Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Merkava Mk.3 Baz

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Merkava Mk.3 Baz

Příspěvekod morbo408 » 17 lis 2015, 11:00

Dodělal jsem Merkavu v měřítku 1/35 od Mengu. Během stavby jsem dost projížděl internet a vyhledával, jak nejlíp udělat protiskluz na tanku. Našel jsem jedlou sodu, akvarijní písek..., ale vše mi nějak dost dělalo neplechu. Místama to nedrželo, dělalo to nesouvyslé vrstvy, prostě špatný. Nakonec to dopadlo tak, že jsem vzal brusný papír, oddělil jsem spodní vrstvu papíru a šel jsem si hrát s nožem a nůžkami. Byla to dost piplačka, ale řekl bych, že se to povedlo... Na tanku momentálně chybí ještě antény, dodělávají se. Foceno mobilem,neni to jako od profíka, ale snad to postačí.
Tak a pojďte do mě :idea:
Přílohy
20151114_142557.jpg
20151114_142530 – kopie.jpg
20151114_142507.jpg
20151114_142438.jpg
20151114_142402 – kopie.jpg
20151114_142339.jpg
20151114_142315.jpg
20151114_142254.jpg
20151114_142237.jpg
20151114_142207.jpg
morbo408

• Odpovědět s citací

Re: Merkava Mk.3 Baz

Příspěvekod morbo408 » 17 lis 2015, 11:01

Ještě zbytek:-)
Přílohy
20151114_142919.jpg
20151114_142823.jpg
20151114_142758.jpg
20151114_142712.jpg
20151114_142655.jpg
20151114_142631.jpg
morbo408

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 17 lis 2015, 12:51

nemáš náhodou fotky předtím než ti to upadlo do záchoda ? docela by mě zajímal ten protiskluz pomocí toho brusného papíru
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod morbo408 » 17 lis 2015, 13:13

Buhežel akorát takhle ty dvě. Veškeré fotky co jsem měl ze stavby, tak jsem o ně přišel. Zbláznil se mi disc a vše je v pr....:-(
Jinak mi do záchoda nespadlo vůbec nic. Záchod mám udržovanej v čistotě.
Přílohy
20151117_130617.jpg
20151117_130552.jpg
morbo408

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 17 lis 2015, 17:59

morbo408 píše:. Nakonec to dopadlo tak, že jsem vzal brusný papír, oddělil jsem spodní vrstvu papíru a šel jsem si hrát s nožem a nůžkami. Byla to dost piplačka, ale řekl bych, že se to povedlo...

Nemyslím že to byl dobrý nápad...Na skutečných Merkavách je protiskluz tvořený lepidlem a nadrceným štěrkem. Na přiložené fotce to je dobře vidět. Ještě mi uniká smysl toho, co dělá s odminovačem v tom bahně? Hluboká orba...?
Přílohy
P1100256.jpg
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod morbo408 » 17 lis 2015, 18:24

Tak na tebe jsem se Romane "těšil". Co bys řekl, že tam asi dělá??? Orba by se tím samozřejmě imitovat dala, ale napadl tě třeba důvod, že se například "tímto místem" musí přesunout pěší jednotka (z jakýchkoli důvodů) a ten prostor je potřeba "prohlédnout"? Nebo, že prostě ten tank má jedinou možnost přesunout se do nějakého prostoru pouze tímto "bordelem"?... A k tomu protiskluzu...nebudu zde nijak obhajovat z jakého důvodu jsem udělal protiskluz pomocí brus.papíru. Asi by možná bylo nejlepší ho nedělat vůbec, jako tu mimochodem někteří modeláři mají a nebo jak řikaš ty, naplácat model lepidlem, zasypat "štěrkem" a tam kde se to uchytí, tam bude protiskluz... Zkrátka sem to nedělal sypkým materiálem, ale brus.papírem a řekl bych, že to vypadá líp, než se povedlo některým klukům co sem mohl vidět...Co mě tady zaráží, jak například jste překvapený, že někdo má model poškrábanej tady a tady, že to auto stojí tak a tak..., že to zkrátka takhle být nemá. Věřím tomu, že kdyby někdo postavil model třeba zrovna Merkavy a udělal jí způsobem, že model je převrácenej na střeše a částečně ve vodě, tak se tu najdou lidi, který mu řeknou, že to takhle není možný, že ta technika by se takhle nikdy nepřevrátila, jak se mohla převrátit do vody atd atd... Ach jo...jeden si myslí, že sem model po slepení vyválel v hovnech, druhej si myslí, že je lepší ho zasypat štěrkem a že pohyb této techniky v bahně je nereálnej... Technika (ať se jedná o cokoli), může být poškrábána, zamazaná, zohýbaná, poškozená kdekoli. Mluvím teď o skutečné technice. Ta technika je používaná, pohybuje se kdekoli, na různých místech, v různém terénu, v jakémkoli počasí a stát se jí může cokoli, i to, že bude mít kurevsky poškrábané dělo od věže až po samotné ústí.
morbo408

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 17 lis 2015, 19:40

Nic ve zlým, hlavně když Ti model udělal radost. O tom modelařina je. Ten protiskluz šel udělat líp, za tím si stojím. Já ho na svých Merkavách dělám pomocí syntetického laku ( Revell ) a plniva do polyuretanu. Vše jsou 1/72.
Přílohy
21.jpg
25.jpg
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 17 lis 2015, 19:49

Hoši, co takhle použít "embossovaci prášek". Používám ho a je s tím krásná práce.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod morbo408 » 17 lis 2015, 20:22

RomanV píše:Nic ve zlým, hlavně když Ti model udělal radost. O tom modelařina je. Ten protiskluz šel udělat líp, za tím si stojím. Já ho na svých Merkavách dělám pomocí syntetického laku ( Revell ) a plniva do polyuretanu. Vše jsou 1/72.

Tvuj protiskluz je samozrejme hezkej. Mrzi me, ze sem o fotky prisel z te stavby. Tim papírem to samozřejmě byla o dost větší makačka, ale dalo se to. O to víc mě ta práce bavila, že sem si s tím musel dát víc práce. Díky tomu papíru je ten protiskluz víc pravidelnej (úhlednější) a ohledně velikosti zrna to dost sedí k velikosti tanku (1/35). Samozřejmě mě model udělal radost, jinak bych u toho netrávil čas. Ale dost mě mrzí, že když se sem někdo něco dá ,(konkrétně to co píšu jsem četl u jednoho modeláře s merkavou), tak že mu tam lidi psali , že to má poškrabaný tady a tady a že to tak být nemá. Že na co tam má přidělanou bednu a že to samozřejmě takhle taky nemá být, že má nereálně začouzenej prostor kolem výfuku atd atd... Samozřejmě že by model měl nějak vypadat, ale každej by si měl uvědomit, že dva stejný modely od dvou lidi nebudou nikdy stejný.Každej model je jedinečnej a hlavně co je nejdůležitější...zašpiněnej, odřenej, zmuchlanej a otrhanej ten model (real) může být jakkoli a kdekoli. Když budu s favoritem jezdit rok a chovat se k němu jako prase a ty se svým favoritem budeš jezdit opatrně,starat se o něj,tak obě auta budou UPLNĚ JINÝ. Jedno z nich bude i "neskutečně" zničený. Stejně tak jako tě například zarazilo, že můj tank je namodelovanej v bahně i s těma odminovačema. Nikde se nepíše a nikde neni zakázaný, že by technika nesměla do bahna... Žádnej můj model není uplně nejlepší, vrátil jsem se k modelařině po 10letech, ale to že nejsem nejzkušenější ještě neznamená, že model po slepení proženu záchodem nebo že je nesmysl postavit Merkavu a udělat jí jako techniku v bahně.
morbo408

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 18 lis 2015, 00:12

Radek3057 píše:nemáš náhodou fotky předtím než ti to upadlo do záchoda ? docela by mě zajímal ten protiskluz pomocí toho brusného papíru

Za 100 bodů, já přemýšlel jak definovat pocit z toho "zablácení" :grin:
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 18 lis 2015, 00:17

Proti tomu protiskluzu nic, dá se to i líp, ale jak píšeš, jsou i o mnoho horší pokusy o ztvárnění.
Ale to zablácení, to se nezlob, ale to je děs. Opravdu šíleně přehnané....ty velký kusance bláta na věži a všude možně......to je prostě blbě. Taková krásná stavebnice a je z ní hrouda bláta....proč? Nechápu.
Tuto ti prostě pochválí asi málo kdo, na tom není ani co hodnotit a chválit......bláto kam se podíváš..... :?

A k té ztvárněné situaci/akci, píšeš:
"ale napadl tě třeba důvod, že se například "tímto místem" musí přesunout pěší jednotka (z jakýchkoli důvodů) a ten prostor je potřeba "prohlédnout"? Nebo, že prostě ten tank má jedinou možnost přesunout se do nějakého prostoru pouze tímto "bordelem"?..."
a přitom to je udělané a vypadá to, že prostě přijel před nějaký násep a tam rajtoval dopředu/dozadu sem a tam až si z toho udělal kaliště.....a tam se kalištil....jako prasátko.....
Je to takový nesmyslný no........

Práci jsi si s tím dal......ale výsledek je prostě hrozně rozporuplnej...........ale třeba se to nakonec někomu taky zalíbí.

Ale i tak, hlavní věc, že tě to bavilo a líbí se to tobě.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 18 lis 2015, 12:51

O:) Ona jakákoli Merkava je dost těžký stroj na stavbu modelu,protiskluz na nich je kapitola sama pro sebe,viděl jsem x postupů.někdy OK někdy horší.Upřímně řečeno,podle těch fotek není poznat skoro nic,chtělo by to lepší.V další práci držím palce. ;-I Tady odkázek na protiskluz v originále : http://krimi.tripod.com/merk3baz/merk3baz.html a lepší z Lantrunu : http://www.primeportal.net/tanks/andre_ ... walk_1.htm
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe K. » 18 lis 2015, 14:48

Prihodím svoj skromný názor začiatočníka - model pekný, aj situačne, ale toho blata tam je fakt príliš.

Staviam: Jagdpanther 1/76 + Bergepanther 1/35
Joe K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 18 lis 2015, 19:07

Nevidím problém v zablácené Merkavě, fotek mám hafo :foto: Problém je v modelovém ztvárnění. V dnešní době dokáže věrohodné bláto na pětatřicetinové technice udělat tak maximálně Maťo Kováč a Marián "Síra" Bunc. Na druhou stranu pokud člověk nenajde odvahu se do toho pustit, tak se nikdy neposune nikam dál. Myslím že jsme morbo408 zbytečně zdrbali....tohle uplně nevyšlo ale věřím že další pokus bude o hodně lepší. Nenech se znechutit a makej dál =D> Držím palce.
Přílohy
blato.jpg
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod morbo408 » 18 lis 2015, 19:51

RomanV píše:Nevidím problém v zablácené Merkavě, fotek mám hafo :foto: Problém je v modelovém ztvárnění. V dnešní době dokáže věrohodné bláto na pětatřicetinové technice udělat tak maximálně Maťo Kováč a Marián "Síra" Bunc. Na druhou stranu pokud člověk nenajde odvahu se do toho pustit, tak se nikdy neposune nikam dál. Myslím že jsme morbo408 zbytečně zdrbali....tohle uplně nevyšlo ale věřím že další pokus bude o hodně lepší. Nenech se znechutit a makej dál =D> Držím palce.

Díky Romane. Znechutit se nenechám. Pokud budu mít stále na tento koníček čas, tak ho tak budu i trávit i kdyby se tu do mě "pustilo" celé osazenstvo modelfora (:) Jen jsem sem chtěl nahodit můj model, pravda je taková, že sem spíše očekával názory na způsob protiskluzu (pač jak zde bylo zmíněný, technik je mnoho, málokdy se každá povede a není to úplně jednoduchý), ale že by jste mě tady takhle rozebrali kvůli zablácení...to mě překvapilo... Jak jsem už psal a ty jsi to zde doložil i fotografii...tak auto, tank, prostě cokoli, může být zasviněné hodně. Je pravda, že kdybych sem nahodil model bez dia, pak s diou, tak by se dalo prohližet (jaká samotná stavba je, jak vypadá finish apod., jak to vypada potom s dio...),ale tyto fotky už bohužel nemám. Ale mě se prostě modely jen tak jako že vyrazili s výrobní linky nelíbí. Proto se například nesnažím stavět letadla. Tam naplácat bahno, udělat odřeniny "nejde" (dávám to do uvozovek). Ale model se dá stavět buď naprosto čistej (nová technika) a nebo špinavej (používaná technika) a teď to je na vkusu modeláře co se mu zamlouvá. Nic méně, ještě jednou dík Romane a pro ty co jím to příde nereálný...mě se zasviněná technika líbí a Merkava zaje?aná způsobem jak mam já se dá po 14ti denním cvičení vidět taky.
morbo408

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky