Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

M-24 1/35 Italeri soutěž s WOT

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

M-24 1/35 Italeri soutěž s WOT

Příspěvekod Maverik 232 » 26 led 2015, 11:54

10.jpg
9.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Model M-24 Chafee 1:35 Italeri edice World of tanks.
Do soutěže jsem chtěl postavit dioramu s typickým prostředím WOT. (http://worldoftanks.eu/cs/news/pc-brows ... t-nov2014/)
Rozměry dioramy jsem zvolil 60x60 tak abych se doma ještě vešel do dveří.:) Základ je 16mm MDF deska polepená 20mm polystyrenem a na něj je nanesená směs sádry, disperzního lepidla(duvilax) a spárovací hmoty. Vše je olemováné balzou. Stožár je z extrudovaného polystyrenu, plastové trubky, dřevěné kulatiny a plastových destiček. Muniční bedny jsou ze sady Italeri č.423. Velké bedny jsou z balzy.

Model M-24 by asi šlo v PC elektronicky upravit do obrázku ze hry WOT, ale to by pak nebyla ta správná modelřina. Já jsem jen použil screnshoty ze hry WOT promítané na TV jako pozadí při focení.
Ke stavbě M-24 Chaffe jsem použil lepty od firmy Eduard. Dále jsem upravil kanon M6 do podoby M17 jako je ve hře WOT. Úsťovou brzdu jsem vyrobil z hlavně tanku Tiger 1:48.
Vezené vybavení jako plachta, náhradní články pásů,kanystr a lano jsem na model udělal podle podoby WOT. Také jsem udělal na předním pancíři stopu po odraženém zásahu. :-D I když M-24 toho moc nedrazí :lol: Ale mohl by to být odraz z 20mm děla. :-D
Kamufláž jsem stříkal barvamy Tamiya Acryl, pásy jsem barvyl barvami Humbrol a kulomet je nastříkán leštitelnými pastami Agama. Z dekálů jsem použil pouze Us. Hvězdy tak aby se M-24 podobal tomu co mám já ve hře.

Model nebyl vybrán do hlasování na fb...a možná jim ani můj e-mail taky nikdy nepřišel nevím, nedali mi vědět. A to že nekomunikují :evil: bych od takových velkých firem nečekal... [-X
Petr Nenáhlo
Maverik 232

• Odpovědět s citací

Re: M-24 1/35 Italeri soutěž s WOT

Příspěvekod Marcel Svět » 27 led 2015, 10:35

Jo, mě se to docela líbí. Spíš než reálného vzhledu se ti podařilo docílit vzhledu z WoT, a když to člověk bere takhle, tak ti musí zatleskat =D> .
Na modelu se najdou nějaké chyby - třeba pás nesedící v hnacím kole atd., ale jinak dobrý.
Taky se mi líbí fotky, z některých bych nepoznal, jestli je to model, nebo screenshot ze hry.

P.S. Z chování WG si nic nedělej. Já WoTko hrál, vím, jak se firma chová ke svým zákazníkům (hráčům). Docela se ale do tebe dokážu vcítit - model ti musel zabrat dost času a ani na tebe pak kašlou.
Ostatní modely jsem neviděl, ale myslím, že nejhorší bys určitě nebyl.
Moje galerie:
What-if E-50
Zil-131
Sd. Kfz. 253
Mark II Male
ISU 122S

Můj ex-nick: R.I.O.
Marcel Svět

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverik 232 » 27 led 2015, 11:41

11.jpg
R.I.O díky moc.Ten vzhled byl účel! :D Přesně podle zadání soutěžě. Dám sem fotku jak jsme to s juniorem fotily.
Ten pás je peklo. Nevím z čeho to je ale lepit to nejde a ohnout taky ne. :angry: Už jsem myslel že to zabalím. ](*,)
Jinak jsem mrknul na tvoje modely a máš je fakt dost dobrý. =D> Taky mám 1/72 moc rád. Hlavně Revell. Je to pro mě na odpočinutí.

P.S ostatní modely jsou zde:https://www.facebook.com/ItaleriModelKit
Petr Nenáhlo
Maverik 232

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Hutín » 27 led 2015, 12:30

pohodicka model a nafocene je to paradane. Nektere fotky vypadaji jak screeny primo ze hry...... =D> =D> =D>
POSTAVÉ MODELY NAJDETE V GALERII: http://honzahutin.rajce.idnes.cz/
Na vše na čem teď pracuji koukněte na fejsu: https://www.facebook.com/JanHutin.WartimeModeller/home
Fotky z výstav, soutěží, tématických akcí a návštěv: http://honzahutin-vystavy.rajce.idnes.cz/
. (_!_)
Jan Hutín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 27 led 2015, 18:10

Teda v prvé řadě máš můj obdiv, že jsi dal tu vykopávku od Italeri takhle dohromady =D> Model vážně vypadá jak ze hry, chvílema jsem myslel že je to opravdu screen :-D Pěkné, líbí se mi to moc, povrchovka i podložka se Ti vážně povedla =D> =D>
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 27 led 2015, 18:32

Pěkný, opravdu jako ze hry. Neříkej mi, že jsou tyto fotky z mobilu, to né, že né... :shock:
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverik 232 » 28 led 2015, 09:14

Díky za chválu. Ten model od Italky není zas tak strašnej. Až na ty pásy. Ale už nebyl čas ani peníze objednávat kovové. Už takhle jsem na to měl jen měsíc a půl.
Jen měsíc jsem čekal než mi M-24 přišla od Avaxu. :angry: Tak jsem zatím dělal podložku. Co jinak dělat o vánovích že ? :lol:
Focené je to Panasonikem DMC-LZ8 ale většina je focená na synkův mobil, asi nějakej Nexus. A všechny fotky jsou trochu upravený v tom mobilu. Jestli chcete vědět jak se ten program jmenuje tak se ho zeptám. Já po něm jen chtěl, aby to trošku vypadalo jako ze hry WOT .Pouštěl jsem mu před tím filmu Železné srdce (FURY) aby vyděl jakej drsnej nádech tomu dát. M:-) A musím uznat, ač tyhle serepetičky nemusím, že se mu to povedlo. :o
Jinak chlapi, když jsem si prohlížel vaše modely tak hluboce smekám. Jindro ta tvoje BR 52 je bomba. Ta zebra byla famózní. =D> A tu trávu co má na modelech Honza ,tak to bych chtěl taky umět, paráda. =D> O modelech samotných ani nemluvím to je extra třída. =D>
Petr Nenáhlo
Maverik 232

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honult » 30 kvě 2015, 16:10

Ahoj,model se ti dost povedl i diorámka super.Taky hraju a už se chystám objednat právě vydaný model Type 59 a taky ho chci stavět v podobě v jaké ho mám ve hře.Možná pár leptú a soustružená hlaveň.Uvidím až to budu mít na stole.Hodně ůspěchů při dalších stavbách.
honult

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ziziza » 02 čer 2015, 09:08

honult píše:Ahoj,model se ti dost povedl i diorámka super.Taky hraju a už se chystám objednat právě vydaný model Type 59 a taky ho chci stavět v podobě v jaké ho mám ve hře.Možná pár leptú a soustružená hlaveň.Uvidím až to budu mít na stole.Hodně ůspěchů při dalších stavbách.

Ja som sa už touto M 24 - kou v štýle WoT kochal hneď ako bolo založené toto vlákno. Parádna stavba a super podložka. Klobúk dole. Niektoré zábery sú fakt ako z hry. Kto WoT hrá, tak vie o čom hovorím. Ja sa tiež pokúšam o niečo podobné, ale menšie. Robim v tomto štýle IS-1 v 1:72 s použitím modelu od PST. Tak uvidíme...... Držím palec a nech sa darí.

To foto z fotenia modelu na podložke pred telkou je super. =D> =D> =D>
ziziza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 02 čer 2015, 19:15

dobrej styl ať ti to vydrží... =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod EMSI » 08 čer 2015, 19:43

Maverik 232 píše:Model nebyl vybrán do hlasování na fb...a možná jim ani můj e-mail taky nikdy nepřišel nevím, nedali mi vědět. A to že nekomunikují :evil: bych od takových velkých firem nečekal... [-X

Tak já ti nevím ... :)
http://italeri.com/news_scheda.asp?idNews=565

ita_1.jpg

Každopádne pekná práca ;-I
Follow us on Facebook = ČSLA Studio
"Lepím" si len tak pre vlastné potešenie ... viem že na viac nemám
Rafale, F-117, P-51D, MiG-29AS, E-2C, Mosquito, F/A-18C, P-47D, JAS-39, SA-2, Red Arrows, MQ-1A/B
EMSI

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky