Tak jsem dokončil další kousek co sloužil v naší armádě. Za celá desetiletí nebyl nikdo schopen tento model udělat. Z hlediska modelářského žádná sláva, ale moje pařátky a oči už nejsou co bývaly. Něco ze vzniku zde: viewtopic.php?f=58&t=77714&start=135
Díky pánové. A jako při předávání Oskarů - děkuji klukům z našeho klubu, Zdenkovi za výkresy a morální podporu, Pepovi za kola. Kantovi za pomoc s fotkami, Hoenymu že mě vůbec vyprovokoval ke stavbě tohoto stroje.
Sakra Alešu,já s takovou ten autobus si taky udělám,sice většího,odlitky ještě na to někde mám.V něm jsem se na cvičení v Uh.Hradišti vozil,moc se mu do toho kopce na mokrym nechtělo,byl chudák dýchavičnej.
Povrchovka je to poslední,co by se mělo u tohoto řešit,poněvadž 100 lidí a 100 názorů a stejně nebude nikdo úplně spokojený.Kdyby to udělal čisty jak z autoparku,nebo z voj.přehlídky,taky se to nebude líbit.Tady je hlavní SKOT,u kterého je shoda se vzorem.Je mi daleko milejší věrná kopie,než jako perfektně nabablaná parodie jako SKOTa.Možná s tímto názorem dost lidí naštvu,ale toto je modelařina.
Hoši v pohodě. Každý má možnost se vyjádřit. Já osobně jsem rád že jsem to zpatlal tak jak to je. Vždyť to děláme pro potěšení. Někdo to umí líp, jiný hůř. Sám se považuji za průměrného modeláře. Co mě mrzí je to, že se nikdo za uplynulých 20 roků nepustil do modelů v měřítku 1:72. Do československé či české techniky. Klidně i maloseriovka, svoje adresáty by produkce určitě našla. Ať už je to Praga RN, Tatrovky, SKOT, TOPAS, atd, atd.