..plně se připojuju k "ludovíkovi"..no, řekněte sami.. ..kdyby se povedlo "odfrézovat" pozadí výstavy a dodělala by se příroda, tak to vypadá, jako živý éro..! Ale to už jsem říkal..
Chlapci opět díky za odezvu. Ještě musím dodělat figurky. Musím říci, že jsem se s měřítkem1/32 opravdu potkal a že mi naprosto sedlo. Chmelnice v tomto měřítku mají ještě "lidské" rozměry a vejdou se , s vyjímkou Gothy, do běžné vitríny. Když jsem při instalaci modelu viděl ostatní modely z WWII a roury, tak to byl mezi nimi opravdový střízlík. Velmi mne pobavil kamarád, který při focení vyslechl rozhovor dvou modelářů, který řešily problém, jak mám dělaný kovový povrch chladiče u Pfalze. V rámci diskuze se dokonce shodli, na technologii, jakou jsem si ho nechal vyrobit - laserem vyřezaný z kovu. Tímto tento názor dementuji, je to barvené a následně filtrované a stínované olejovými barvami. Ostatně na celém modelu jsem testoval nový výtvarný přístup. V podstatě je celý model vystínovaný. Plochy trupu, vzpěry a jiné dataily jsou nahoře světlejší než dole, vystupující detaily mají též domalované světla a stíny, které by se na modelu, na rozdíl od skutečného stroje nevytvořily. Ludovíku, co se týká jemných drátků - používám kabely ze starých počítačů, které odizoluji a pramen drátků rozpletu.