Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

LT-35 TAHAČ (CMK) + s.F.H 18 150 mm Polní houfnice Trumpeter

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

LT-35 TAHAČ (CMK) + s.F.H 18 150 mm Polní houfnice Trumpeter

Příspěvekod havros_l » 26 led 2018, 14:59

Zdravím kolegy modeláře,
asi tak před 15ti lety jsem dostal k narozeninám tahač. Model jsem rozdělal a uložil na dlooouhou dobu do skříně. Nedávno jsem na něj narazil a napadlo mě jej využít né jako vyprošťovací, ale jako tahač pro houfnici. Tu jsem měl také alespoň 7 let v kitníku. Myšlenku jsem tedy konečně zhmotnil. Po sestavení jsem zjistil, že jsem špatně změřil podložku a musel dosádrovávat a prodlužovat podstavec. Chybí mi dodělat figurku.
Děj se odehrává při obléhání Sevastopole. Přesun dělostřelectva na výhodnější pozici.
Pokud máte námět, radu či doporučení jak příště postupovat lépe, napište. Děkuji

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

havros_l

• Odpovědět s citací

Re: LT-35 TAHAČ (CMK) + s.F.H 18 150 mm Polní houfnice Trump

Příspěvekod Adi3 » 26 led 2018, 16:29

Moja prvá rada je nepoužívať kvetiny zo záhradky na znázornenie vegetácie.... treba vždy hladať materiál ktorí bude v danom merítku vyzerať realisticky ak taký nenájdeš treba kúpiť... A ak nevieš vyrobyť alebo znázorniť obstojne krík či strom radšej ho do diorámy nedávaj aj nič je lepšie ako klások pšenice či čo to tam máš zapychnuté... Tá burina kazý celú podložku a hlavne zráža slušne zvládnutú tecbniku :wink:
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 26 led 2018, 17:34

Řešit podložku nebudu neb je sám nedělám(neumím) ale upozorním na jednu technickou chybu(dost často na všech modelech tažených děl) při přesunu se VŽDY odmontovala optika(byl to dokonce předpis) bylo to moc a moc křehké zařízení.A ta optika byla celá tmavá(černá).
Jinak jako celek je to fajn,taková kombinace tahač/dělo se často nevidí.
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojtěch Zourek » 27 led 2018, 00:23

Tahač, houfnice i základní terén vypadají dobře, ale ten vřes fakt oddělej. Různé typy modelové vegetace se dají koupit v prodejnách železničních modelů, doporučuju třeba českého výrobce Model scene http://www.eshop-rychle.cz/model-scene
Pokud bys chtěl tvořit vlastnoručně, třeba i z přírodních materiálů, navštiv stránky Jakuba Skolila, má tam spoustu zajímavých nápadů http://skolil-diorama.blogspot.cz/
Vojtěch Zourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 28 led 2018, 20:33

A neměla by být vnitřní strana poklopu v barvě kamufláže?
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havros_l » 29 led 2018, 12:55

Ahoj kolegové,
děkuji za komentáře. Je pravda, že křoviny nejsou nic moc.... Měl tam být strom, ale časové důvody mě donutily to "urychlit". Máte pravdu když na to zpětně dívám s odstupem moc dobře to nevypadá.

Díky za info o možnostech jak s vegetací. Na tuto slabinu se budu muset více zaměřit

Barvu poklopů nevím.... ruku na srdce, většinou je dělám v "ušmudlané" bílé. Máte větší info, jak se to má obecně s poklopy ??

Díky za reakce a postřehy.
havros_l

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 led 2018, 13:11

Zastávám názor, že poklopy v barvě kama, ale najde se mnoho zastánců bílé. Nejlépe je řídit se fotkama.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojtěch Zourek » 29 led 2018, 19:10

Vnitřní strana poklopů skutečně bývá skoro vždycky v barvě kamufláže, platí to od 1. světové války do současnosti u všech armád. Nicméně viděl jsem i dobový snímek tanku, který měl vnitřní stranu řidičova poklopu natřenou bíle, jednalo se však o sovětský T-34/85 zařazený do poválečné čs. armády. I tak šlo o výjimku, protože na snímku stálo těchto vozidel několik a bílý poklop měl jen jeden z nich. Pokud se budeme bavit konkrétně o tvém typu, jedná se samozřejmě o původně československý LT vz. 35 a Armáda republiky československé měla vypracovány velmi konkrétní předpisy o zbarvení svých vozidel. V případě obrněné techniky se jednalo o tříbarevnou kamufláž (tmavě zelená, červenohnědá a okrová), která se nanášela i na vnitřní stranu poklopů, což je ve zmíněném předpisu výslovně zdůrazněno. Po zrekvírování československé výzbroje Wehrmachtem došlo záhy k jejímu přestříkání na německou tankovou šeď, ovšem jesli stříkali jenom zvenku nebo i na vnitřek poklopů to nevím, ale dalo by se to očekávat. Navíc, bílá barva je nesmysl, čs. předpis o zbarvování techniky uvádí jako barvu interiéru odstín slonová kost (předpokládám, že Němci interiéry nepřetírali).
Takže abych to shrnul, jako barva vnitřní části poklopů přichází v úvahu dvě možnosti:
1.) původní československá tříbarevka (nepravděpodobné)
2.) německá Panzergrau
Vojtěch Zourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havros_l » 07 úno 2018, 11:43

Děkuji za odpovědi a ponaučení o poklopech. Jak budu mít chvilku, opravím to.
havros_l

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky