Zdravím, začal jsem s modelářstvím a po 3 měsících jsem dokončil svůj první model. Vybral jsem si sovětský tank T-34/85, věřím že ho znají snad všichni příznivci druhé světové války.
Pěkný a čistě postavený model. Na první model je to parádní práce. Jen na dalším modelu zatmel a zabruš viditelné stopy po vyhazovákách. ( na vnitřku poklopů )
Další rada, všimnul jsem si, že Ti "stříbřejí" obtisky. Až budeš stavět další model, tak na místo, kam budeš dávat obtisky, stříkni lesklý bezbarvý lak, po vyschnutí nanes obtisky. Na obtisky použij "vodičky na obtisky" podle návodu a pak místo s obtisky přelakuj bezbarvým lakem. Už záleží na tobě, který použiješ. Na techniku 2. sv. války buď lesklý, nebo pololesklý. Jinak na první model velmi slušné.
Pekny model , čisla !!? aj moj problem ked nechceš utracat peniaze ja to robim takto, ja modely malujem len štetcom nestriekam , namalujem model, počkam asi hodinu a potom nanesiem obtisk (čislo , križ atd), pretriem ho tou istou farbou ako model chvilku necham zaschnut a jemne zotieram farbu s obtisku, čisla štetcom namočeny v riedidle a umyvam ho aby bol furt čisty , zostane to pekne len obtisk. J.M.
Na první práci velice povedené a čisté. S těma obtiskama, moc nerozumím jak to praktikuje kolega zde výše, nicméně nemáš li do začátků nějaký finance na vodičky, postačí uplně jednoduše nanést pod obtisk trochu herkulesu. Při nějakém neštěstí se to dá umýt vodou .. Obtisk krásně přilne, po zaschnutí je transparentní, myslím, že je to jednodušší než nějaké pokusy s ředidlem (nehledě, že S600x má na některé obtisky poměrně agresivní žravou náladu) a i rýpat se do pouze zavadlé barvy čímkoliv mi nepřijde jako moc dobré řešení pro výslednou povrchovku.
Ještě možná něco, příště zkus nenatírat pásy tou dělovinou. Leckdo to dělá různé, lepší bude nějaká tmavá šedá, třebas s kapkou zemité hnědé barvy ap. Ale na to všechno přijdeš časem, držim palce