hrdinů je měla přísně maketové..!! A z novějších letadel takto fungovala křidélka u plovákových Shortů 184..!! A kdo ho viděl zatáčet,tak musel valit bulvy..takhle..: :shock: ..já je tak valil..tenhle "Kamion" se dokázal otočit takřka na místě jako pásák..!!! A v plochý zatáčce..!!

No nazdar takže teď je to zase špatně?? :shock:
Já fakt nevim,ale podruhý už to fakt opravovat nebudu :o :?
Bud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 31 led 2008, 19:46

Nein, nein, alles ist in ordnung!
Kdyby někdo něco namítala, tak je kšidélko zaseknutá.
Musí pšijít mehanika, ale aš cho pustí Herr hauptman...
Satím je na koberešek für ta Archa.
:grin: :grin: :grin:
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 31 led 2008, 20:34

NEOPRAVOVAT..!! Teď je to "OLERIDE" (čti-jak vidíš)..! To se sklapnutejma křidýlkama pro Fokkera neplatí..tomu se "poctivě" kříží.. :D ..ale kdyby Jsi ještě chtěl něco opravovat..měl by nastavení kormidel odpovídat sklon kniplu..(řídící páky) ten by měl být odtlačený dopředu..(dolů sklopená kormidla VOP) a zároveň odkloněný doprava (levé křidélko dolů a pravé nahoru=zatáčka doprava)..ale to už neber vážně..to je jen to..pošťuchování.. Pořád platí,že Fokker vypadá naprosto sqěle..!
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bud » 31 led 2008, 20:46

Díky pánové,opravovat už jsem se to nechystal, ba ani ten knipl,o tom jsem se taky dozvěděl až bylo hotovo i když je to logický a mohlo mě to napadnout samo. :roll:
Problém byl spíš v tom že mě nenapadlo, že se to řeší až do takových detailů, poněvadž nejsem členem žádného modelářského klubu a nikdy jsem ani nechodil do žádného kroužku,vše jsem se naučil zde na fóru a z časáků, klukovský lepení nepočítám to bylo spíš k pláči! :-D :cry: :-D
Ale do budoucna je zapotřebí vstřebávat všechny takovéto připomínky, takže ještě jednou dík ;-I =;
Bud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 31 led 2008, 22:39

..jejdanánku..!! To kdyby Jsi viděl,co se děje na soutěžích..!! Buď rád,že si éra lepíš jen pro sebe..to je ještě zlatá kitařina..!! Tohle povídání je jen o éru..to kdyby se to vzalo podle soutěžních pravidel,tak to bys musel nejdřív k tomu hornímu křídlu natáhnout 4ovládací lanka a ne jen dvě a pak ještě doložit podklady,zda tento stroj měl ony ovládací vývody vedené ze hřbetu trupu.nebo z boku trupu..také zde už byla zmíňka o jiné paneláži tohoto stroje,doložit správný typ chladiče..atd..atd... #-o ..prostě a jasně..ten kiteček se Ti povedl a líbí se..!! A klidně stav další,i když tam budou chybičky.. Ještě před pár lety by takhle postavený patřil do světové špičky.. :D
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bud » 31 led 2008, 23:22

No tak o soutěžích jsem nepřemýšlel a jak tak koukám tak ani nebudu, :? snad akorát jen tak vystavit někde,.... ale soutěž.... na to se necítím!!! :shock: :lol:
Hlavně že se líbí,to su klidný 8)
Bud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Curtiss » 02 úno 2008, 17:42

zdesko píše:..a ještě jednu "JOBOVKU" ke křidélkům..: Možná pro Fšechny.. :x Starodávný eroplány lítali zhusta opravdu se svěšenejma křidélkama..ta se napřímila až když se éro dalo do pohybu a pilot je pak za letu "tahal" only dolů..!! :o Kdo vlastní doma kultovní "Báječný muže na létajících strojích" si to může prohlédnout online..protože i replika "Curtise" jednoho z hlavních hrdinů je měla přísně maketové..!! A z novějších letadel takto fungovala křidélka u plovákových Shortů 184..!! A kdo ho viděl zatáčet,tak musel valit bulvy..takhle..: :shock: ..já je tak valil..tenhle "Kamion" se dokázal otočit takřka na místě jako pásák..!!! A v plochý zatáčce..!!

Kultovní "Báječné muže....." znám velice dobře, ale nikde tam nehraje žádná replika Curtisse. Pokud máš na mysli stroj, se kterým se závodu zůčastnili američtí bratři, pak ztvárňují bratry Wrighty a stroj je replika Bristolu Boxkite, nikoliv Curtisse:
http://www.airmuseumsuk.org/airshow/200 ... G-ASPP.htm
Nicméně některé stroje opravdu mívaly v klidové poloze křidélka "svěšená", ale v převážné většině jde o stroje z počátků letectví.
Curtiss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fokker » 02 úno 2008, 20:24

Ten američan jasně říká, že je to Curtiss. A ještě, že je v tom motor Anzani, který tam taky nevidím. Ono je tam těch blbostí víc - Angličan na Antoinette - měli ho posadit spíš do Blackburna, Percyho sluha nařezává vzpěry, aby následně japonci odešlo řízení výškovky atd. ale jinak je to pěkný film, hlavně v původním dabingu. Ten co běžel teď nedávno nic moc.
fokker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Curtiss » 02 úno 2008, 22:16

fokker píše:Ten američan jasně říká, že je to Curtiss. A ještě, že je v tom motor Anzani, který tam taky nevidím. Ono je tam těch blbostí víc - Angličan na Antoinette - měli ho posadit spíš do Blackburna, Percyho sluha nařezává vzpěry, aby následně japonci odešlo řízení výškovky atd. ale jinak je to pěkný film, hlavně v původním dabingu. Ten co běžel teď nedávno nic moc.

No jo, že to říká ve filmu. To se snad nedá brát jako důkaz, nebo jo? Blackburn monoplane tam hraje, taky nechápu, proč angličan reprezentuje s francouzským strojem atd...... Stejně se mi nejvíc líbil AVRO triplane :P
Curtiss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fokker » 02 úno 2008, 22:44

Já to taky tak vážně nemyslel, vypadl mi smajlík :lol: . Je to samozřejmě Bristol Boxkite. Ale zase tak vedle to možná není, mám fotku pilotky Boženy Láglerové na stroji velice podobném s popiskou, že sedí na "dvouplošníku americké konstrukce". On ten Farman IV byl dost populární a kopírovali ho nejen angličani. Ale jestli něco podobného postavil i Curtiss nevím. Jinak trojplošník je určitě nejhezčí, i když ta Antoinette se mi taky dost líbí a Blackburn v jiné verzi jsem chtěl stavět. A ještě mi ve filmu chybí nějaký Blériot, to je éro pro rok 1910 dost typické.
fokker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 úno 2008, 23:20

..chlapi v tom filmu byl fakt Boxkite..to se omlouvám..a k tomu Blackuburnu Monoplane se qám přidávám..! Škoda,že tam nelítal.. :cry: ..přitom ta replika je schopná letu..(nebo tehdy ještě nebyla..?) Blackburn Monoplane byl můj první "sifoňák" a neumíte si představit jak byl ve vzduchu náááádherný..!! A všimli Jste si,že Rupenschtross..(či jak se jmenoval ten Prušák) lítal taky na "avru"..? Teda přesněji na A.V.ROE typ D,což byl mladší bráška toho trojplošnýho A.V.ROE..a zároveň na tom stejném dvouplošném lítal i ten Japonec..?? Dále Frantík nelétal na napodobenině Dumontovi Demoisely..ale byla to poměrně přesná replika jiného éra,ktréžto si teď nevybavuju jak se jmenovalo..ale jednou snad najdu i jeho výkres,tak bych ho sem "hodil".. No a Talián lítal na "ultralajtu" ze 70tých (?) let..myslím,že ho konstruktér nazval "Bastard"..nebo tak nějak hanlivě,ale lítalo to prý sqěle..! A jestli se nemýlím,tak většinu těch letadel ve filmu (nebo možná všechny.?) kočíroval jednonohý Frank Talmann,který se pak zabil,když ze Španělska přelítával He-111 pro natáčení filmu Bitva o Británii... :x
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Curtiss » 02 úno 2008, 23:51

zdesko píše:..chlapi v tom filmu byl fakt Boxkite..to se omlouvám..a k tomu Blackuburnu Monoplane se qám přidávám..! Škoda,že tam nelítal.. :cry: ..přitom ta replika je schopná letu..(nebo tehdy ještě nebyla..?) Blackburn Monoplane byl můj první "sifoňák" a neumíte si představit jak byl ve vzduchu náááádherný..!! A všimli Jste si,že Rupenschtross..(či jak se jmenoval ten Prušák) lítal taky na "avru"..? Teda přesněji na A.V.ROE typ D,což byl mladší bráška toho trojplošnýho A.V.ROE..a zároveň na tom stejném dvouplošném lítal i ten Japonec..?? Dále Frantík nelétal na napodobenině Dumontovi Demoisely..ale byla to poměrně přesná replika jiného éra,ktréžto si teď nevybavuju jak se jmenovalo..ale jednou snad najdu i jeho výkres,tak bych ho sem "hodil".. No a Talián lítal na "ultralajtu" ze 70tých (?) let..myslím,že ho konstruktér nazval "Bastard"..nebo tak nějak hanlivě,ale lítalo to prý sqěle..! A jestli se nemýlím,tak většinu těch letadel ve filmu (nebo možná všechny.?) kočíroval jednonohý Frank Talmann,který se pak zabil,když ze Španělska přelítával He-111 pro natáčení filmu Bitva o Británii... :x

Omluva se přijímá :-D Jinak ten Blackburn ve filmu skutečně letí - ve scéně po odstartování závodu. Bohužel, po zbytek filmu už tam není. To pruský éro skutečně vzdáleně připomíná AVRO Type D, originál měl však, kromě jiných maličkostí, trojhraný průřez trupu, stejně jako triplane. Zato u francouze bych se docela vsadil, že šlo o repliku Santos Dumontovy Demoiselle.
Curtiss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 03 úno 2008, 01:05

..ba jo,jo..!! "Déčko" mělo trojúhelníkoý trup..viz foto..(no není to krása..???) a o tý Demoisele jsem si to dlouhá léta myslel taky,že to má být replika právě jí..leč opravdu není.. ale teď to fakt nedokážu dokázat.. :cry: a jestli ty podklady někdy najdu,tak to bude čistě náhodou.. :arrow: :shock: ..ale fakt to mám..(jenže kde..?)
Přílohy
Avro 500D_01.jpg
zdesko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby