Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T34/76 Tamyia 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T34/76 Tamyia 1/35

Příspěvekod Adam_87 » 19 pro 2010, 23:02

Ahoj všem, dávám sem svoji první stavbu techniky a musím říct, že mě bavila mnohem více než letadla. :)

Není asi úplně dokonalá, ale zatím asi můj nejpovedenější kousek, tak se domě pusťte, ať vím jaké chyby odstranit. :-k

Bral jsem hodně inspirace z fotek tady z fora, tak je možné, že jste už něco někde viděli.

Jinak ten strom je květ ze stromu nastříkán na zeleno, plot s brankou je z párátek, podařilo se mi na brance udělat i kliku a panty. Tabulky jsem také vyrobyl. :mrgreen:

Fotky jsou na horší úrovni, příště snad bude lepší fotoaparát :wink:

Snad se tedy bude líbit
Přílohy
7.JPG
8.JPG
5.JPG
3.JPG
2.JPG
1.JPG
Adam_87

• Odpovědět s citací

Re: T34/76 Tamyia 1/35

Příspěvekod Janis » 20 pro 2010, 17:19

Ahoj, máš dobrý nápad udělat model i s podložkou, ale k prvnímu modelu bych určitě hned nedělal i podložku, ale pokusil bych se víc zapracovat na modelu.
Ta barva na modelu se mi vůbec nelíbí, dokud se nenaučíš stínovat, tak to dávej do jednoho stejného odstínu. Stříbří se ti obtisky, zkus na ně použít ty vodičky.
Pásy na tanku bych dal do rezavé, né do černé. ten poklop nebyl černý, ale snad zeleno-žlutý? :-k
Konec kanónu dej do černé, takhle to vypadá jako když se nepoužíval. Do černé dej taky zbraně těch fihurek. Ten poklop na motoru, by jsi asi měl místy dotmelit. Na model bych přidal ještě nějaké ty odřeniny a zašpinil bych ho. Na podložku bych dal jinou trávu, a nedával bych jí všude. (Třeba za tankem ne)

Naopak figurky, plot, ukazatele se ti povedly. =D> Přeji hodně zdaru v technice.
:twisted:
Janis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 20 pro 2010, 18:02

K tomu co napsal Janis jen dodám: ty lana na modelu jsou dost nelogicky rozmístěný - takhle, jak je tam máš, by to zadní spadlo hned a to na předním pancíři se snaž pověsit okem shora na tažný hák. Výfuky by nemělý být celý černý ale rezavý, s tím, že očouzený je jen konec té trubky. Nenašel jsem na fotkách co měl na mysli Janis tím tmelením deklu na motoru, ten vrchní díl je odklopný a viditelná mezera je i na fotkách skutečných téček. Vnitřek řidičova poklopu příště udělej ve stejný zelený jako celý tank, poválečná výroba je měla bílý. Nemusíš nutně použít všechno co je ve stavebnici - ten kulomet bez obsluhy by se tam těžko takhle povaloval. No a na závěr - tenhle drobek má pár desítek tun, takže v takové pěkné travičce by vyryl pěkný brázdy. Postavený to máš pěkně, myslím, že na prvotinu =D>
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Janis » 20 pro 2010, 19:39

Já myslel tohle, nevím na 100% jak to skutečně bylo, ale myslím že tam byly menší mezery.
Přílohy
I.JPG
:twisted:
Janis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adam_87 » 20 pro 2010, 19:51

Dobře, ten kanon jsem si říkal, že bych měl zašpinit, ještě tedy spravím a je fakt, že takn byl těžký, tak nějaké stopy by tam měli být, vše co jste mi napsali by se dalo spravit, akorát nevím jak nato stínování?
Jo vlastně,vodičky jsemna obtisky použil od Agami, to je tedy divný, že se lesknou, používáte něco lepšího?
Adam_87

• Odpovědět s citací

Příspěvekod D.Hawk » 20 pro 2010, 19:56

Janisi nevim proč všem vnucuješ očouzenou hlaveň. Už víc lidí z armády mi říkalo, že je za to prcali, že to muže nějak ucpat hlaveň, či co. Nevim, ale jde prostě o to, že ústí kanonu nesmělo být nikdy očouzené a hlavně ne špinavé. Proto s sebou vozili i ty "uchošťoury". Je mi jasné, že v bojové situaci je všechno jinak, ale nemusí to být podmínkou.

K modelu, líbí se mi a bude to pořád lepší. Zkus i nějaké "*ingy", co jsou popsané v sekci Jak na to. A pod obtisky prostě patří lesklý lak.
D.Hawk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 20 pro 2010, 20:17

Janis píše:Já myslel tohle, nevím na 100% jak to skutečně bylo, ale myslím že tam byly menší mezery.

Jop, i když na tu mezeru mezi deklem a zadním pancířem bych se asi vykašlal (nakonec to byl ruskej tank a ne Ferrari), to by mi spíš vadilo napojení mezi zadním pancířem a bokama.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 20 pro 2010, 20:29

D.Hawk píše:Janisi nevim proč všem vnucuješ očouzenou hlaveň. Už víc lidí z armády mi říkalo, že je za to prcali, že to muže nějak ucpat hlaveň, či co. Nevim, ale jde prostě o to, že ústí kanonu nesmělo být nikdy očouzené a hlavně ne špinavé. Proto s sebou vozili i ty "uchošťoury". Je mi jasné, že v bojové situaci je všechno jinak, ale nemusí to být podmínkou.

K modelu, líbí se mi a bude to pořád lepší. Zkus i nějaké "*ingy", co jsou popsané v sekci Jak na to. A pod obtisky prostě patří lesklý lak.

Není očouzení jako očouzení - lauf uvnitř kovově lesklej, ale ústí zvenku a vnější povrch laufu bezprostředně za ním velmi pravděpodobně nečistil za války nikdo, bo to na střelbu nemá vliv.
Jinak s "ingy" a lesklým lakem pod obtisky - svatá pravda.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adam_87 » 20 pro 2010, 20:57

Aha ty jo, tak tedy pod obtisky budu dávat leský lakm, na téčko jsem právě dal matnej a nevím co myslíte tím ingy?
To víte,modelařím něco přez půl roku
Adam_87

• Odpovědět s citací

Příspěvekod D.Hawk » 21 pro 2010, 09:17

Třeba washing, fading, dry-brushing, chipping, dusting a tak dál. Určitě tu něco najdes. Minimálně pod wash a fading (efekt vyšisované barvy) patří zase ten lesklý lak :wink:
D.Hawk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peterson » 21 pro 2010, 09:29

Ahoj. Já ty obtisky nalepím, přetřu vodičkou od agamy a po zaschnutí celý tank přelakuji řídkým matným lakem Humbrol(používám taky barvy od stejného výrobce).Výsledek je perfektní.Na Pásy je výborná barva od Agamy č47 Me,+nějakou stříbrnou je ošoupej.Rezavé bych je nedělal za provozu se neustále ojížděly.Podívej se na bagr někde na stavbě taky je nemá moc rezavé a to se skoro nepohybuje.
peterson

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 21 pro 2010, 09:45

Pod obtisky vždycky lesklý lak - je to jistota. Jen k tomu co ti napsal D.Hawk dodám - jestli modelaříš půl roku, zkus použít na modelu wash (v "Jak na to" je o tom celé vlákno) v každém případě nemusíš použít všechny techniky, které zmiňoval ve svém příspěvku. Třeba fading v tomhle konkrétním případě bych vypustil, protože podle toho ukazatele je časová kompozice modelu krátce po zavedení tanku do služby, takže moc vyšisovat nestihl
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adam_87 » 21 pro 2010, 11:43

Uf nevím co všechno ty názvy znamenají, no koupil jsem si knížku u Modelujeme bojovou techniku, tak to vní snad najdu, na washe se kouknu tady co je otom psáno, nějaký mám, ale nevím pořádně nacoje použít nebo kam, dávám je u letadel na spáry a u figurek taky
Adam_87

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 21 pro 2010, 11:52

Adame na první techniku víc než slušný - čistá stavba, žádné prasárny, snaha něco vylepšit, slušný nátěr atd. Tak ode mě pochvala =D>
Další pokroky přijdou později až uděláš víc modelů. Pročti si Jak na to?, je tam spousta fíglů, sleduj stavby jiných kolegů, ptej se, zkoušej a pokrok se dostaví. Držim palce. :)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod misakGS » 21 pro 2010, 12:42

Na první tank to vůbec neni zlý.konec kanonu nemusí být černý,spíš tam svítí ten zelenej vnitřek.Zvenku stačí jen nějaké lehké očouzení a ožehnutí od zášlehů.Ty pěchotní zbraně bych taky určitě nedával přímo do černé.Jinak ta stavba vypadá docela pěkně a čistě.
Já nic, já muzikant...
misakGS

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky