Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Marder II Tamiya 1:35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Marder II Tamiya 1:35

Příspěvekod Pavel Krýzl » 17 kvě 2014, 17:01

Dobrý den,
rád bych Vám představil svůj druhý model na tomto fóru, jde opět o model v měřítku 1:35, starší věc od Tamky, Marder II. Stavba bezproblémová, barvy Vallejo. Foceno tentokráte bez blesku, kamo dle návodu, doplňky v interiéru-co dům dal. Jsem zvědav na Vaše názory.

S pozdravem
Pavel Krýzl
P5172285.JPG

P5172286.JPG

P5172287.JPG

P5172288.JPG

P5172289.JPG

P5172290.JPG

P5172291.JPG

P5172292.JPG

Pavel Krýzl

• Odpovědět s citací

Re: Marder II Tamiya 1:35

Příspěvekod Eckertus » 19 kvě 2014, 19:59

Keď sa pozerám na ten Tvoj Marder, aj ma prešla eufória pustiť sa do toho svojho, lebo viem, že ho tak pekne neurobím :( Ako píšeš, Tvoj druhý model, ja ich mám za sebou už x a nič... Naozaj pekná práca, veľmi sa mi páči, ako si sa s tým vyhral! :) Ak Ti mám niečo vytknúť z mojej strany, debnička vzadu na mňa pôsobí príliš plasticky. Naozaj vyzerá dosť umelo, z tej strany, kde je zablatená ešte celkom OK, ale z tej opačnej od dela ma moc neoslovila, ale to je taký detail... Osobne na drevené časti používam 2-3 odtiene hnedej, nabudúce sa takejto "blbovine" povenuj viac a bude to eňo-ňuňo :)
Eckertus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Čižmár » 19 kvě 2014, 21:07

Krásne...., čo hovorím - veľmi krásne, aj zablatenie (hlavne to), len mi nejde do hlavy, ako sa blato dostalo na čelný štít (možno nejaký granát vybuchnutý v "miernej" vzdialenosti od stroja, ale hlavne na vrchnú časť predných aj zadných blatníkov. Inak naozaj paráda =D>
Ján Čižmár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Krýzl » 20 kvě 2014, 00:05

Ahoj kluci.Výtky samozřejmě beru,vždyť každý z nás má jinou chuť,jiný názor.Snad proto sem i svou tvorbu cpu :cool: .Bedýnka je štětcovaná Vallejo 70834 natural wood.Jinak bláto až na"střechu"?Jde z mé strany o volné pokračování prvního modelu,kde jsem psal,že zkouším co já i model vydrží.Po cca 20 letech v ruce pilník a barvu a do toho ty různé a hrůzné vodičky a já nevím co ještě,prostě se učím.V budoucnu bych i já sám rozhodně ubral a šel bych raději cestou pigmentů,ale víme to všichni-co si člověk nevyzkouší a nezažije na vlastní kůži,to jak kdyby nebylo.Proto se v současné době snažím věnovat spíše starším modelům,na nich když to neklapne....slza ukápne a jde se dál.Bylo by mi líto znehodnotit krasavce od Dragona,či jiných TOP výrobců a nakonec to celé vymáchat v kakau.I když mě pálí prsty na King Tigera shodou okolností starší,ale krásný model od Dragona,ale myslím,že nenastal ještě čas. :?: Ještě jednou DÍKY za podporu a patlání zdar. :crazy:
Pavel Krýzl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod misakGS » 20 kvě 2014, 07:26

Nooo, to zabahnění korby a nástavby je teda extrémní. Nedovedu si představit, jak by k tomu mohlo při běžném provozu dojít. Snad od těch výbuchů, ale to by asi utrpěl větší škody než jen špínu, a nebo že by stál u nějaké rozbahněné cesty a všechno to na něj chlístalo. Podvozek dejme tomu, ale na horních částech je třeba bahnit nějak logicky a klidně bych tak 75% ubral. Pokud to teda bylo dělané se záměrem učit se a zkoušet...
Já nic, já muzikant...
misakGS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Svět » 20 kvě 2014, 09:05

Přesně tak. Tady pár fotek zablácených Marderů:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Podvozky mají většinou špinavějsí, než ten tvůj, nástavba naopak zůstává čistší.
Moje galerie:
What-if E-50
Zil-131
Sd. Kfz. 253
Mark II Male
ISU 122S

Můj ex-nick: R.I.O.
Marcel Svět

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Krýzl » 20 kvě 2014, 23:49

Kluci děkuji za všechny komentáře a připomínky. Samozřejmě dík i za fota.Též jsem něco našel,ale zatím nepatřím do kategorie fotka-model.Proč jsem se tedy neřídil fotografií,či zdravým úsudkem?Odpovím otázkou-jak děláte bláto?Čím a jak jej nanášíte?Kouzelná vodička znázorňující bláto,sádra,štětec,kompresor,pistolka,že? A u toho štětce bych se zastavil.Používáte plochý,kulatý,dlouhý,či krátký vlas?A právě na tomto modýlku jsem tuto cestu hledal a zkoušel.A ano,uznávám je toho příliš.Zase na druhou stranu.Kdo z nás ty peníze kaká a může si dovolit luxus zkoušet na jednom modelu to a na druhém tamto?Ale dost přemýšlení.Jsem rád,že se někdo ozval a vyslovil svůj názor a u další věcičky uberu,nebojte.
Pavel Krýzl

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky