Dobrý den,tak jdu s kůží na trh .Podle dobových fotek jsem se pokoušel udělat BT-2 s proutěnými pásy,které tyto tanky používalý velmi krátce a to,když se chtěly dostat přez mokřiny,bažiny,vysoký sníh,atd..Základem modelu je stavebnice firmy UM ,na kterou přišla konstrukce vnějších pásů.Poté jsem doplnil vnější pásy a doplnky v podobě dvou plachet a řetězu.Celý model je natírán štětcem a patinován JEN olejovými barvami a suchými křídami.K modelu jsem vytvořil jednoduchou podložku,aby nic neodtahovalo pozornost od modelu .Stači ještě zaprášit větev,kříž a přidat popisku a je model hotový.Já jsem s ním velmi spokojen a snad se bude líbit i vám.
Fotky jsou hrozné,já vím....zkusím udělat lepší
Přílohy
Naposledy upravil tadeas10 dne 10 zář 2011, 17:46, celkově upraveno 3
No nevím ale myslím, že se to bojovýho nasazení snad ani nemohlo dočkat, chudák pěchota a byl z toho asi taky "krásný " výhled, no, nevím.................jak říkám, nikdy jsem neviděl ani nic podobnýho.
Díky,no ono se to ani prý do boje ani nedostalo,jen to zkoušeli jestli to půjde.Mohlo to jet jen 5 km/h a jen rovně,ale zase se to používalo na přejezd těžkými terény,takže rozhodně ne,na nějaké velké projíždky.Jestli chcete můžu hodit i nějaké dobové fotky.
No za sebe, tank povedený. Je to super nápad. K podložce. Dej pryč tu otep ječmene, nebo co to je. Leží to před tankem. Vypadá to hrozně, jak když to tam je dané omylem. Jinak
Zajímavá předloha To BTčko je kulometná verze? Chtěl bych si dvě postavit. Byl nějaký problém při stavbě? Jinak jak píše Michal tu zelenou věc z podložky dej pryč.
Podle mýho gusta je to moc zabahněný. Na druhou stranu je to předloha určená k překonávání bažin a močálů, takže to možná ani taková chyba není. Celkově za sebe říkám, že je to povedené, včetně těch unikátních pásů. Pěkné.
Je to moc zajímavá předloha, práce to muselo dát spoustu, nicméně ty pásy jsou ve výsledku strašně řídký. Vypadá to jak když jsme si jako kluci dělali bunkry v lese. Na předloze jsou tam ty pruty mnohem hustěji. Takhle by to nemělo naprosto žádný efekt a hned by se jim to rozpadlo jakmile by se tank pohnul. Aspoň tak to vidím. Ale uznání za tu námahu co jsi do toho vložil.