Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Roland C.II vs. Bristol Fighter

Odeslat odpověď

Který model se vám líbí víc?

Roland C.II
11
25%
Roland C.II
11
25%
Bristol F.2b Fighter
11
25%
Bristol F.2b Fighter
11
25%

Celkem hlasů : 44

• Odpovědět s citací

Re: Roland C.II vs. Bristol Fighter

Příspěvekod IvanD » 18 bře 2010, 20:08

Velmi pekne, trochu vadi ten hrdzavy wash.
Momentálne na stole: Aero Ab-11 (Special hobby 1/72)
Posledné hotové: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48), Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 18 bře 2010, 23:50

..Timi,když už Jsi tam nechal ty "poštovní" otvory,tak bys je možná mohl propojit tím "tunýlkem".. :-k
Přílohy
Bristol F2b Fighter_D8062,139 Sqn-a01.jpg
Bristol F2b Fighter_D8062,139 Sqn-a01.jpg (8.46 KiB) Zobrazeno 1327 krát
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petros » 19 bře 2010, 15:34

zdesko píše:..Timi,když už Jsi tam nechal ty "poštovní" otvory,tak bys je možná mohl propojit tím "tunýlkem".. :-k

Chěl bych se zeptat,bude velkou chybou,když na mém, dělám "Nightfightera" B1330 od 39.Squadrony,ten tunýlek udělám a má takový kapkovitý půdorys, jak mě připadá na snímcích kde je zachycen?
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 19 bře 2010, 17:57

..jestli mám odpovědět na otázku tak,jak jí kladeš.."jestli to bude velkou chybou..?"..tak odpovídám..ANO..bude to chyba..Jednak je výrobně moc mladej na to, aby tu díru tam měl..a druhak,když se dívám na jeho (ovšem ne moc kvalitní kopii fotky)..tak tam nic nevidím.. :-k Ale tenhle stroj bude asi stejně co se týká barevného provedení asi tak trochu v rovině "plus-mínus". Barevné schéma mám od "Eduardů" a možná asi starší vydání.. :-k Na něm je letoun nakreslený se seriálem B1313 ( :!: :?: )..a začnu kolama..: Edi-plátno..fotka-PC10..znaky a imatrikulace..Barevné schéma je nakreslené tak,že bílá barva ve znacích je zamalovaná (snad barvou PC10)..no,dejme tomu.. :-k ono se to tady (to noční anglické značení) už řešilo víckrát..ale jde o to,že modré vnější okruží znaku (a modrý pruh na kormidle SOP) jsou na té mojí (velmi tmavé kopii) takřka jasně bílé..! :-k Stejný odstín bílé jako je nápis opěvující toho maharadžu a stejný odstín bílé jako je lemování podélného pruhu a numera "2" na trupu... V návodu Edů pak je podélný pruh a numero 2 ve světle modrém provedení s bílým lemem.. Na fotce je pruh i numero o poznání a to podtrhuju (!) tmavší,než tmavomodré okruží znaků,popřípadě tmavomodrý pruh na kormidle SOP.. :arrow: Takže to světlemodré provedení pruhu a numera "2" mě připadá jako hodně spekulativní.. A ještě zpět ke znakům..jedna z interpretací nočního značení,které proběhlo tiskem (bylo to myslím na nějakém BE-2,nebo BE-12) bylo takové,že letoun měl jen a pouze bílé kruhy které jakoby nahrazovaly původní modré okruží znaku. Na tomto brisfitu však..(kdybychom připustili tuto variantu) je i přes tmavou fotku vidět červený střed.. Další takové "divno" kolem tohoto letounu je ten šedý předek..odpovídá sice ostatním letounům se seriálem "B"..(snad jde o mateřský stroj-tedy Bristol)..ale na druhou stranu letouny Home Defence (alespoň ostatní) bývaly celé natřené PC-12..(z fotky tohoto stroje to bohužel nelze potvrdit..pokud neexistuje nějaká lepší.. :-k ) Totéž nelze jednoznačně říct ani o stroji,který stojí vedle něho..(trupová "1" seriál C4650) ..ale abych to zase tolik nekomplikoval,tak ta šedá na přídích těchto dvou letounů asi bude správně.. :-k Takže z pohledu markingu..když tam necháš ten "tunýlek",tak to už zas taková chyba nebude..ale bude to prostě takový vitrínový "plusmínusák".. :-k
Naposledy upravil zdesko dne 19 bře 2010, 18:44, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petros » 19 bře 2010, 18:11

Nu dobrá,díky za info.
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 19 bře 2010, 18:34

..jinak jsem našel výkres na kterém ten tunýlek je zakreslený a je opravdu z půdorysu "kapkovitý"..podle všeho jde o výkres některého létajícího "Brisfita"..ovšem z poznámkou,že ten vznikl přestavbou zpět na "Fightera" z "kovového" Tourera..což byl dvou až tří místný dopraváček navenek se lišící jen užitím neválečných motorů..a samozřejmě upraveným zadním prostorem :arrow:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 21 bře 2010, 09:47

Takže tohle povídání bylo popudem k tomu,abych si udělal pořádek ve svém prozatím halabala uloženém archivu a můžu zatím zodpovědně prohlásit, že tunýlek je i záležitostí ještě válečných strojů (o čemž jsem zatím pochyboval) a to konkrétně na letounech serie D7801-D8100 a následně i serii letounů s čísly F4271-F4970,ale zároveň nutno dodat,že ne všechny letouny těchto sérií ten "průzor" měly..další stroje,kde se objevuje jsou z také ještě válečné serie a to konkrétně H1240-H1707(původní objednávka byla až po H1739). Opět ho neměly všechny stroje..Válečná série "J" byla zrušená a tudíž nebyla postavená a na poválečné sérii "J" (Brisfiti Mk.II) už jsem to nezkoumal.
Naposledy upravil zdesko dne 21 bře 2010, 16:05, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petros » 21 bře 2010, 12:30

Jejda teď ve mě úplně zatrnulo ,že B1330 ho nakonec má,když už jsem ty otvory zaslepil.download/file.php?id=429710&mode=view Ale stejně,tvůj archív a schopnost se vněm tak rychle orientovat mě připadá naprosto fantistické.
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 21 bře 2010, 15:59

..no,moc rychlý to nebylo..trvalo to skoro dva dny,než jsem si byl alespoň trochu jistej.. :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 26 dub 2010, 19:55

Tak na Albíkovi schne dřevo tak si řikám že dorazim už asi 100x odleženýho Brisfita. Měl jsem usazený horní křídlo a chystal se na výplety. Položim model do prostřed stolu, tak si to prohlížim a zapnu lampičku. Co následovalo jsem eště neviděl. Bouchla žárovka a to takovim způsobem že celá baňka vylítla z objímky a hádejte kam. Máta pravdu přesně na model :evil: . Tak sem si šel ven zakopat s míčem abych se vybil. Když sem počítal škody tak jsem zlistil že se kupodivu všechno ulomilo jen v lepených spojích, nic neprasklo takže to nebude tak hrozný jak to vypadalo na první pohled. Kdybych už měl výplety tak model nemodel letí rovnou do koše.
Přílohy
brozbor.JPG
zarovka.JPG
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 26 dub 2010, 21:32

Myslím že bristoly jsou tady na foru zakleté...já tmel, někteří žárovky... co se stane Petrosovi :o Tímto vyzývám k maximální opatrnosti pří dokončovacích pracích
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 26 dub 2010, 22:24

Nevypadá na nejaké veľké škody, dúfam. #-o
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 27 dub 2010, 07:55

Jo na to jak to vypadalo je to ok, jedno odpoledne navíc. Aspon budu moct dodelat par veci co sem zapomnel pred prilepenim kridla. Pudu podobnou cestou jako Petros.
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petros » 27 dub 2010, 09:33

Aj, vpravdě kuriozní nehoda,ještě že to relativně dobře dopadlo.Já zatím a to musím třikrát zaklepat, nic,a to mě docela děsí,protože nepamatuji,že bych kdy dodělal model bez nějaké více či méně závažné nehody.Přeji pevné nervy a uspěšné finále.
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 27 dub 2010, 22:48

..Timi, nebudeš mi možná věřit, ale musel jsem to nejdřív rozdejchat, než jsem se odhodlal i já připojit svojí "kondolenci".. :( Tohle je totiž důvod proč jsem takříkajíc skončil s kitama.. Mě kdysi spadla na celou stojánku horní polička a když jsem uviděl tu hromadu plastovýho šrotu bylo po kitaření.. Už je to skoro 30let a stejně to nevyprchalo..proto mě tenhle Tvůj malér bolí možná ještě víc, než Tebe... :-k Držím palce, aby se ti tohle stalo naposledy a aby ses s tím dokázal poprat líp, než já... ;-I
zdesko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby