Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KINGTIGER

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

KINGTIGER

Příspěvekod karel » 08 led 2006, 21:07

Kingtiger 1/35 Tamiya
barvy Agama a Humbrol, malováno štìtcem jako ostatní mé modely
autor: Karel Šutt
Přílohy
KT.JPG
Kingtiger.JPG
KT4.JPG
KT5.JPG
T5.JPG
T6.JPG
Naposledy upravil karel dne 02 črc 2006, 21:15, celkově upraveno 1
karel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 18 led 2006, 09:18

Pečlivá práce, velmi hezký model.
Mám jeden dotaz a připomínku zároveň: pojezďáky jsou evidentně ošetřovány naftou -vytřeny hadrem, ale pásy mimo styčné plošky jsou rezavé. To budí dojem, že tank jezdil pouze po dlažbě. Když jsem já sloužil to druhý léto :shock: jako střelec operátor u BVP 1 (měli jsme tam i tanky) i když byly pásy třeba v parku při delším parkování chycené filmem rzi, tato byla raz dva smytá, jakmile se vyjelo do pole. Pokud byla mašina používaná, nebyl na vznik rzi ani čas ani podmínky.
Mluvím o obecných zásadách, samozřejmě mohli ty kluci německý taky dva týdny stát na místě a čekat jako na tah loterie, ale zase je tu německá pečlivost. Kdyby čekali, museli by asi udržovat. Pak by pásy byly opět pololesklé od nafty nebo petroleje. Wehrmacht zcela určitě nebyl sbírkou rezavého šrotu.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

?

Příspěvekod jochen » 18 led 2006, 12:07

Štětcem?Jak prosím tě,kdykoliv chci udělat štětcem větší plochy nebo cokoliv natřít,dělají se mi kocoury a ostatní neduhy,jak jsi to vyřešil,že to na modelu nění vidět a ještě jsi rozdělil barevná pole???Prosím za odpověď!
jochen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 18 led 2006, 12:08

Jo Karel to je expert na natíranou velkou techniku. Já bych to takhle dobře nezvlád. ;-I
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel » 18 led 2006, 16:44

Pánové dìkuji. Hammer nejsem žádný puntièkáø a znalec historických pravd a obèas si vymýšlím jen aby to nebylo fádní. Historie se držím rámcovì, protože stejnì dneska už nikdo neví se 100% jistotou jak to tehdy bylo èi nebylo. Taky s modely nechodím na soutìže, dìlám je jen pro radost. Ta rez v pásech má být základovka suøík, kterou si myslím, že byly vyrobené èlánky nejdøíve natøeny než na nì pøišla krycí.
Jochen rád bych ti odpovìdìl, ale sám si ani neuvìdomuji jak to dìlám. Barvy neøedím, používám rovnou z pixlièky a ono se to po natøení nìjak sleje samo do sebe aby tam nebyly kocouøi. Pak ten povrch ještì rozbíjím aby nebyl jednolitý a to rùznými zpùsoby, co mì zrovna napadne, napø. zašpiním øedidlo danou trochu tmavší barvou a šmrdlám po povrchu, pak místy trochu vytøu štìtcem namoèeným do èistýho øedidla, atd. Nìjaký ten drybrush taky zkouším, prostì se poøád uèím. Kouknu li na mých prvních deset modelù uvìdomuji si, že buï rozšlapat nebo na GO.
karel

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky