Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings

Odeslat odpověď
Příspěvků: 217 • Stránka 8 z 15 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15
  • Odpovědět s citací

Re: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings

Příspěvekod von Mertens » 10 říj 2014, 12:35

Mne se to opotrebeni libi, stejne jako zaslost kokard...jenom by to jeste sjednotil filtrem, te odreniny podle mne az moc sviti a na hore take je naznak rozpulenecho trupu...jinak povrch je na tvrdou "1" ;-I
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Lukeš » 10 říj 2014, 12:47

von Mertens píše:Mne se to opotrebeni libi, stejne jako zaslost kokard...jenom by to jeste sjednotil filtrem, te odreniny podle mne az moc sviti a na hore take je naznak rozpulenecho trupu...jinak povrch je na tvrdou "1" ;-I

to von Mertens: docela by mě zajímal Tvůj názor na povrchovou úpravu horního křídla. Lozenge tam patrně je, ale podle fotky to vypadá podivně zašle a flekatě. Jak to vidí oko školeného výtvarníka?
to Homer II: s vrtulí jsem byl neúspěšný. Ve archivních materiálech se typ nezmiňuje. V roce 1919 byly protokoly o škodách stručné (vrtuli přerazili)...
Petr Lukeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šrám » 10 říj 2014, 14:24

Seržo to se ti asi trochu zdá, já ten dělený trup nevidím, vypadá to fakt velmi realisticky =D>
Šrám

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 11 říj 2014, 08:44

Nene, tak sem to nemyslel! Zatmeleno je to opravdu dobre, rozpuleni trupu vznika iluzorne kvuli tomu kontrasnemu odreneni, ktere tahne se od pilotnecho prostoru az k SOP, ale filtr to by mel vse usadit...to je pouze nazor, prosim, a to velice subjektivny, sami vsak vite, ze hodnotit povrchovou upravu podle fotki - snaha marna... Co se tyka hornicho krydla. Pro oko skoleneho vytvarnika, to vypada podivne zasle a flekate :grin: Skratka historie tohoto era je pro mne velka neznama, stejne jako zbarveni a hlavne jake naterovy hmoty byli u toho pouzity. Vetsinou pastelovy odstiny, jako ta piskova, poskituji dokonale kryti povrchu, ale tady zrejme vidit lozenge...napada mne pouze neapolitanska zluta, ta byla vice mene transporentna...ale jak rikam, toto je pro mne pole neorane! Na krydle mne trochu zarazy to hnede pole s pismenkem "N", pusobi jako kus preklizki s trupu a pak roznorodost leve a prave pulki krydla, jako by k sobe nepatrili... Ale tezko neco rict, kdyz to neni pohromade, mozna je to zamerne a pohromade bude to dokonale korespondovat :-k
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 11 říj 2014, 10:32

Děkuju moc za podporu :) ! Kokardy se pokusím oživit tupováním olejovou barvou . Nejhorší je to , že člověk má v hlavě ideální obrázek jak to bude vypadat a následně mu pod rukama vyroste něco trošku jiného . Nasucho jsem na trup posadil vzpěry , na ně budoucí chladič a na čumák krycí plechy . Všechno jde parádně dohromady :D . Vše jsem nafotil na denním světle .
Přílohy
100_6950.JPG
100_6951.JPG
100_6952.JPG
100_6953.JPG
100_6954.JPG
100_6957.JPG
100_6958.JPG
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 11 říj 2014, 10:36

Denni svetlo, je nejlepsy filtr! Perfekto! =D>
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 18 říj 2014, 18:48

Trošku jsem zaretušoval obtisky a je to o něco lepší . Co se týče horního křídla , po projití spousty válečných fotek LVG , mne napadla možnost, že lozeng na horním křídle byl přetřen :paint: bílou nebo šedobílou barvou jako zimní kamufláž . S tím, že pod barvou prosvítal původní lozeng a tvořil tak na povrchu křídla tmavší a světlejší pole :idea: . Jestli nepřijdu na jinou možnost, tak budu postupovat následovně . Nejdříve položím pole lozengu ,pak kříže , následně lozeng přestříkám transparentní šedobílou a kříže přetřu šedou . nakonec nanesu naše kokardy . Bude to divočina, ale mám pocit, že mám slušnou šanci se trefit do podoby našeho LVG :P .
Přílohy
100_6974.JPG
100_6977.JPG
100_6978.JPG
100_6979.JPG
100_6980.JPG
100_6981.JPG
100_6982.JPG
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 22 říj 2014, 11:46

S dřevem jsem skončil a začínám s plechařinou . Neodolal jsem a posadil zkusmo horní křídlo na vzpěry :) .
Přílohy
100_6996.JPG
100_6997.JPG
100_6998.JPG
100_6999.JPG
100_7000.JPG
100_7001.JPG
100_7002.JPG
100_7003.JPG
100_7004.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 25 říj 2014, 17:10

Zatímco mi zasychá barva na chladiči a plechařině , tak laboruju a snažím se přiblížit k podobě horního křídla na dobové fotce :paint: .Zatím to ještě není úplně ono , mám ale dobrej pocit že jdu správným směrem :D .
Přílohy
100_7005.JPG
100_7006.JPG
100_7007.JPG
100_7008.JPG
100_7009.JPG
100_7010.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 26 říj 2014, 11:11

..je jasné, že ses rozhodl a nemíním Ti to nějak extra rozmlouvat. Každopádně mi to nedá a zmíním svůj názor. To horní křídlo je normálně potažené lozengem, jen to na fotce nepříjemně skrývá lak na křídle a světelné podmínky. Jako podporu pro to, co říkám, uvádím to, že minimálně světlé víceúhelníky jsou na fotce patrné a také to, že jsou patrné i původní porty na žebrech.. Totéž platí i o stabilizátoru VOP (tedy nejenom kormidlo VOP), ačkoli je brutálně rozplizlý v lesku. Tady tomu zase napovídá viditelné původní výrobní číslo. Ale jak říkám..vidíš-li to jinak, nebudu Tě víc "přemlouvat".. :-D Stavba se mi totiž velmi líbí.. =D>
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 26 říj 2014, 21:22

Ahoj , díky za připomínky , neberu je nikterak na lehkou váhu a doufám, že v nich budeš pokračovat . Tohle éro už podruhé asi stavět nebudu , takže při rekonstrukci jeho podoby je každá rada vítána. Bohužel neznáme původ tohoto konkrétního stroje .Možná si i zabojoval na západní frontě , možná ještě stihl sněhem zaprášené bojiště , kdo ví ? Souhlasím s tebou, že horní křídlo je potažené lozengem . Podle stínu, který vrhá éro svítilo slunce z leva zepředu a způsobovalo dost mohutný lesk spodních křídel, trupu a vodorovných ocasních ploch . Zatímco horní křídlo je spíše matné , že by přetřeno matnou kamuflážní barvou (vápnem)?? Když koukám na porty spodního křídla a VOP , tak musím konstatovat, že jsou jasně ohraničené a jednobarevné . Zatímco na horním křídle jsou rozostřené a určitě nejsou jednobarevné . Alespoň podle mého oka .Podle mně je lozeng horního křídla nekvalitně v polních podmínkách přetřen (přetupován) nějakou barvou . Já prozatím , vzhledem k ročnímu období, v kterém k nám stroj putoval a posléze byl používán , preferuju takřka smytou a zašpiněnou bílou barvu . Ale určitě nejsem ještě úplně rozhodnutej , takže uvítám každej názor na téma horního křídla našeho LWG :P Už se nemůžu dočkat až ho začnu skládat dohromady :-D .
Přílohy
100_7011.JPG
100_7012.JPG
100_7015.JPG
100_7019.JPG
100_7020.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 26 říj 2014, 22:38

S tim vapnem to vubec neni spatny =D> ! Smekam [-o<
P.S. Tohle to provedeni mne velice libi, drzim pesti ;-I
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 29 říj 2014, 01:24

..neměl jsem pádné argumenty a také jsem se dušoval, že nebudu přemlouvat.. :-D Jenže jsem čirou náhodou něco našel a myslím, že by to mohlo podpořit to moje tvrzení, že to naše LVG má na křídlech a VOP jenom lozeng a nic víc. Tedy ani žádné vápenné filtry. Chlapi neblázněte..! Proč by to dělali (to s tím vápnem, nebo čímkoli jiným..).?! Nic takového není v našem letectvu zaznamenané, nikdy se nic takového neužívalo, tak proč by ausgerechnet najednou patlali tohle éro.? Oni by si totiž pravděpodobně už moc nezalítali. Vápno se ředí vodou. Křídlo by se tedy nacucalo jak houba. Ale protože tato éra lítala i v hnusném počasí, tak dobře..dejme tomu, že se nátěr povedl, křídlo s ním nakonec hezky uschlo, nikde se nic moc nezkroutilo a máme na něm vápený nátěr. Budete ale se mnou souhlasit, že je rázem po lesku a hlavně, že povrch křídla pozbyl hladkosti a je tedy náležitě "matně semišový"..? Už jste někdy slyšeli jaký to má obrovský vliv na letové vlastnosti letadla.? Jak prudce klesne jeho rychlost.? Nejen maximální, ale celý rozsah rychlostí..! Prostě to éro by letělo jen tak-tak. No, tolik tedy něco málo z oblasti aerodynamiky a teď obrázky. Týká se to jiného letadla, ale máme tu krásný pohled na lozengové křídlo. Řekl bych, že v případě tohoto Rolanda jsou světelné podmínky o něco lepší. Lesk tu zlobí mnohem méně než v případě LVG. A co vidíme z toho lezengu na křídlech Rolanda.? Skoro nic.! No v podstatě to samé, co vidíme na tom našem LVG. To znamená, že LVG má křídla (a VOP) v naprosto původním stavu (kromě znaků) a žádný štětkový a ani stříkacopistolový zásah na nich prostě není. Kdyby se to lozengové plátno nějak poškodilo, tak by ho prostě strhli a celý by to potáhli znova. A díky absenci zásob tohoto lozengového sukna, by to "naši" přetáhli normálním bílým plátnem. No a na něm by nebyly tolik vidět porty, no a kdyby ho pak přetupovali, nebo přetřeli, tak bychom už porty neviděli vůbec.! Jakýkoli barvičkový zásah na původní lozengový potah, který by měl být z logiky věci neporušený, přece postrádá smysl. Prostě..proč by to dělali..?!
Přílohy
LVG C-VI_cs-(4869-18)-1st design-(N-ex german code)-a01c.jpg
Wingkreuz_zps3475a33f.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 29 říj 2014, 01:41

..a teď se omlouvám, za OT, ale našel jsem Fokkera Dr.I s docela zajímavým "kódovým znakem" na trupu.. :-D
Přílohy
Fokker Dr-1_Jasta 12-Hans Bosser-color01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 29 říj 2014, 17:27

Ahoj , díky moc za oponenturu ! Vnesl jsi stíny pochybností do mé modelářské duše , ale mé původní přesvědčení zatím převažuje .Budu brát tvoje námitky a argumenty popořadě .Vůbec netvrdím, že horní křídlo přetřeli naši , naopak předpokládám, že je to ještě Německá práce .Přikládám foto německého LVG opatřeného zimní kamufláží ,na původních fotkách je rozeznatelné dost hrubé nanesení bílé barvy ( možná vápna?).Podle mne není vůbec jisté, že horní křídlo patřilo k tomuto trupu a ocasním plochám .Je možné, že po pokoutním propašování několika strojů LVG k nám se z nich podařilo sestavit jen tento stroj , součásti dalších LVG sloužili jako náhradní díly ? Po uklidnění situace , byli možná smontovány i další LVG ? Křídlo jako takové bylo velmi dobře prolakováno a nanesení vodou ředitelné barvy mu nemohlo v žádném případě nijak uškodit . To mi může potvrdit každý kdo kdysi slepil papírovou stavebnici ponorky Nautilus (časopis ABC) po důkladném prolakování fungovala dobře na vodě i pod ní. Co se týče křídel toho Rolanda chtělo by to celkový záběr na obě křídla ( horní a dolní) předpokládám, že mezi nima nebude žádný rozdíl , U našeho LVG je rozdíl mezi horním a dolním křídlem jasně patrný .Hugouš mne přivedl na myšlenku převrátit fotku do negativu . Na spodních křídlech a na ocasních plochách jsou celkem jasně rozeznatelná pole lozengu , ale povrch horního křídla mi pořád připadá jakoby rozostřený ,zamlžený a flekatý ( včetně port).Pořát mi z toho neustále vychází smytá zimní kamufláž , po které zůstala kresba lozengu horního křídla nejasná s tu méně a tu více sytými fleky špinavé bílé .Další věc k zamyšlení je, že první zmínka o tomto LVG je z 27.2. 1919 . Když, ale kouknu na fotku a na vegetaci v pozadí našeho stroje , tak to vypadá, že snímek byl pořízen někdy z jara (duben , květen?). Co to éro za těch několik měsíců prodělalo se už asi nikdy nedozvíme , ale podporuje to mojí teorii o již nepotřebné a smyté zimní kamufláži . Přikládám další foto mých pokusů jak sladit horní křídlo s fotkou :) . Ještě jednou díky za tvé komentáře ( možná máš pravdu a já si budu jednou drbat hlavu ) a těším se na další ;-I !
Přílohy
100_7031.JPG
100_7032.JPG
100_7033.JPG
české LVG - negativ 1.jpg
100_7049.JPG
100_7050.JPG
100_7051.JPG
100_7052.JPG
100_7053.JPG
HomerII

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 217 • Stránka 8 z 15 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15

Zpět na Stavby