Já to vidím zelené . Jinak samosebou paráda. Nechci nějak blbě kecat, ale ta patina je tam udělána, jestli se nemýlím, já nezkušený zobák, "předprášením" aneb, jak si myslím, stříkáním řídké barvy, nebou dvou barev jakožto zaprášení, ne? Si myslím....
Tuhle strojovnu mám od Italerky a pomalu to skládám. Jako klasický tahač na ten PaK 38/50. Taky to bude krabice. Samosebou obvyklé atraktivní kamo panzegrau.... Furt stavím ten samý příběh, že jo.
Nebyly by nějaké detaily tohohle stroje?
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
to Hammer: mas pravdu, ako podklad pod patinu bolo nastriekanych niekolko vrstiev velmi riedkej pieskovej farby, potom stetcom nanesený mix pigmentov cmk zafixovynych riedidlom Gunze a nakoniec nanesené pigmenty makkym stetcom
Sedačky máš zbarvené jako já. V návodu Italerky stojí, že to má být tmavě zelené, jestli se nepletu. Tak jsem chvíli přemýšlel, z čeho to tak mohlo být.... No na nic jsem nedošel, zelenou jsem zavrhnul.
Akorát jsem dostudoval jak jsi to stavěl ve Vašem super magazínu (vy jste tam ale fakt dobří machři). Chcu se zeptat, proč tak strašně moc zesvětluješ tu panzergrau? Proto se mě to zdálo být zelené. Tady je to mnohem detailnější, všechno je vidět, krásná čistá práce, kdepak já se hrabu.
To po tom zesvětlení ale vypadá, jak kdybys to navlékl do montérek. Navíc zesvětlení bílou změní i odstín barvy, protože panzergrau nebyla bílá smíchaná s černou. Ta barva byla sice obecně tmavě šedá, ale měla trolinku nádech do modra.
Někteří pamětníci - laici - ji dokonce popisovali jako černou. Hlavně ti, kteří viděli valící se kolony německých tanků a haklů poprvé.
Jinak jsem právě zavrhnul krabičku. Řada dílů (držák zrcátka naříklad) je tam strašná. Vyrobím to raději samodomo. Z pásů mám celkem strach.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě