Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.III 1/48

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav » 11 srp 2007, 04:33

Ver mi je to pohoda. Mam uz zopar chmelnic za sebou a nikdy som ziadnu "barlicku" nepotreboval.
Je ale fakt ze niektore modely ma staly trochu viac nervov, no Bristol to nebol (robil som oboch). Problem vzdy nastane ked je vyrobca odflakne dlzku vzpier. Ale ako pisem Roden ani Eduard to na tomto type neodflakol.
Takze zajtra si zaloz novy chlievik a budeme ta sledovat. :D Predpokladam ze mas Eduarda.
http://www.modelmag.info/view.php?cisloclanku=2005090601
Miroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva Vaňous » 11 srp 2007, 11:37

IvanD píše:Vypletov sa ani tak nebojim, skusal som tiez rozne sposoby a tento sposob s drotenymi ockami a vlaknom z pancuchy nie je taky narocny. Skor to kridlo ma odradza... da sa to vobec zvladnut bez nejakeho usadzovacieho pripravku?

Vyzkoušej si výplet bez oček a z barevného silonu (např. tmavě hnědý je pro chytání kaprů v kalných vodách). Je to jednoduché, rychlé a přesné.
Vypínání teplem je v pohodě, akorát mušíš používat běžný silon a né nějaké karbony. Dopuručuji si předem natrénovat postup na "trenažeru" - např. z rámečku stavebnice, po vycvakání dílů.
http://www.ipmsnymburk.com/vanous/draty/index.htm
Sláva Vaňous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvanD » 11 srp 2007, 20:57

Dakujem vam obom za rady a tipy. Tak sa teda do toho Brisfisha pustim. Inac obidva tie odkazy su velmi dobre (obidva mam uz davnejsie prestudovane :-D ). Podla toho clanku o vypletoch som robil tuto masinku: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?t=10994
Najvacsi problem som mal s urcenim dlzky silonu. Bud som ho zastrihol velmi kratky a nedokazal som ho zalepit do otvoru alebo zase velmi dlhy a nedokazal som ho uz dostatocne vypnut. Mozno keby som trochu pocvicil slo by mi to lepsie, ale sposob s ockami a vlaknom z pancuchy sa mi zda trochu jednoduchsi a menej pracnejsi. Ale nevylucujem, ze sa k nemu vratim lebo na vlakne z puncochy sa mi nepaci, ze nema kruhovy prierez...
Momentálne na stole: Aero Ab-11 (Special hobby 1/72)
Posledné hotové: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48), Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby