Nádhera. Nebylo by pár fotek s postupem nanášení zimeritu z toho sklenářského tmelu? Ty čísla jsou dekály? Jak se to nanáší na ten zimerit. Chystám se na svůj první stroj s zimeritem. A ještě jeden možná hloupý dotaz. To k vůli tomu znaku vynechali část zimeritu? Už kolikrát mě to napadlo při pohledu na fotky těchto strojů.
Děkuji všem za pochvalu, potěší a už zase nebudu mít chvíli potřebu se všeho zbavit
2 Jan Pavlík: prkno je pouze "přenosné", aby jsem neosahal pigmenty. Standardně to stojí ve vitríně na skle. Podložky pod modely dávat nemůžu z prostorových důvodů, protože s podložkou se mi vlezou na patro vitríny 2 modely, bez podložky 4. (a navíc, podložky vůbec neumím )
2 Víťa: něco málo je tady:
- http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?p=129033, ale jinak se s tím pracuje jako s jakýmkoliv jiným tmelem (akorát to déle tvrdne a to je dle mého výhoda), tzn. miska s vodou, hodinářský šroubováček a hurrrááá.
- Čísla jsou dekály od Cartografu, s použitím Mr.Softeru se úplně do zimmeritu vcucly. Práce s nimi - super.
- vynechán zimmerit není, ale pouze na něm nejsou vroubky. Pozor na ten znak rytíře, nemá být červený, ale v barvě fleků (tzn. asi červenohnědý) - viz. Štěpán Los
2 Jan Pavlík: pochvala od mistra 1:72 jsem zkoušel, ale to nejde slepit a nastříkat
2 Petr: to nevím, je to stříkaný syntetikama Agama. Po čtyřech měsících se to ani nehlo. Naopak, standardně mi Agamy připadají silně loupavý, ale na tom tmelu se to i po různým ohmatávání neodřelo.
2 Bobanski: neumím, zkoušel jsem to, ale vypadalo to nějak divně a navíc to dlouho trvá (a kdo to ocení - mladýho zajímá jen jestli mu to dám na hraní )