Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KV-2, Trumpeter, 1:35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

KV-2, Trumpeter, 1:35

Příspěvekod Frolda » 24 lis 2011, 15:36

Tak po dlouhé době konečně hotový model :D ,,stavba" zde viewtopic.php?f=58&t=60433

hodnotil bych ho jako uspokojující, ale je doslova magnetem na chyby :D
Přílohy
Tank 06.jpg
Tank 05.jpg
Tank 04.jpg
Tank 03.jpg
Tank 02.jpg
Tank 01.jpg
Michal Frolík, 17 let, Slaný
Frolda

• Odpovědět s citací

Re: KV-2, Trumpeter, 1:35

Příspěvekod Janis » 24 lis 2011, 17:07

Ahoj, za sebe napíšu jen tohle, protože já nemám taky moc co radit.
Lepší se to, ale furt to není ono.
Nespěchej a hlídej si čistotu stavby. A ohledně patinování modelu by jsi se měl nejdřív poradit s někým zkušenějším. Mně osobně nejvíc bijou do očí dvě věci, ten nezačistěnej tmel, či co to je ze předu na věži a držáky blatníků ve stříbrné. Než to nabarvíš, tak se zkus kouknout k někomu. jinému kdo stavěl stejný tank, jestli to má taky a taky v takové míře, nebo nemá.
Ale držím palce do budoucna a nevzdávej to. =D>
:twisted:
Janis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 24 lis 2011, 17:34

Tento model jsem stavěl,tmel tam nebyl třeba a když tak jen opravdu malinko,rozhodně nebylo třeba tmelit !!! leptané!!! držáky blatníků, myslím že si z rad nic nevzal,tenhle model je vyloženě špatnej,ale to asi víš sám. Radit netřeba,na foru jsi už nějaký pátek aby jsi věděl co a jak.... Modelařit sem začal vlastně nedávno a když máš alespoň trochu citu dá se v rámci možností čistě postavit takto jednoduchý model.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frolda » 24 lis 2011, 20:00

Ahoj Janisi, děkuji za tvoje rady, příště se na to mrknu. Držáky v kovové jsem viděl v barevném návodu, ale je možné, že jsem se špatně koukl.

Radku tebe také zdravím, ale rád bych se trochu obhájil. Leptané blatníky tam nebyly, jediné co tam bylo leptané bylo lano, které mě pěkně štvalo, protože s tím jsem pracoval prvně a pořád mi nešlo narovnat do správné polohy. Dál jsem nahradil madla z plastu madlem z drátků a rozhodl jsem se, že nebudu nalepovat přibalené Za stalina, ale nakreslím si vlastní. Jedna strana šla pěkně, ale druhá je zkažená. A teď k tomu tmelení. Máš pravdu, že je stavebnice pěkná a že jsem pěknej blbec. Nicméně nevím, kde jsem teda tmelil blatníky. Věž. To je kapitola o mé blbosti. Nevšiml jsem si totiž, že ta přední deska, kde je kanon, se nalepuje zepředu. Špatně jsem pochopil návod a nalepil ji zezadu. Kousek tam přebýval, tak jsem ho ufikl. Jenomže po nějaké době mi došlo, že jsem to udělal špatně a mělo to být zepředu, takže jsem tam nalepil dva díly, ale radši tam dám tmel, než tam nechat milimetrovou řeznou mezeru. Tmel jsem brousil, ale evidentně to nestačilo.

Tak to je asi všechno. Kdyby se ještě něco najde rád vše vysvětlím.
Michal Frolík, 17 let, Slaný
Frolda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 24 lis 2011, 20:37

Radek3057 píše:Tento model jsem stavěl,tmel tam nebyl třeba a když tak jen opravdu malinko,rozhodně nebylo třeba tmelit !!! leptané!!! držáky blatníků, myslím že si z rad nic nevzal,tenhle model je vyloženě špatnej,ale to asi víš sám. Radit netřeba,na foru jsi už nějaký pátek aby jsi věděl co a jak.... Modelařit sem začal vlastně nedávno a když máš alespoň trochu citu dá se v rámci možností čistě postavit takto jednoduchý model.

Promiň, ale nerozumím proč píšeš že ten model je vyloženě špatnej? Froldu sleduju a líbí se mi že tady na MF je někdo kdo staví pro radost jako on. No a co že to není stoprocentně začištěný nebo že ten model je barvenej štětcem nebo že to neodpovídá nějaké předloze. Mrkni třeba někdy na fotky z Kubinky na německý tanky, všechny nátěry jsou úplně mimo ale rusové si s tím hlavu vůbec nelámou. Proč dělat z modelářství nějakou mučírnu a ještě utrácet spoustu peněz za zbytečně předražené pomůcky, nářadí a techniky ?
Froldo fandím ti !!!
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slamakos » 24 lis 2011, 21:02

Kalixtus III. píše:
Radek3057 píše:Tento model jsem stavěl,tmel tam nebyl třeba a když tak jen opravdu malinko,rozhodně nebylo třeba tmelit !!! leptané!!! držáky blatníků, myslím že si z rad nic nevzal,tenhle model je vyloženě špatnej,ale to asi víš sám. Radit netřeba,na foru jsi už nějaký pátek aby jsi věděl co a jak.... Modelařit sem začal vlastně nedávno a když máš alespoň trochu citu dá se v rámci možností čistě postavit takto jednoduchý model.

Promiň, ale nerozumím proč píšeš že ten model je vyloženě špatnej? Froldu sleduju a líbí se mi že tady na MF je někdo kdo staví pro radost jako on. No a co že to není stoprocentně začištěný nebo že ten model je barvenej štětcem nebo že to neodpovídá nějaké předloze. Mrkni třeba někdy na fotky z Kubinky na německý tanky, všechny nátěry jsou úplně mimo ale rusové si s tím hlavu vůbec nelámou. Proč dělat z modelářství nějakou mučírnu a ještě utrácet spoustu peněz za zbytečně předražené pomůcky, nářadí a techniky ?
Froldo fandím ti !!!

Jednoznačně to nevzdávej i když asi sám víš,že na modelu máš spoustu chyb. Hodně dle mého názoru udělal uspěchaný finish [-X vzhledem k tomu,že jsem sledoval v rozestavěno tak jsem o tom přesvědčen a často v rozestavěno posloucháš čistota stavby a to je základ přes který vlak nejede.Psal jsi o náhradě madel, pokud už jsi nahradil madla drátky tak se vyplatí odvrtatat dírký do kterých madla s minimem lepidla zasuneš.
Každopádně dobře ,že jsi to dorazil =D> a hned začni něco dalšího a nespěcheja studuj návody :arrow: .
Hotovo:Panther A -SOFIE 1:35 Old Italka : viewtopic.php?f=7&t=61291
Panther.G .IR -Dragon 1:35 : viewtopic.php?f=7&t=53658
Bergepanther -remake- 1:35 : viewtopic.php?f=7&t=59979
Rozestavěno: ke konci války 1945 : viewtopic.php?f=334&t=54144
slamakos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 24 lis 2011, 22:57

Kalixtus III. píše: na MF je někdo kdo staví pro radost jako on.

Z tohto teda vyplýva, že zvyšok MF stavia proti svojej vôli :grin:
Milujem takéto imbecilné názory typu: zle lepiť = lepiť pre radosť, parádne lepiť = lepiť za trest, byť looser, treba ignorovať atď...

Zvyšok tvojho príspevku nepotrebuje komentár, asi si toho za život veľa nepostavil. :lol:

A pre Froldu: sám si musíš byť vedomý, že tento model sa nedá označiť slovom "uspokojujúci". Jednak ide o tú zlú kvalitu stavby, o faldy farieb nanesených štetcom a o tie otrasné nápisy, ktoré navyše KV-2 nikdy nenosili! Som si myslel, že za tie roky, čo sa to všade omieľa, to už budú ľudia vedieť.
Treba pozorovať prácu iných a tam sa inšpirovať a pokúšať sa dosiahnuť podobných výsledkov. Ale v prvom rade: snažiť sa prekonávať samého seba, nie druhých. Lebo potom by to bolo asi fakt za trest...
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Bukovinsky » 25 lis 2011, 12:30

2 kozel-imbecil,imbecilné,dosť silné slovo.Neviem,či by si si ho dovolil použi v priamom kontakte zoči-voči.Nabudúce vyberaj slová opatrnejšie.Mňa totižto po tvojom príspevku až trasie.Čo ti do rima vadí na tom,že niekto si dovolí zlepiť model,tak,ako mu to jeho schopnosti dovolujú.Lepím modely dlhšie,ako si ty na svete,ale nikdy som si nedovolil napísať niekomu,kto s modelami začína,taký koment,ako si dal ty =D> =D> =D> .To akože tento,podľa teba odpad(model),na toto fórum nepatrí.To je tu len pre vás-elitu????Nejako rýchlo zabúdaš na svoje začiatky.Ak si takto nezačínal a hneď ti to šlo skvelo,tak potom prepáč.Ja si na svoje začiatky pamätám veľmi dobre-sám,bez nejakého klubu,bez pomoci....Ale bavilo ma to.Vďaka bohu,že vtedy nebolo MF,lebo takýto komentár by ma asi dosť znechutil v ďalšom modelárskom živote. 2 frolda-ak ťa to baví,lep ďalej.Na začiatok to nie je zlé.Ber si k srdcu rady skúsenejších,a aj tvoje modely budú mať stúpajúcu úroveň.Hoci sú aj taký,ktorým by pomohla len výmena končatín.
Marek Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 25 lis 2011, 12:57

Marek Bukovinsky píše:2 kozel-imbecil,imbecilné,dosť silné slovo.Neviem,či by si si ho dovolil použi v priamom kontakte zoči-voči.Nabudúce vyberaj slová opatrnejšie.Mňa totižto po tvojom príspevku až trasie.Čo ti do rima vadí na tom,že niekto si dovolí zlepiť model,tak,ako mu to jeho schopnosti dovolujú.Lepím modely dlhšie,ako si ty na svete,ale nikdy som si nedovolil napísať niekomu,kto s modelami začína,taký koment,ako si dal ty =D> =D> =D> .To akože tento,podľa teba odpad(model),na toto fórum nepatrí.To je tu len pre vás-elitu????Nejako rýchlo zabúdaš na svoje začiatky.Ak si takto nezačínal a hneď ti to šlo skvelo,tak potom prepáč.Ja si na svoje začiatky pamätám veľmi dobre-sám,bez nejakého klubu,bez pomoci....Ale bavilo ma to.Vďaka bohu,že vtedy nebolo MF,lebo takýto komentár by ma asi dosť znechutil v ďalšom modelárskom živote. 2 frolda-ak ťa to baví,lep ďalej.Na začiatok to nie je zlé.Ber si k srdcu rady skúsenejších,a aj tvoje modely budú mať stúpajúcu úroveň.Hoci sú aj taký,ktorým by pomohla len výmena končatín.

Si to špatně pochopil,black goat jen reagoval na komentář ze kterého vyplynulo že ten co staví jen tak jak mu to přijde pod ruku bez žádného podkladu s výsledkem který nelze hodnotit jako uspokující ani pro absolutního začátečníka staví vlastně pro radost a ten co je schopný se před stavbou modelu zásobit 1000 fotek reálného stroje a je schopen zainvestovat do nejlepšího vybavení a pak se s modelem piplá rok tak vlastně pro radost nestaví... to že podobný názor je imbecilní pod to se podepíšu klidně taky,protože prostě je.

Modelforum určitě pro elitu není,ale prostě komu není rady tomu není pomoci.... začínající modelář to má v tuto dobu strašně lehké dosáhnout výsledku který nebude jen uspokojující. Na "čistě" sestavený model potřebuješ 4 věci : skalpel,lepidlo a dva druhy pilníků. Není třeba vymýšlet měnit nějaké madla za drátky ( u tohoto modelu určitě ne) a už vůbec ne vymýšlet si nějaké vlastní obtisky. Model tím jedině utrpí.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 25 lis 2011, 13:45

Najvacsi problem vidim vo velkosti fotiek.Takto velke fotky ukazu aj tu najmensiu chybu,ktoru si clovek normalne nevsimne.Ja pre istotu take velke fotky nedavam :oops: Samozrejme,ze treba zlepsit cistotu stavby,ale to sa zlepsi casom.Niekto sa zlepsuje kazdym modelom a niekomu to trva dlhsie.Tu na fore su modelary,ktori aj po niekolkych zlepenych modeloch maju problem s cistotou stavby.No a co sa tyka arogancie niektorych ludi,tak to uz je . . . :( Bohuzial anonymita tu na fore umoznuje ludom sa spravat tak,akoby si v priamom kontakte len tazko dovololili.No a este jedna OT:Moja gramatika,je hrozna,kedze som sa v skole nerad ucil a bohuzial sa zato dost casto hambim,ale uz je to tak.No to ale zo mna horsieho cloveka nerobi.Mozes mat gramatiku za 1* ,ale tymto : . . .Milujem takéto imbecilné názory . . . ukazujes len . . . :)
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 25 lis 2011, 14:21

Froldovi som adresoval druhú časť príspevku, čo je pri normálnom tempe čítania jasne viditeľné a určite sami zistíte, keď si to lepšie prečítate, že som mu normálne, s dobrým úmyslom, poradil. Nabudúce si to lepšie prečítajte a nevkladajte mi do huby názory typu: "zle zlepený model na fórum nepatrí". Jasné? :wink:
Tie silné názory som adresoval tomu "kritikovi" ktorý konfrontuje každého človeka, ktorý podá konštruktívnu kritiku, a navyše je to kritika na niekoho iného model. Neviem, čo ho k tomu vedie, ale ak by to všetci riešili takto, tak by sme ešte stále lepili modely od Směru a tmelili ich sekunďákom zmiešaným s detským zásypom.

Neviem, o akej anonymite to tu krútite, keď ako sa volám druhí vedia a v profile mám dokonca aj bydlisko, takže ja sa za nejakú "anonymitu" skrývať nemusím, ako podaktorí jedinci :wink: :wink:
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 25 lis 2011, 14:36

Anonymita je to ked sedis za laptopom doma a pises prispevky.V rozhovore s Kaliktus III,by si si asi nedovolil povedat nieco take.A vidim,ze Ti to modelarcenie nejako skodi : Black Goat napisal : Nabudúce si to lepšie prečítajte a nevkladajte mi do huby názory typu: "zle zlepený model na fórum nepatrí". Jasné? Takze len tak dalej =D>
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 25 lis 2011, 15:44

Hotovo, viac sa nevyjadrujem
Přílohy
385094_10150359956121519_195250506518_8301067_767670985_n.jpg
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 25 lis 2011, 18:35

Na "čistě" sestavený model potřebuješ 4 věci : skalpel,lepidlo a dva druhy pilníků

...bych věděl ještě dalších třech věcech, a to šikovný ruce, dostatek času a pevný nervy... Jest-li je to na nějakým eshopu k mání, dejte mě vědět, protože u mě jsou tyto věci nedostatkové zboží :lol:
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 25 lis 2011, 20:31

Možná jsem to blbě napsal. Chtěl jsem tím jenom naznačit že někdo může mít radost z modelu i když třeba není úplně postavený jak by měl být. Přišlo mi(ale můžu se plést) že Frolda z toho modelu má radost i když sám ví že na něm udělal chyby. Můžu se ale plést? Nevím? Nechci tady mluvit za něho.
Na MF chodím rád a modely tady jsou parádní, jenom mě osobně tady trochu chybí modeláři kteří začínají tak jako já a třeba jim pro začátek k radosti z modelu stačí pěkně ho postavit, natřít štětcem, lehce model zaprášit a mít hotovo. Znovu opakuji je to čistě můj osobní pocit a názor.
Kalixtus III.

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky