Před nedávnem jsem tu prezentoval maďarský tančík CV-35 a nyní jsem dokončil ještě jeho protiváhu do diorámy - známý Obrněný automobil vz.30. Nová stavebnice od CMK je velice pěkná a na sestavení naprosto jednoduchá. Vyzdvihl bych hlavně krásně detailní kola včetně dezénu, ale nejvíc mě ohromil použitý polyuretan. Nejednalo se o typický tvrdý a křehký rezin, co se rád láme a praská, tento má vlastnosti blížící se běžnému polystyrenu, používanému u lisovaných stavebnic. Dokonce i takové díly jako zadní blatníky (poměrně dlouhé a velice tenké díly), jsem od nálitků jednoduše odděloval obyčejným lámacím nožem aniž by něco prasklo! Model tak můžu zároveň doporučit začátečníkům s rezinem, protože nás nečeká tolik typického frézování a broušení nálitků. Stavba modelu proběhla v pohodě (až na pád nabarveného modelu na zem a rozlomení předního blatníku) a prakticky z krabičky, bublin bylo taky naprosté minimum. Jediné, co bych vytknul je tvar lopaty (moc špičatá, ale neopravoval jsem to) a na pravé straně vozidla jsem si myslel, že byl umístěný krumpáč, tady máme k dispozici cosi jako brodicí nástavec nebo vytěrák kanonu (jenom to tak vypadá, vím, že obojí by bylo osádce k ničemu), ale všechny fotky co mám doma, jsou buď z druhé strany nebo mají držáky prázdné, takže ani nevím, co by tam vlastně mělo být?
Naposledy upravil Vojtěch Zourek dne 28 kvě 2014, 18:10, celkově upraveno 1
Jinak Tatru OA vz.30 už jsem kdysi před lety stavěl ze stavebnice HR model, která se s Planetem nemůže absolutně rovnat. Když jsem ju měl na poličce samostatnou, tak nevypadala tak zle, ale pokud postavím obě Tatry vedle sebe, můžeme si všimnout poměrně výrazných tvarových i rozměrových rozdílů, podle výkresů jsem ani jednu z nich neporovnával, ale Planet vypadá výrazně lépe. Vložím jsem ještě obligátní snímky před barvou a na závěr fotku pro porovnání velikosti, sirky jsem nenašel, tak jsem použil něco tématicky blízkého...
Díky Ano Planet má spoustu nádherně ostrých detailů, který na HR buď úplně chybí (průzory, světla, panty...) nebo jsou totálně rozplizlý nebo jinak hnusný (kola, rám, kulomety). A to mě CMKáčko vyšlo, myslím, dokonce asi o 15,- levněji Doma mám ještě planeťáckou Želvu a ta, řekl bych, vypadá ještě o dost líp jak Tatra!