Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KV 1 model 1941 1/35 Eastern Express

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

KV 1 model 1941 1/35 Eastern Express

Příspěvekod Lidunka OL » 14 srp 2014, 08:55

Nazdar mládenci a děvčata, tak snad mám již po všech těch peripetiích s označením a vícenásobnou výrobou některých věcí na modelu hotovo...tuhle stavbu jsem měla jako zkoušku trpělivosti - označení - 3x pokus, lana - 2x pokus, pásy 2x změna, ale bylo tam toho více, alespoň jsem potrénovala :D . Terén na podložce je zatím bez vegetace - na další příhodné podložce už ale určitě nějakou trávu a něco zeleného přidám - to není z mé hlavy, dostala jsem to jako jednu z rad na závěr tvorby k tomuto tématu. Jinak děkuji moc všem za rady a postřehy během stavby - určitě mi to pomohlo k lepšímu výsledku. Se svým druhým pokusem o techniku jsem vcelku spokojená - určitě to není žádný mistrovský kus, ale zase jsem se aspoň trošku přiučila něčemu novému a hlavně zjistila, že bez dobrých podkladů se staví model déle a pracněji. Předloha modelu by měla být z doby bojů o Stalingrad. Lída
Přílohy
unnamed (8).jpg
unnamed (7).jpg
unnamed (3).jpg
unnamed (2).jpg
unnamed (1).jpg
Lidunka OL

• Odpovědět s citací

Re: KV 1 model 1941 1/35 Eastern Express

Příspěvekod von Gratz » 14 srp 2014, 10:18

Pěkně postavené, decentní patina. K této "přeorané zemi" by se tráva moc nehodila. Možná spíš pár cihel, pokud měl být přímo ve Stalingradu. Ovšem záleží, kde a kdy přesně toto KV mělo být.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matto » 14 srp 2014, 12:49

velice pekné =D>
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 15 srp 2014, 06:16

Jo, i stará stavebnice se může udělat solidně a koukatelně ;)
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 15 srp 2014, 07:19

Už jen za to, že jsi dokázala dokončit tuto stavebnici od tohoto výrobce [-o< [-o< [-o<
Navíc si to zvládla velice pěkně.
Opravdu hezké.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 16 srp 2014, 17:30

Kdejakého začátečníka by tady za tohle každej sjel,ale protože je to holka tak se můžete utleskat ... Nikoho už nenapadne byť jen trošičku zhodnotit model z roku 1980 v provedení roku 1981 ....

Model je hroznej už od začátku... detaily 0,patina 0,je to jedna velká nuda,kterou šlo odfiltrovat už na začátku... použije se kovová hlaveň,dělají se různé hokusy pokusy s obtisky,ale přejde se základ,tedy aby model měl trošku šmrnc,nápad a nebyl to jen nudnej jednobarevenej zelenej bolid... Tím že model je posazený do hromady čaje a hlíny to nezachrání... i základní trumpeta kv-1 udělá více parády za o malinko větší cenu... vylisované mřížky z plastu v roce 2014 na modelu 1/35 znehodnotí jakoukoliv další práci...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patrik Kertész » 16 srp 2014, 18:52

Radek3057 píše:Kdejakého začátečníka by tady za tohle každej sjel,ale protože je to holka tak se můžete utleskat ... Nikoho už nenapadne byť jen trošičku zhodnotit model z roku 1980 v provedení roku 1981 ....

Model je hroznej už od začátku... detaily 0,patina 0,je to jedna velká nuda,kterou šlo odfiltrovat už na začátku... použije se kovová hlaveň,dělají se různé hokusy pokusy s obtisky,ale přejde se základ,tedy aby model měl trošku šmrnc,nápad a nebyl to jen nudnej jednobarevenej zelenej bolid... Tím že model je posazený do hromady čaje a hlíny to nezachrání... i základní trumpeta kv-1 udělá více parády za o malinko větší cenu... vylisované mřížky z plastu v roce 2014 na modelu 1/35 znehodnotí jakoukoliv další práci...

nechcem vyvolávať fláme alebo dačo no myslím že na prvý model je to slušné... ani Váš prvý model nebol hneď so šmrncom a neviem čím a tiež sa dá povedať že by to bol jednofarebný no pre zmenu hnedý build s párom odrenín a pokusom o blatíčko no to nemusí byť všade ( http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=7& ... 1#p1065731 )... ale je fakt že tie mriežky by tomu pomohli

k modelu neviem či to bolo spomínané diskusiu som nečítal podstivo ale preleštil by som styčné plochy pásov a kolies.. tiež aj zuby na páse grafitom

EDIT: teraz čítam že to je druhý model.. no to na veci až tak veľa nemení :wink:
Naposledy upravil Patrik Kertész dne 16 srp 2014, 20:37, celkově upraveno 1
Keď si v niečom dobrý, nikdy to nerob zadarmo

PK ScaleModels
https://www.facebook.com/pages/PK-ScaleModels/207626019410935
Patrik Kertész

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 16 srp 2014, 20:27

Myslím si, že na druhý pokus o techniku , nebo vůbec druhý pokus to není zas tak špatné. Při druhém modelu používat doplňky jako lepty, atd. je myslím ještě předčasné. Základ je naučit se lepit čistě plast a pak pokračovat dál. Terén nehodnotím, pouze model. Jestli model stavěla žena či někdo jiný, nehraje roli.
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lidunka OL » 17 srp 2014, 10:01

Pánové, děkuji všem za kladné i kritické ohlasy...přívětivá slova potěší, slova konstruktivní kritiky dávají možnost zlepšení a posunu....
Milý pane Radku, každý má svůj názor na určité věci a samozřejmě i jiný pohled. Osobně jsem ráda za to, co se mi z té stavebnice podařilo vytvořit. Samozřejmě s pomocí lidí zde na foru, kteří mi během stavby poradili co a jak mám udělat. Ráda si nechám od zkušenějších v tomto oboru poradit a pokud je to v mé moci ( úměrně schopnostem začátečníka ) tak to i realizovat. Teprve se vše učím, takže pokud mi někdo zkušenější udělí nějaké ponaučení o chybě, nebo jiném - vhodnějším postupu, snažím se tím řídit. Je jen škoda, že jste se mi během 3 měsíční prezentace v sekci Rozestavěno ani jednou neozval s případnými kritickými postřehy jako jiní zde - pak bych třeba nakonec nevytvořila dle Vašeho názoru Nudný celozelený bolid s absencí patiny a detailů bez šmrncu. Ty mřížky by určitě snesly nějakou další úpravu - na dalším modelu, pokud to bude pásová technika se je třeba pokusím vylepšit, podle toho v jaké kvalitě budou již od výrobce. Prostě řečeno - příště lépe a dál....jinak přeji všem krásný a slunečný den. Lída
PS - Holka podle věku už úplně nejsem - mám dva malé vnuky :D
Lidunka OL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 17 srp 2014, 10:25

Vidíš a mě se ten nudný celozelený bolid docela líbí. Určitě bych u druhého modelu (navíc tohoto výrobce) neřešil lepty. Když se člověk učí vařit, tak taky nezačíná rovnou od svíčkový (teda většinou). Navíc mám takovej divnej pocit, že Radek zrovna včera neměl svůj nejlepší den.
Kontrolní otázky zní:
1) Bavilo tě to?
2) Odreagovala ses u toho?

Pokud zní na obě odpověď ano, tak modelařina splnila svůj účel.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lidunka OL » 17 srp 2014, 10:50

Odpověď na minianketu - 1, ANO 2, ANO - bez toho by to ani nešlo dokončit :D
Lidunka OL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 17 srp 2014, 11:33

A o to nám přeci jde ne?
Gratuluji k dokončení a přeji hodně radosti u dalšího projektu.
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduardo » 17 srp 2014, 11:34

Náhodou... je to celkom pekne postavený model. Gratulujem ti že si z takejto stavebnice model vôbec dokončila len tak ďalej Lidunka. ;-I
eduardo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Vopelák » 17 srp 2014, 19:10

Liduš,za mě pěkný..Líbí se mi to. =D> =D> =D> Na tu kritiku Radek3057 s..., Jeho výtvory jsou stejné kategorie jak tvoje.Akorát velká huba....
Milan Vopelák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 17 srp 2014, 22:02

Myslím, že se dílo povedlo. Gratuluji k dokončení druhého modelu.
Příště se neboj model víc zamáčknout do podložky. Přeci jenom nějakou tu tunu ten tank váží a takto jede jakoby "nad terénem". Ale to je jenom detail.
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky