Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Revell Spz Marder 1A3

AFV gallery
Odeslat odpověď

Líbý se vám tento můj model

Anketa končí za 15 dub 2014, 11:07

ano
3
19%
ano
3
19%
ne
5
31%
ne
5
31%

Celkem hlasů : 16

• Odpovědět s citací

Revell Spz Marder 1A3

Příspěvekod rosic7 » 21 črc 2011, 10:39

Rád bych slyšel váš názor na tank revell spz marder 1a3 , pozn. model stavěl 13letý kluk který modelaří tak půl roku,tank je barven štětcem.
DSC00049.jpg
DSC00050.jpg
DSC00053.jpg

rosic7

• Odpovědět s citací

Re: Revell Spz Marder 1A3

Příspěvekod Sindlis » 21 črc 2011, 12:11

Ahoj. Tak nevím co by jsi chtěl na tohle slyšet. Za prvé kdyby jsi nenapsal co je to za typ, tak z těch fotek by to nikdo nepoznal.
Za druhé je to asi tvůj první model a podle toho dopadl. Pokud nemáš v okolí nějakého zkušenějšího modeláře který by ti poradil tak by jsi měl raději dát příští model ( než ho začneš stavět ) sem na Modelforum do Rozestavěno. Určitě ti spousta modelářů poradí co potřebuješ ke stavbě, jak model pěkně slepit, jak barvit ....... Podle těch fotek se mi zdá, že jsi se vším hodně spěchal. Modelařina je pohodová věc u které nesmíš spěchat, protože se to ve výsledku objeví. Vím o čem mluvím, taky jsem párkrát spěchal a dopadlo to :agrh: . Jsem rád, že sis vybral moderní stroj a doufám, že u nich zůstaneš. Taže příště to zkus přes to rozestavěno a uvidíš, že výsledek bude o dost lepší =;
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 21 črc 2011, 12:43

:-& No já mám dojem,že ve 13nácti jsem nějak podobně vyhotovil Mig 17,je to uspěchané,každá barva má jiný lesk a tak všelijak,fotky jsou taky slabé.V pohodě,hlavně toho nenechat a někam se časem posuneš,spíš by to chtělo větší měřítko,asi 35 tku,Moderna se v 48 moc nedělá.Držím palce,protože každej nějak začínal. ;-I =;
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rosic7 » 21 črc 2011, 14:37

No sice to není první model ale vypadá tak zatim díky za rady už jsem začal chodit do modelářskýho kruoužku ale ten o prázdninách není :( .Jinak vybavení už asi mám všechno , barev mám hodně 25 ,jinak takové vybavení- skalpely ,pilníky,atd. touš taky mám , mám ješte doma 13 nesestavených modelů tak se snad na nich vyučím . Ale děkuji :)
rosic7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ladislav Rehort » 26 črc 2011, 21:22

muj první kousek dopadl ještě hůř letěl z 10 patra oknem. byla to klasika t-34 v 1:72.
potom jsem raději přešel na 1:35 a model od modelu se to zlepšovalo. ze začátku jsem kupoval levnější modely, aby když se to nepovede to nestálo moc peněz.
důležité je věnovat tomu čas, já trávím tak 2-3 hoďky deně modelařině, a skoro vždycky mám na stole 2 modely abych v mezičase, když schne tmel nebo barvy mohl makat na tom druhém a hlavně není to pak nuda.

1/ nanášej lepidlo v minimálním množství nebo použi exrta řidké a zakápní spoje.hlavně v klidu a precizně
2/ jen bych chtěl dodat že z barvením nemusíš hned začínat zkus si prvně slepit nějaký kousek bez barvy.
3/správně si nařeď barvu tak min.2:1 v prospěch ředidla a nanáše raději víc vrstev
4/nech barvu pořádně zaschnout, já používám sintetiku a nechávám barvu i 2 dny schnout než začnu model lakovat lesklým lakem
5/ nečekej že hned 1nebo 2 model bude do vístavky modelařím 5 let a ve vitríně mám pouze 20 kousků
6/ pročti si model forum a jiné stránky jak na to, je tam spousta dobrých rad a nápadů co a jak
7/ určitě se v klubu dozvíš jak na to a bude se to časem zlepšovat

:arrow: držím palce při dalších kouscích :paint:
Ladislav Rehort

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky