Ondro, mám to naskenované, jen .... .. jen je to prostě moc velké na vložení sem. Skenoval jsem to 300dpi celé dvoustrany. A aby se zachovala jakžtakž kvalita, nechci to zmenšovat. Tak mě prosím přes sz pošli Tvůj mail a budeš to mít vcukuletu...
P.S. pokud by to chtěl i kdokoliv jiný, tak prosím sz nebo na mail (mám ho v podpisu) ...
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
No, Stando.... nevím, jak moc mu to pomůže. Pochybuju, že v odznáčku bude doplňovat třeba palivový ventil pod nádrž nebo tak I když.....
P.S. kdysi dávno jsem zkoušel vypižlat si odznáčkový Fokker D.VIII ... bohužel to nevyšlo a asi bych to měl prubnout znovu..... nebo něco jiného... Taube, nějaký Deperdussin nebo tak
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
S.E.5a už se pomalu blíží ke konci a přiznám se, že trošku prokrastinuju, protože se bojím skládání. Takže jsem se začal chystat na Eindeckera a řekl si, že potřebuju zvýšit efektivitu práce - přes týden se k lepení nedostanu, protože jsem v Praze.
Takže jsem si od JBR pořídil tuhle šikovnou věcičku, které říkám mobilní dílna. Dneska jsem zabalil všechno potřebné a v týdnu se pustím do překreslování a vyřezávání základních dílů.
Pánové, pomóc! Jsem zmatený jako lesní včela. Jako zdroj výkresů jsem si vzal Windsock datafile, který u E.I uvádí rozpětí 10,05 metrů a délku 7,2 metru.
Tak jsem začal vesele překreslovat a pak jsem si jen pro jistotu přepočítal poměr mezi délkou a rozpětím ve výkresu - a ono to nepasuje. Když ponechám délku trupu 7,2 metru a přepočítám podle toho rozpětí z nákresu, dostanu se na 9,2 metru. A Wikipedia říká rozpětí 8,85 metrů.
Poradíte mi, prosím, kde najít správné rozměry a případně i spolehlivý plánek?
Tak rozsáhlý výzkum odhalil, že na Eindeckery E.I prostě spolehlivé údaje neexistují, takže to vezmu od oka. Bude mi stačit, když v tom bude poznat Eindecker.
Pokračuju s kreslením, při vytváření interiéru by mi to mělo pomoct:
Začal jsem si pomalu hrát s motorem, v tuhle chvíli hledám vhodnou metodu na ztvárnění žebrování na válcích.
Zatím zkouším měděný drát omotaný kolem plastového profilu - dva dráty jsem namotal těsně vedle sebe a jeden pak zase odstranil, takže rozestupy jsou (pravda, pouze v některých částech ) rovnoměrné.
Pak jsem pod ten zbývající drát zapustil ultrařídký vteřiňák. Uvidíme, jak to půjde krájet.