Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MERKAVA Mk.III. - 1/72 Trumpeter

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

MERKAVA Mk.III. - 1/72 Trumpeter

Příspěvekod Džar » 20 kvě 2013, 12:07

Dlouho jsem se bránil pistoli, ale je to oproti štětci obrovský rozdíl.
Tohle je můj druhý model dělaný pistolí. Zkoušel jsem modelaci barev,
ale je to alchymie.
Použity akryly Tamiya, wash a něco málo pigmentů.
Přílohy
merkava10.JPG
merkava9.JPG
merkava8.JPG
merkava7.JPG
merkava6.JPG
merkava5.JPG
merkava4.JPG
merkava3.JPG
merkava2.JPG
merkava1.JPG
Džar

• Odpovědět s citací

Re: MERKAVA Mk.III. - 1/72 Trumpeter

Příspěvekod RomanV » 21 kvě 2013, 06:46

Ahoj, prohlídnul jsem si modely co jsi sem dal. Je vidět že modelařina Tě baví a stavíš poměrně čistě. Jestli můžu, tak pár rad a připomínek. Když už něco stavíš, najdi si na netu fotku reálnýho vozidla, hodně Ti to pomůže při barvení. Nemáš natřený kanystr ( černou barvou) a náhradní články pásů co jsou na věži. Zásobníky nábojů u kulometů jsou zelené, včetně držáků. Škoda že výrobce neřeší ochranou clonu z řetězů pod košem, málo komu se to bude chtít dodělávat z řetízků a kuliček.....takže s tím asi nic nenaděláš. Kamuflážní barva se mi zdá až moc do pískova, vím co dokáže udělat fotka, ale tady to vypadá že jsi to netrefil. On panuje takovej mylnej názor že izraelský tanky jsou pískový...jo to byly v době kdy se vedly války v poušti na Sinajským poloostrově. Ten ale už vrátili Egyptu a v dnešní době IDF operuje spíš v prostředí s vegetací ( např. golany). Proto taky v osmdesátých letech přešli z pískové na šedozelenou. Možná by nebylo od věci příště dávat fotky ze stavby do "rozestavěno" , spousta lidí Ti ráda pomůže a poradí.
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Džar » 22 kvě 2013, 16:28

zbarveni je dělano podle knihy //tanky// od Doughertyho jinak ta pisková je hodně zkreslená jinak dík za rady
Džar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radical » 22 črc 2013, 12:48

RomanV píše:Ahoj, prohlídnul jsem si modely co jsi sem dal. Je vidět že modelařina Tě baví a stavíš poměrně čistě. Jestli můžu, tak pár rad a připomínek. Když už něco stavíš, najdi si na netu fotku reálnýho vozidla, hodně Ti to pomůže při barvení. Nemáš natřený kanystr ( černou barvou) a náhradní články pásů co jsou na věži. Zásobníky nábojů u kulometů jsou zelené, včetně držáků. Škoda že výrobce neřeší ochranou clonu z řetězů pod košem, málo komu se to bude chtít dodělávat z řetízků a kuliček.....takže s tím asi nic nenaděláš. Kamuflážní barva se mi zdá až moc do pískova, vím co dokáže udělat fotka, ale tady to vypadá že jsi to netrefil. On panuje takovej mylnej názor že izraelský tanky jsou pískový...jo to byly v době kdy se vedly války v poušti na Sinajským poloostrově. Ten ale už vrátili Egyptu a v dnešní době IDF operuje spíš v prostředí s vegetací ( např. golany). Proto taky v osmdesátých letech přešli z pískové na šedozelenou. Možná by nebylo od věci příště dávat fotky ze stavby do "rozestavěno" , spousta lidí Ti ráda pomůže a poradí.

Já teda nejsem žádný extra modelář a mám do drtivé většiny z vás značné rezervy, ale čoveče já bych to neviděl tak černě s tou kamufláží :-) Že je ta písková ustřelená.. no budiž.. nic se neděje.. příště bude líp :-) ale jinak ses trošku ustřelil.. souhlasím s tím, že se v IDF začaly maskovat tanky šedo-zelenou tak jak píšeš, ale jsem si 100%, že ne všechny, což ostatně vyplývá ze dlouhodobých strategických plánů IDF.. Je blbost, aby z Be´er Sheva nebo Eilatu vyjely na Jordánsko nebo Egypt šedozelené tanky, stejně jako aby z golanských výšin vyjely na Al Sheikh Maskin ty žluté.. Ono to taky vyplývá z toho dioramatu.. šedozelený tank na písku pod palmou by byl stejná pěst na oko.. jako desert camo tank pod branami Nawy nebo Al Harah.. :-) mně se to náhodou docela líbí.. teda až na ty kulomety, které bych (beginnersky) udělal tmavší a tu zelenou plachtu vzadu bych vzal spíše tmavším odstínem té pískové žluté, protože zelená plachta na žlutém tanku mi přijde divná.. ale zase vím jaké to je, když člověk jede podle návodu výrobce modelu... :-) suma sumárum až na droboty za mě OK :-)
Radical

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 23 črc 2013, 16:47

o farbe IDF sa dá debatovať stále.
Přílohy
805.jpg
752.jpg
BraňoHerain

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky