Už davnejšie som rozmýšlal nad stavbou prvovojnovej sanity na bázi Fordu T.Teraz,keď som sa pustil do mierky 1/16 som pri nákupe v modelarstve zbadal revelácku lízinku ako limuzínu.Najprv ma ťahalo na prestavbu na nákladnú variantu s maximom,ale na záver som sa rozhodol na prestavbu na ambulanciu.Stavba tohoto modelu by sa dala charakterizovať ako divoká konverzia.Z pôvodného modelu ostaly bez zmeny len diely náprav,kolies,a prednej časti chladiča.Ostatok je buďto upravený,alebo vyrobený od základu nový.Takže,podvozok je skrátený a prebrúsený.Zadná časť chladiča je nová a doplnená o naznak voštiny chladiča.Na prednú časť rámu som doplnil ťažné háky.Motor je vyrobený podla fotiek z plast. dosiek,gulatiny,olov.drôtov.....Predné svetlá sú upravené z pôvodných,pomocné z miliputu.Čelo kabíny je upravené z pôvodného.Horná strieška kabíny vodiča je upravená z pôvodnej.Zvyšok zostavy je vyrobený z plastov.dosiek.Samotné dosky ako i štruktúra dreva je rytie.Vaky,i ostatná bagáž je z miliputu.Plachty sú z alu folie,popruhy z oloveného a cínového drôtu.Drobné doplnky sú z toho istého materialu.Celkové hodnotenie stavebnice,nehodnotitelné,samotná stavba je skutočne pre silné nátury,i keď,pri tejto stavbe som sa bavil tak ako dávno pred tým nie.Pár fotiek na ilustráciu.
Přílohy
Naposledy upravil Rajmund dne 02 srp 2014, 15:30, celkově upraveno 1
Pecka - líbí se mi to moc - i vzhledem k množství práce navíc - rozhodně se vyplatilo si takhle s tím kouskem vyhrát - vypadá to hodně dobře - spousta detailů co dělají jeden fajnový celek....
Vyborně zpracovaná konverze a hezké detaily. Líbí se mi moc i zaplachtování. Co mi chybí je nějaké menší množství unikajícího lesklého maziva,oleje atd. z náprav, motoru, kardanu...určitě by to oživilo.