Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PzKpfw. VIII Maus, Dragon 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

PzKpfw. VIII Maus, Dragon 1/35

Příspěvekod havros_l » 05 úno 2018, 15:01

Zdravím kolegy modeláře,
přidávám z jara dokončené dioráma s Mausem. Model od Dragonu je docela dobrý. Pásy jsou těžko sestavitelné a mají velké stopy po vyhazovačích... Figurky jsou od Zvezdy (Volksturm i ruští výsadkáři). Sádrový odlitek budovy ani nevím od koho je, mám to z druhé ruky. Barikáda jez domácí dílničky. Je to kategorie "what if", takže použití palivové nádrže a vrtule v barikádě posledního odporu nevidím jako problém. Kostičky dlažby jsem odléval ze sádry. Číslo na tak mi vybrala žena :-D :-D. Když se zamyslím, tak tyto tanky by měli stejně jiné řazení do jednotek, takže i jiné číslování. Proto se s 97mičkou na konci netrápím.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

havros_l

• Odpovědět s citací

Re: PzKpfw. VIII Maus, Dragon 1/35

Příspěvekod cafeman » 05 úno 2018, 20:32

Nez ta tu rozoberu na drobne ti napisem ze zaciatok je tazky a nech je to ake chce,dolezita je ta radost zo stavby a malovania. Bez toho to nejde. A o tom to je. Aj ked ma ukamenuju u mna mas ;-I
cafeman

• Odpovědět s citací

Re: PzKpfw. VIII Maus, Dragon 1/35

Příspěvekod havros_l » 08 úno 2018, 09:14

Děkuji za komentář. Není to super, hyper, perfect, :) to vím, je to přesně jak píšete, stavím hlavně pro radost..... Chyb je tam dost. Stavba mi i s přestávkami trvala cca 2,5 roku a figurky jsem dodělával s odstupem 1/2 roku a za tu dobu jsem se naučil lépe malovat odřeniny, rozmývat je atd. Krom toho když jsem stavěl Mause, tak nebyl dostupný nový správný čelní štít děla, objevil se až 1/2 roku po stavbě :-D . Původně to měl být taky tank a kus barikády a nějak mi to nabobtnalo.... No je to dnes kus nábytku. Jinak s figurkami stále bojuji, tlačím obličeje příliš do světlých odstínů. Až teď na posledních modelech se snažím používat více tmavé a větší kontrasty.
havros_l

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky