Tak po několika letém boji,jsem Diamonda dotáhl do cíle.Asi nejhorší stavebnice náklaďáku co mi prošla rukama.Co se stavby týče je vše ve vláknu se stavbou.Chyb to má spoustu,ale co,je to jen zábava .Pavel
Vypadá dobře, jen mě netěší kvalita stavebnice o které píšeš. Mě totiž čeká vyprošťovák na který jsem se původně těšil. Teď už se mi do něj moc nechce. Ale evidentně se to postavit dá a to i do povedené podoby.
Mám dotaz, nebo spíš technickou poznámku - vozidlo je označeno hvězdami jako spojeneckým rozpoznávacím znakem, neměla by (logicky správně) být použita i hvězda v kruhu, určená pro rozpoznání ze vzduchu? Měla by být umístěna na kapotě motoru nebo na střeše kabiny... Dostříknout se dá vždycky... Jinak se mi model tak, jak je zpracovaný, moc líbí...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Podle předpisu by hvězda (ať už v kruhu, nebo původně bez) měla být buď na kapotě, nebo na střeše. Z fotek se ale ukazuje, že na těchto druhosledových vozidlech často aplikována nebyla. Jedna fotka z mnoha.
Ad hvězdy- v návodu není kamufláž auta.Jen čtyřpohled na bocích krabice.Pohled z hora schází.Pátral jsem po tom také,prolistoval dvě publikace co mám a 90% ,možná i více tu hvězdu na kapotě nemá.A ještě jeden můj postřeh,hvězdy na dveřích jsou ve srovnání s literaturou zase malé.Ale neznám podobu konkrétního auta co bylo předlohou.Třeba je to takto správně.Pavel
Ta fotografie je naprosto vypovídající. Kdyby k tomu seděl i zbytek označení ("bumper code"), bylo by to lepší. I tak děkuju za odpověď.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Ten Váš Diamond je nádherný, smekám. Ony všechny ty Diamondy od Mirror Models stojí za to. Nejsou to modely pro nováčky, člověk se s nimi musí kapku popasovat, ale vysledek stojí, většinou, za to. Dnes mi přišel Ward LaFrance M1000 od Thunder Model a musím říct, že to je úplně jiná liga, ten model se jim fakt povedl, strašně se těším, až do něj budu moct hrábnout. MartinN