Ahoj,
další kousek do řady Shermanů.
Doposud jsem stavěl jen od Revellu a Dragonu přičemž Dragon byl jasná volba. Pak jsem objednával z ciziny modely a nějak Dragoni nikde, nebo drahý tak jsem vzal za vděk Trumpetou (levná a dostupná).
Stavba byla jednoduchá, největší trápení mám při ztvárnění chráničů světlometů a periskopů - lepty by tomu prospěly. Nějak na trhu chybí nabídka jednoduchých/ levných leptů na malé "šermeny". Slabinou je dle mě znázornění výstroje na modelu zejména lopata je tragická. Na čele korby jsem nahradil příruby ze zbytků stavebnice Dragon, což se pozitivně projevilo a šrouby tak jsou vidět. Dále jsem znázornil lem podél korby a do něj otvory na šrouby pro upevnění blatníku. Při tom jsem zjistil, že přídavné pláty pancéřování Trumpeter udělal až ke spodnímu okraji korby a tak jsem jej zaříznul podle fotek. Doplnil jsem model o standardní drátěný program a na čele korby jsem znázornil svary plátů pancéřovaní. Odvrtal jsem světlomety a zalil nějakým zázrakem od Agamy. Pak jsem to celé nabarvil olivovkou MR hobby zesvětlil jsem středy polí, přidal wash a odřeniny a pigmenty a nakonec jsem zjistil, že to na fotkách nevypadá zas nějak úchvatně.
Nebudu nic nalhávat není to můj nejlepší šermen. Snad příště.
A to je asi tak všechno co jsem vám chtěl říci o tomto modelu.