Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-54 Trumpeter 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-54 Trumpeter 1/35

Příspěvekod Afik » 29 zář 2011, 12:32

Zdravím všechny, rozhodl jsem se prezentovat svůj poslední model tanku T-54. Nepatřím mezi nejzkušenější modeláře a stavět odely za 600 a výš beru jako plýtvání peněz a proto je to pro mě ideální model. U nás v Prostějově stojí v modeláři lehce přes 300 a na vyblbnutí přes propršený víkend a odzkoušení něčeho nového paráda. Je to čistě krabička bez jediného doplňu, staví se celkem pohodově a jediná věc co se mi opravdu nelíbila byly pásy. Mám pocit že se mi v krabičce smrskly a měl jsem co dělat abych je vůbec nasadil. Navíc lepidlo od Tamiye na ně nezabírá, sekundové lepidlo taky ne, tak jsem je musel secvaknout sešívačkou. Poprvé jsem si na tanku odzkoušel odřeninky, tak napište jak se mi tank povedl a určitě budu rád za připomínky co zlepšit a co příště udělat jinak. Ještě se omlouvám za fotky,ale máme doma nový foťák, jsem rád že jsem to s ním vůbec vyfotil a upravovat něco na počítači by pro mě bylo na hodně dlouho.
1DSCN0118.jpg

1DSCN0119.jpg

1DSCN0120.jpg

1DSCN0121.jpg

1DSCN0122.jpg

1DSCN0123.jpg

1DSCN0124.jpg

1DSCN0125.jpg

Afik

• Odpovědět s citací

Re: T-54 Trumpeter 1/35

Příspěvekod Jan Pavlik » 29 zář 2011, 13:13

Máš to čistě postavený, bez nějakých velkých patlanin. Nástřik je také solidní....stavěj dál a začni zkoušet trochu patinu.Ty odřeniny pokud to jde zase přestříkej nebo zaretušuj, kazí celý dojem z modelu. Příště zkus trochu se zaměřit na drobné detaily, rozvody paliva, madla, lano atd. Držim palce.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 29 zář 2011, 20:57

Tak ako pisal Honzo,skus sa viac zamerat na detaily a z vikendoveho to predlz na niekolko vikendovy model.Tie pasy su fakt bieda (tym myslim ich kvalitu) a tie naboje tam nemaju chybu :lol: Na gumaky je dobry susic na vlasy(samozrejme nie na ich spajanie).Daju sa pekne tvarovat a vyrovnavat.Odreniny su uz vyssi level a dost modelarov ma s nimy problem (som jeden z nich),ale skusat to treba inak sa to clovek nenauci :) O aku armadu ide?Podla tej zelenej to nejako neviem zaradit.Tak drzim palce s dalsim modelom.
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Afik » 29 zář 2011, 22:35

Díky za ohlasy, podle návodu je to nadepsané jako POLAND On Exercise, Early 1960 a barva je Tamiya XF-58 a zesvětlovaná XF-21 (Sky). Co se týše stavby, tak se asi začnu snažit dotahovat modely dokonce po stavební stránce, ale jímá mě hrůza když vidím co někdo dovede s drátkem a kouskem plastu a obávám se, že u mě by to přineslo spousu práce a na výsledku by to vidět nešlo, ale pokusit se můžu. A třeba se to časem zlepší. U modelů za víc peněz mě to k tomu musí dokopat. No a co se týče té patny, tak jen abych to třeba nepopletl......nastříkat model, suchý štětec, napustit spáry, odřeniny, fading a pak naněst třeba pigmenty? Může být toto pořadí? Mám za sebou pár modelů z druhé sv. války, kde jesm toto krom odřenin zkoušel a výsledek mi nepřišel špatný, ale u poválečných strojů bych nečekal takovou úroveň opotřebení a tak občas něco vynechám. No trefit tu správou úroveň, to je asi to umění..... Jinak mám rozestavěný druhý tank od stejného výrobce, T-55, a na něm jsem se zasekl na pásech. Fotky přikládám a pásy jsou stříknuty jen barvou pásů od Agamy, tak pokud by mi někdo poradil kam jejich dokončení a celého podvozku směřovat, tak bych byl moc rád. Kamufláž mi už sežrala spoustu času, tak bych to rád obstojně dokončil a nerad bych model pohřbil nekvalitním podvozkem. Díky
1660_2_tru00342_5.jpg
Předloha, podle které jsem se snažil držet

1DSCN0126.jpg

1DSCN0127.jpg

1DSCN0128.jpg

1DSCN0130.jpg

1DSCN0131.jpg

1DSCN0132.jpg

Afik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Spaghin » 30 zář 2011, 20:03

Myslím že dobrý, tahle starý Trumpeteery je vůbec radost dokončit alespoň aby to trochu vypadalo. Souhlasím s Honzou Pavlíkem, ty odřeniny bych trochu utlumil, ale jinak za mě =D>
A každá moderna se cení :D
Spaghin

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky