...myslím,že Bóhmův letoun měl to zrcátko takhle.. ..na stejném místě je vidět na více letounech..teda vidět.. ..s velkou pravděpodobností ho lze z některých dalších fotek vydedukovat..
..když před léty dostal náš restaurovaný SPAD na vzpěru anemometrický rychloměr,tak ho pak modeláři na celém světě začali dávat na své modely jak o život..! A bylo jedno,jaký měl model nátěr a z jakého byl státu.. Z našich skutečných SPADů ho měl jeden jediný stroj..jinak nikdy nikde na SPADech nebyl.. Takže...chceš tam mít anemometr..? Dej ho tam..! Albatrosy je občas měly určitě..takže určitě způsobíš méně zmatků,než anemometr na SPADovi.. ..Ale nezapomeň..! Musí být mimo vrtulový vír..!
Když fouknu já, tak se ručička otočí několikrát dokola, mám pořádný plíce! Chlapi, a co je na těch Albíkách uprostřed trupu? To má být nějaká stupačka? Má to takový divný tvar.
..stupačka to je..! A tak divný tvar zase nemá..trochu připomíná lžíci na boty..ale ne vyrobenou z plechu,ale je to spíš odlitek.. Horní nášlapná strana je však stejně,jako u té botové lžíce,žlábková..a to co na fotce jakoby překáží je část "záplaty" kolem jejího uchycení.. A další verze této stupačky (ovšem užívaná daleko méně) je prostá,ven vystupující trubka s podpěrou. Fotky jsem si musel "půjčit" od jiných Albatrosů,neb C-3 s hezky vyditelnou stupačkou nemám..
Přílohy
TADY NA NÍ STOJÍ...
Albatros B-1,Phönix_serie 021-a01.jpg (10 KiB) Zobrazeno 1221 krát
Albatros B-II_sved01.jpg (8.52 KiB) Zobrazeno 1222 krát
Ahojky, podle mě je jedno, kde máš nádrž, asi se ti technologicky líp šikla nahoru. A co se té bedny na výpletech týče, mám stejné dvě fotky a došla jsem věděckým zkoumáním k názoru, že si tam aviatici v proudu vzduchu chladili pivo.
..a když už jsi u těch detajlíků..tak některý C.III měly i takhle umístěný kompas.. Na tom Böhmovo to sice není vidět s určitostí..ale vyloučit se to nedá..
Přílohy
Albatros C-III_kompas.jpg (14.63 KiB) Zobrazeno 1126 krát
Hmmm. Ty mi dáváš! Kompas, jo? Dobře, abys neřekl, že jsem to odfláknul, já ho tam udělám! Co se týká ty krabice. Pokud to nebylo na piva... Teď jsem se dočetl, že něketrý letadla nesly jakýsi závěs pro fotoaparát. Nemohlo by to být ono?