Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-80 Sýrie 1/72 Revell

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-80 Sýrie 1/72 Revell

Příspěvekod mara modelar » 26 pro 2014, 20:38

Přidávám svůj několikátý kousek v malé technice, podložka teprve bude. Snad se vám líbí, za případnou kritiku a komentáře budu rád. :wink:
Přílohy
WP_20141222_028 (449x800).jpg
WP_20141223_004 (800x449).jpg
WP_20141223_005 (800x449).jpg
WP_20141223_006 (800x449).jpg
WP_20141223_007 (800x449).jpg
WP_20141223_009 (800x449).jpg
WP_20141223_014 (800x449).jpg
WP_20141223_016 (800x449).jpg
WP_20141223_020 (800x449).jpg
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Re: T-80 Sýrie 1/72 Revell

Příspěvekod Ján Moravčík » 26 pro 2014, 21:01

Model so robil podľa nejakej fotky?
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 26 pro 2014, 21:02

Spíš podle směsi různých fotek.
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 26 pro 2014, 21:19

Za odvahu a typ tanku (ktorý sa zas až tak často nevidí) máš u mňa za jedna... Za výsledok... No, ja to nebudem hodnotiť, lebo som araba nikdy nerobil a asi ani robiť nebudem, takže by to bolo len zbytočné mudrovanie... Ale každopádne - sýrska technika, to je vysoká škola povrchovky....
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 26 pro 2014, 21:33

Já vím, ale ty fotky asi lepší nebudou, holt na kvalitní fotky nemám železo, takže asi takhle: Naživo je to světlejší a zajímavější, škoda, že je to tak blbě nafoceno. Velmi mi na tomhle prckovi pomohly právě články Jána Morávčika z Modeláře, zejména ten o T-55 s odminovačem a ten o BRDM.
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 27 pro 2014, 06:40

mara modelar píše:Já vím, ale ty fotky asi lepší nebudou, holt na kvalitní fotky nemám železo, takže asi takhle: Naživo je to světlejší a zajímavější, škoda, že je to tak blbě nafoceno. Velmi mi na tomhle prckovi pomohly právě články Jána Morávčika z Modeláře, zejména ten o T-55 s odminovačem a ten o BRDM.

syria je velmi zaujimava tematicka predloha, co sa modelu tyka, do buducnosti by som popracoval na jemnosti nastreku a tiez na jemnosti niektorých detailov (nápisy na tanku, keď ich urobíš v mierke, dodaju modelu na preciznosti, nemusia byt take vyrazne...) chce to len robit, robit a robit
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 27 pro 2014, 13:08

Sýria predovšetkým T-80 nemá.... a jak bolo spomenuté, čo sa týka povrchu - z môjho pohľadu by si mal nabudúce postupovať systematicky, urobiť si v hlave plán, a nie tam namazať jednu farbu cez druhú.

Ján Čižmár: tak mňa pri mojom téčku sprdneš úplne zbytočným a sileným komentárom a tu mažeš med okolo huby a neviem, čo ešte všetko... to je teda poriadne dvojitý meter :-&(
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 27 pro 2014, 13:20

Martin Kováč píše:Sýria predovšetkým T-80 nemá.... a jak bolo spomenuté, čo sa týka povrchu - z môjho pohľadu by si mal nabudúce postupovať systematicky, urobiť si v hlave plán, a nie tam namazať jednu farbu cez druhú.

Ján Čižmár: tak mňa pri mojom téčku sprdneš úplne zbytočným a sileným komentárom a tu mažeš med okolo huby a neviem, čo ešte všetko... to je teda poriadne dvojitý meter :-&(

Kritiku beru, původně to nemělo vbec být z přímo dané země, takže ta Sýrie může být špatně. O stylu stavby se hádat nebudu, Martinovy a Jánovy kousky jsou pro mě, jakožto pro standardně pětatřicetináře, opravdovým vrcholem a myslím, že bych je mohl označit za svou inspiraci a chuť, kam se chci jednou dostat. Martina i Jána si tedy vážím a nemám důvod se s ním hádat o blbostech, ve kterých mají oba nejspíš pravdu... ALE!
Ale říkám, v rozestavěno po nástřiku barvy a pigmentech nikdo nic, já fakt nevím, pfoč to tam dávám. Nástřik nejspíš není dokonalý, ale to mohl kdokoli do "Rozestavěno" napsat.
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 27 pro 2014, 14:15

Martin Kováč píše:Sýria predovšetkým T-80 nemá.... a jak bolo spomenuté, čo sa týka povrchu - z môjho pohľadu by si mal nabudúce postupovať systematicky, urobiť si v hlave plán, a nie tam namazať jednu farbu cez druhú.

Martin - myslím, že som Ťa nesprdol ničím... Z môjho pohľadu, ohľadne kvality modelu nie je absolútne za čo... Môj nesilený komentár smeroval k tomu, že za posledného pol roka v každom Modeláři bola Sýria - a to nie je o Tebe, ale o Jezevčíkovi, či sa mýlim...? Netreba byť taký vzťahovačný... A aký med okolo huby? Máru som pochválil za odvahu, že sa do toho pustil, nie za výsledok (tou vysokou školou som niečo málo naznačil - a pochvala to nebola)... Lebo ja by som si na to netrúfol....

Sorry za OT...
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 27 pro 2014, 23:34

Jano, asi to bola len prehnaná reakcia z mojej strany... asi ten sviatočný stres. Ospravedlňujem sa, no na druhej strane, to, že v Modelári je často sýrska technika je sčasti aj moja "vina", keďže v poslednej dobe nelepím nič iné (za to sa neospravedlňujem, každý robíme to, čo nás baví), na druhú stranu mi príde zvláštne hľadieť na to, akej národnosti stroje sa tam prezentujú - cieľom článku v časopise je predsa niečo sa naučiť, načerpať inšpiráciu, nie? V tom prípade nehľadím na to, či ten model je nemecký alebo arabský... Teda aspoň ja to tak beriem.
mara modelar: z môjho pohľadu je to tiež zbytočné, to často opakované tvrdenie "hoď to do rozestavěno, zkušenější borci ti tam určitě poradí" bolo relevantné možno tak pred štyrmi rokmi. Pokiaľ chceš niečo skonzultovať, môžeš mi nabudúce napísať PM alebo cez FB...
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky