Nakonec si trošku doufám odlehčím...spíchnu tohoto drobka. Už jednoho mám ve 1/48, ale dvaasedma je dvaasedma. Něco fotek na interiér jsem našel na netu. Pojmu to jako oddychovou krabku. Kamo asi Silvio Scaroni celoplátěný No.7517. Ale může se změnit
V mezičase jsem tu a tam něco slepil i u Hanriotu...momentální stav věcí...Základní surf hotov, nalepeny nové vzpěry baldachýnu. Vše skoro nachystáno na plátno. Hodně jsem guglil a nic nenašel. Všude se uvádí, že Scaroniho Hanriot byl v barvě plátna. Prosvítala konstrukce? Nebo byl natřen jakousi fermeží podobně jako SPADy...takže v podstatě světle žlutý.
Prošel jsem si všechno, co na Hanriota mám, Windsock i věci postahované z netu, a nikde jsem na prosvítající konstrukci nenarazil. Snad jen na extrémně opoužívaných strojích byla konstrukce trupu vyrýsovaná špínou, třeba některé poválečné Hanrioty fr. Aviation Maritime nebo jakýsi it. Hanriot z roku 1919 (foto 34/str.9 WS). Pro "barvu plátna" bych osobně volil podobné barvy jako na nekamuflované SPADy. Od HR Model mám rozdělané dva Nieuporty 10 a je to tedy hodně hard core short run, ten Hanriot se mi jeví mnohem lepší. Držím palce do dalšího postupu.
Pravda došel jsem ke stejnému názoru. Zvolím tedy nějakou krémovou. Však ono to nějak dopadne.
Nieuport 10 od HR model jsem kdysi taky stavěl a nepamatuji si na nějaké zvláštní úskalí. stavba zde viewtopic.php?f=71&t=70016 co mi utkvělo v paměti bylo neustálé maskování...žebra, lemování trupu křídel no hrůůůza, ale za to výrobce nemůže
Musím říct, že HR model se skokově zlepšil. Nieuport dobrý, Sopwith Pup špica, Hanriot se staví taky docela dobře v daleké budoucnosti plánuji pořídit jeho Phönix CI ...snad rozšíří nabídku o další typy
Po nanesení obtisků (výborná kvalita) jsem začal mazáním oleje. Podle fotografie havarovaného Scaronniho Hanriotu byl spodek trupu a křídla hodně, hodně velice hodně nasáté olejem a vším možným co tehdy lítalo nad zemí. Zatím první hnědá vrstva. Až vše zaschne lehce přitmavíme
Díky. Dnes druhý olej a asi to tak už nechám. Zaschnout zalakovat a zítra půjdeme dokupy. To zase bude
Fotografie zachycuje Scaronniho Hanriot po souboji s rakouským Phonixem z Flik 14J ze dne 12.čevence 1918. Při tomto souboji dosáhl také svého posledního 26.potvrzeného vítězství Oeffag DIII. Při přistání utrpěl Scaronni zranění, která jej vyřadila z operační služby do konce války .