Pokud někdo koukal na mé předchozí modely, nebo si to jen náhodně pamatuje, sliboval jsem, že další model dám do sekce Rozestavěno, neučinil jsem tak z několika důvodů, které bych nyní rád prozradil.
Model, který nedělám sám je pro mě zbytečným a nepřináší mi žádné potěšení. Je hezké, když mi někdo zkušenější poradí a já vám za to děkuji. Kolikrát se podle té rady zařídím a snažím se vyjít vstříc těm, kteří tuto radu také potřebují. Ale nesnáším, když si nemohu sednout k modelu a podle návodů zde na foru a jinde, zapracuji na svém díle. Doslova mě vytáčí, když se někde zaseknu a místo abych se s tím popral sám, vyhledal si potřebné informace a vylepšíl tak svoji práci, čekám než někdo odpoví. Pravda Rozestavěno neslouží pouze k radám, ale dle mého názoru nejsem dostatečně dobrým na to abych krok za krokem učil ostatní modeláře jak dělat model krok za krokem.
Panzer IV byl pro mě přelomovým. Prvně jsem zde vyzkoušel patinování Agama patinátory technikou dry brush a tupováním. Také jsem zkoušel dělat chipping podle návodu zde na foru, za což jeho autorovi moc děkuji. Musím říct, že lepší zmrvení dokonalého návodu nikde nuvidíte, protože co jsem s tím proved, to je jeden velký průser

Další maličkost, která pro mě byla nová bylo vrtání hlavní. No i když u mě ani tak o vrtání nešlo. Nad zapalovačem jsem si nažhavil špičku špendlíku a tu hlaveň u kulometu jsem jednoduše propíchl. Je jasné, že pro děla a jiné těžší zbraně to nebude v budoucnu využitelné.
Je jasné, že jsem si svým přechozím modelem (Sturer Emil) nasadil příliš velkou osobní laťku, ale snad se vám bude líbit...
Michal Frolík, 17 let, Slaný