po dlouuuuuhé době přidávám zase jeden model do galerie. Na radu Adam jsem ještě doplnil pár věcí. Nyní už si opravdu myslím, že je hotovo.

Celkem mě mrzí, že není můj a musí jít z domu.

PS: Za nedlouho budou následovat další dvě šedivky, vše na podvozku Pz. IV.

Tady mám stručný návod jak na zablácení. Třeba se někomu bude hodit. Malé upozornění: Nešetřete pigmentem jako já dřív, vyplatí se to.
Nejprve jsem předprášil povrch směsí baref XF 52 a XF 57 (vznikne taková světle hnědá barva). Tou samou směsí nastříkám pásy. Pak vemu do ruky pigmenty a jen prášim, začnu velkym štětcem. Nejdříve něco světlejšího skoro po celym povrchu, kterej chci mít takhle dojebanej. Po tom jinej odstín, tmavší např. a tim místy doprašuju, někde nechám světlej, někde dám víc tmavýho, prostě podle chuti. Takhle furt do kola, podle toho, kolik odstínu chci, mě stačily tři. Pak už jen vemu malinkej štěteček (starý vypelichaný, chlupy dlouhy asi 2 mm) a postupně dělám různý flíčky od šedejch, po bílej, oranžovej,.... na povrchu, do koutů spíš tmavší, do ploch světlejší a prášim tak dlouho, než se mi to líbí. Já si koupil nedávno pigmenty od miga a ty jsou supr. Maj pica odstíny. osobně doporučuju tuhle kombinaci:
P234- světlý odstín, je to jako buff
P027- světlounce šedá, lehce do hněda
P026- beton, výbornej an domíchávání
P232- stejný jako 234, možná světlejší
P028- taková střední hnědá, supr odstín
P038- červená hlína
P037- písčitá žlutá, bez něj se neobejdu, zákld všech pásů, všech světlejch míst
P033- tmavě hnědá, supr na mokrou hlínu
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]