po "malém Flaku" Fordu V3000S s 3cm flakem MK103 jsem se rozhodl postavit si ještě trochu větší a to Flak 41 - 5cm na na podvozku Mercedesu L4500A s pancéřovou kabinou. Stavebnice Trumpeteru není špatná, vše sedí jak má, některé kruhové profily mají přesazenou formu. Nevýhodou je absence detailů vnitřku kabiny, kterou jsem chtěl mít otevřenou. Znamená to uvnitř dodělat pásnice pancéřové kabiny s nýty podle vnějšku. Vzhledem k absolutnímu nedostatku podkladů - našel jsem opravdu jen pár fotek - je to metoda kvalifikovaného odhadu. Na fotkách Mercedesů - zejména s 37 mm flakem kterých je už k sehnání vice, je navíc dost často vidět zapřažený muniční přívěsný vozík Sd. Ah. 52. a protože se mi takto souprava líbila ( proč by nemohl mít tento vozík i 5 cm Flak 41, že? ) jsem ze zbytků co dům dal ( rám je od flaku 37 od Bronca, kola jsou od flaku Tamyia atp,)a trocha plastových destiček vozík spáchal. Stavebnice muniční vozík jinak neobsahuje. Dvojité plastické nýtové řady ve formě obtisků na něm jsou od Eduardu pro měřítko 1/32 a myslím že hustotou odpovídají fotkám Sonderanhängeru 52.
Barvy Vallejo, patina Síra Hobby, oleje Umton, trochu akrylových pastelek... tak snad se bude líbit..