Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Flakpanzer IV Wirbelwind, 1:35, Academy

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Flakpanzer IV Wirbelwind, 1:35, Academy

Příspěvekod Frolda » 15 úno 2011, 19:25

Tak toto je můj druhý model v měřítku 1:35. První zde viewtopic.php?f=7&t=53383 Wirbelwind se mi povedl o dost líp ;-) . Nepatinováno.
Pozn. k zimní kamufláži. Původně jsem chtěl zkusit to s tím tužidlem na vlasy a následným stíráním bílé pomocí štětce. Plynová pistole Airbrush mi stříkala jinak než podle představ a udělalo mi to takovou ,,námrazu". Výsledek byl nakonec lepší než jsem čekal a proto jsem to tak nechal.
Přílohy
Tank 7.jpg
Tank 6.jpg
Tank 5.jpg
Tank 4.jpg
Tank 3.jpg
Tank 2.jpg
Michal Frolík, 17 let, Slaný
Frolda

• Odpovědět s citací

Re: Flakpanzer IV Wirbelwind, 1:35, Academy

Příspěvekod Frolda » 15 úno 2011, 19:39

Pro představení oné ,,námrazy" přidávám i fotky před zimou. :D
Pozn. Ten pás vpravo dole mi vypadl. Slepoval jsem ho už nejmíň čtyřikrát [-(
Přílohy
Bezzimy 4.jpg
Bezzimy 3.jpg
Bezzimy 2.jpg
Bezzimy 1.jpg
Frolda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Janis » 15 úno 2011, 20:57

Ahoj, model jsi postavil o dost lépe než ten první. Příště si dej ale pozor na některé nepřesnosti, to co jsem ti vyznačil jsi mohl přetmelit. (třeba tmelem od Revellu, maj ho skoro všude)
Nevím, jestli si ten model vůbec barvil/stříkal žlutou barvou, pokud ne, tak to příště udělej, bude to vypadat lépe než v barvě plastu. Ředil jsi tu hnědou barvu? Pokud ne, tak to příště taky zkus, když to přeženeš, tak to můžeš vždy přetřít dvakrát. Detaily jako hlavně, kola, hasičák a pod. barvi opatrně a pozorně. Hlavně si ale dej pozor na čistotu stavby, ten prach je tam hroznej. Příště to bude zase o něco lepší. =D>
Přílohy
Bezzimy 1.jpg
Tank 6.jpg
:twisted:
Janis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frolda » 15 úno 2011, 21:06

Barvil jsem to synťákem od Agamy - Pouštní žlutá afrikacorps. Akorát jsem si to moc naředil. Každopádně moc dík za rady [-o<
Frolda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod misakGS » 16 úno 2011, 09:21

Vždyt píšeš že jsi chtěl dělat zimu,tak proč žlutá Afrikakorps?Na africkou to stejně odstínem nesedí,tak jako tak,navíc Wirbelvind vznikl dávno po tom co africké tažení skončilo,chce to trochu o té mašině něco nastudovat.Zkus vyvrtat hlavně kanonů,doladit aspon to nářadí a výbavu a ty náhradní články vpředu.Horší je,že ti pásy vůbec nezapadaji do zubů na hnacím kole,to je dost průser na první pohled.Příště dávej víc pozor na čistotu.
Já nic, já muzikant...
misakGS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 16 úno 2011, 09:53

nech zatial ten model vyzera jak chce, je tam vidiet postup k lepsiemu oproti tomu prvemu modelu takze =D> =D> =D> a dalsi bude este lepsi :D
ale treba si aj uvedomit take detaily ako to ze namraza sa ti nevytvori na teplom vyfuku alebo nad motorovym priestorom ktory je zohrievany motorom :-k
skus nabuduce aj pouzit na kamuflaz miesto stetca kusok spongie ktoru das miesto tuhy do verzatilky a natupovat to
to ze ti nesedia odtiene a kamuflaz vobec zatial neries 8) nejdes s tym na ziadnu sutaz a robis si to pre seba a hlavne sa ucis ako postavit model cisto a pekne a na to realnu kamuflaz nepotrebujes :wink:
pouzivaj tmel, smirgle, brusne papiere a HLAVNE nesnaz sa postavit model za vikend, ale daj si na cas, nikam sa neponahlaj [-X
a ked ti mozem poradit, tak zatial stavaj modely bez pandulakov, lebo spravit pekne pandulaka tak aby ti nepokazil cely dojem z modelu je naozaj umenie
prajem vela zdaru a trpezlivosti s dalsim modelom :twisted:
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frolda » 02 bře 2011, 11:35

Pro MisakGS: Samozřejmě jsem studoval podklady. Jistě víš, že po roce 1943 (možná trošičku dřív) Němci přešli z tradiční tankové šedé na tmavě žlutou. Taky při masivní výrobě tanků přece nebarvili všechny nějak moc umělecky - měly jednu tmavě žlutou a ne deset odstínů jedné barvy. A když prostě jiná německá žlutá nebyla k sehnání tak se toho zas tolik nestalo ne?

Pro všechny ostatní: Děkuji za vyznačení chyb. Na dalším rozpracovaném modelu (Sturer Emil - Trumpetter 1/35 - někde jsem ho tu na foru už viděl, nechci napodobovat, jen se učit) se zatím učím absolutní amatérské zkoušky tmelení. Také si prvně vyzkouším patinování podvozku a první amatérské opotřebovaniny. (např. tekoucí rez u nýtů).

Všem děkuji za přidané rady. Určitě budou v budoucnu vyslyšeny [-o<
Frolda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 02 bře 2011, 18:06

No, Froldo, nechceš toho Emila nechat na později?
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frolda » 02 bře 2011, 18:22

Znáš to :D Nepřátel se nelekejme na množství nehleďme. Teďkon v půlce ho odložím těžko :( . Však když se něco skazí lámat si s tím hlavu nebudu. Zatím dávám pozor na to aby vše sedělo jak má.
Frolda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 02 bře 2011, 18:35

Frolda píše:Znáš to :D Nepřátel se nelekejme na množství nehleďme. Teďkon v půlce ho odložím těžko :( . Však když se něco skazí lámat si s tím hlavu nebudu. Zatím dávám pozor na to aby vše sedělo jak má.

Já teda taky uznávám že " kdo se bojí, sere v síni " ale asi bych pokračoval něčím menším za 2 - 3 kila, takovýho obra naštětcovat...???
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frolda » 02 bře 2011, 18:37

A povídá tu snad někdo něco o štětcování? :D Však já mám pistoli, plynovou, ale mám
Frolda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 02 bře 2011, 18:51

Frolda píše:A povídá tu snad někdo něco o štětcování? :D Však já mám pistoli, plynovou, ale mám

Já jenom že podle těch fotek to vypadá na štětec. Emil je krasavec, ať se Ti povede. Do teď sem si myslel, že plynový pistole mají ty blondýny od městskejch šilců(policajtů).
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 02 bře 2011, 20:10

Frolda píše:Pro MisakGS: Samozřejmě jsem studoval podklady. Jistě víš, že po roce 1943 (možná trošičku dřív) Němci přešli z tradiční tankové šedé na tmavě žlutou. Taky při masivní výrobě tanků přece nebarvili všechny nějak moc umělecky - měly jednu tmavě žlutou a ne deset odstínů jedné barvy. A když prostě jiná německá žlutá nebyla k sehnání tak se toho zas tolik nestalo ne?

Pro všechny ostatní: Děkuji za vyznačení chyb. Na dalším rozpracovaném modelu (Sturer Emil - Trumpetter 1/35 - někde jsem ho tu na foru už viděl, nechci napodobovat, jen se učit) se zatím učím absolutní amatérské zkoušky tmelení. Také si prvně vyzkouším patinování podvozku a první amatérské opotřebovaniny. (např. tekoucí rez u nýtů).

Všem děkuji za přidané rady. Určitě budou v budoucnu vyslyšeny [-o<

No já nevím,ale při prezentace takové mazaniny se ohánět nějakými tvými nastudovanými podklady zcestné a navíc nevím jestli jsem si toho všiml jen já,ale korbu nemáš barvenou vůbec,nechal jsi to v barvě academy plastu a dodrbal na to ty hnědý pruhy.

A vůbec nevím proč si toho emila nedal od otevření krabice do rozestavěno,tu je tolik ochotných lidí který tě někdy i přímo dokopou to udělat pečlivě a správně,pak se budeš možná divit že ti tvojí nevyvedenou práci v galerii někdo zkritizuje a nebo někdo kdo tě nebude chtít urazit zvolí diplomatickou odpověď A a nebo B

A : ,,To já když si vzpomenu na svoje modelářský začátky... další model bude určitě lepší"
B: ,, Na třetí model to nění až zas tak hrozný, Příští stavbu dej do rozestavěno,uvidíš že to pak bude mnohem lepší"
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frolda » 02 bře 2011, 21:19

Však hodnoťte si jak chcete já se kvůli několika negativním hodnocením nezabiju.

Korba je barvená poctivě pistolí. Je to ale bez předchozího natření bílým lakem, takže se může zdát že to není barvený vůbec.

Do rozestavěno jsem to nechtěl dávat, protože jsem si myslel, že to má sloužit jako poradna krok za krokem takhle to máte udělat. Ne, že to tam dám a po jednotlivých krocích mi poradí. Teď už to vím a příští model tam dám ;)

Navíc pravidelně prohlížím Jak na to, top články atd. Takže se každým dnem učím víc a víc. Ale zase se tu nechci vytahovat na celý forum. Pořád jsem jen začátečník, ale to neznamená, že se nikdy nemůžu stát pokročilým že ano?
Frolda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 02 bře 2011, 22:38

Pokročilým se jistě jednou staneš, ovšem nevím zda-li na tomto foru, soudím podle tvé reakce na názor kolegů. DunkelGelb a písková DAK je velký rozdíl, osobně si myslím že tam nemáš ani jednu, když už to chceš slyšet.
Jiří Kohoutek

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky