Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Russian T-62A 1/35 Tamiya

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Russian T-62A 1/35 Tamiya

Příspěvekod Lišák » 13 srp 2012, 17:33

Tak jsem se konečně odhodlal pochlubit se na fóru se svým modelem. Je to čtvrtý kousek po 35 leté pauze v modelaření a první s patinou. Základem byly dva spreje, surfacer a tmavě zelená , pak už jen štětec. Uvítám všechny rady a názory ...
Přílohy
P8130952.JPG
P8130954.JPG
P8130955.JPG
P8130956.JPG
P8130958.JPG
P8130959.JPG
http://www.kpmkaznejov.com/
Lišák

• Odpovědět s citací

Re: Russian T-62A 1/35 Tamiya

Příspěvekod Hpt. Standa » 13 srp 2012, 17:37

Ahoj :) přijde mi to šíleně tmavý, tu zelenou bych si představoval světlejší :) Jinak dobrý, pěkně postavený :) za mě 2 tleskači ze 3 :D :) =D> =D>
Hpt. Standa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lišák » 13 srp 2012, 18:06

Je to barva uváděná v návodu ve stavebnici. Je tmavá. U dalších modelů už se snažím barvy trochu vychytat. Toto je stříknuté sprejem a už nijak nestínované.
Lišák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 14 srp 2012, 19:36

Po 35 rokoch návrat, tak toš gratulácia a vitaj =; O zelenej sa ti už zmienil kolega vyššie, hlavne v starších stavebniciach doporučujú sprej TS-2, ktorý je veľmi tmavý, v novších stavebniciach už rozumnejší odtieň TS-28. Takže ak budeš ešte sprayovať, tak radšej použi tento, je to Olive Drab 2. Zašpinenie podvozku sa ti podarilo, naopak moc sa mi nepáčia tie stopy na čelnom pancieri korby. Nie že by to takto nemohlo vyzerať, ale proste to nevyzerá na pohľad moc dobre. A ešte jedna vec, Tanky T-54,T-55 a T-62 majú tzv. Christieho zavesenie pojazdových kolies podvozku, z čoho vyplýva, že horná vetva pásu sa aspoň na troch stredných kolesách dotýkala ich obvodu zhora. Takto v lufte visiace pásy nevyzerajú veľmi realisticky. Ako pozerám, tak tam moc vôle na preves súdruhovia z Japonska nenechali, ale pridrôtovať lebo pripeliť opatrne sekunďákom by to možno šlo. Tieto poznámky ber len ako rady, v žiadnom prípade nie ako zdrbávanie :) V každom prípade, po takej dobe a na 4tý model, veľmi slúšný výkon ;-I
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lišák » 16 srp 2012, 19:04

Děkuju moc za názor i rady. Sprejování jsem zatím odložil, podařilo se mi pořídit si kompresor , tak další modely už budou stříkané pistolí. Uvidím jak se mi bude dařit. A ty pásy , s těmi jsem si užil. Nejen ,že byly našponované už když jsem je zkoušel na sucho, ale ještě se více srazily, při snaze urychlit si práci . Pomoc fenem při vysoušení barvy se ukázala velice neš'tastná. Skoro jsem si je seškvařil . No chybama se člověk učí .Zkusim to trochu vylepšit tím vteřinovým lepidlem. Mám rozestavěný T-34/85 tak snad bude vypadat o něco lépe. viewtopic.php?f=7&t=68114
Lišák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 16 srp 2012, 20:57

Toš pre budúcnosť vieš......koncentrované teplo a vinyly sa nemusia :) Verím, že to bude len a len lepšie, čo som pozeral tvoje rozrobené veci tak sa učíš dosť rýchlo =D>
Matej Kavečko Paluda

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky