Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Variace Pandur 1/10

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Variace Pandur 1/10

Příspěvekod Jiří Veg » 03 lis 2016, 21:37

Po jednoměsíční stavbě od nuly jsem zdárně dokončil zakázkovou stavbu 1/10 na téma Pandur s věží Turra 30 slovenské výroby, postup stavby je v sekci Rozestavěno téma Něco velikého 1/10, model je v podobě bez patiny a dle specifikací zadavatele, tak mě prosím nemlaťte a nenadávejte... :(
Chci se jen trochu "chlubit" (:)
Model má 78 cm délky a cca 15 kg váhy (hmotnost)
bez bedny
Bolí z něj ruce :celeb:
Přílohy
P1000645.JPG
Tak dokončeno
P1000646.JPG
z druhé strany
P1000648.JPG
trochu jinak
DSC_0008u.jpg
od fotografa 1.
DSC_0014u.jpg
od fotografa 2.
P1000651.JPG
chvíle balení a upevnění
P1000652.JPG
předposlední pohled, naložit a odvoz
Jiří Veg

• Odpovědět s citací

Re: Variace Pandur 1/10

Příspěvekod saxa » 05 lis 2016, 16:59

Zajímavé. Na kolik peněz přijde toto variace případného zájemce?
saxa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 05 lis 2016, 17:13

Obdivuji lidi jako jsi ty ,z nuly něco vytvořit ,klobouk dolu =D> =D> ,já bych se ani na cenu neptal...páč by to někteří ni nerozdýchali :lol:
Umim si ji představit ,ale o tom ta modelařina právě je... :celeb:
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Veg » 09 lis 2016, 01:20

Stavět od nuly zase není až tak náročné, chce to jen motivaci postavit i něco, co nikdo ani v malých sériích nevyrábí a v čem bude člověk na soutěžích za 1, někdy je určitá část modelu dělána několikrát ve stylu -pokus-omyl...
Svůj první model od nuly jsem postavil v r. 1992, kdy jsem byl na škole, měl jsem rodinu, bydlel na koleji a "smrděl korunou", v té době ( pamětníci to znají) skoro nikdo nic v 1/35 v technice používané ČSLA a AČR nevyráběl ... a mně se tuze moc líbil OT-65, tak jsem si ho za cca 3 měsíce vysochal na základě podkladů z Atomu a motivován sázkou s kamarádem (ne finanční..). Kola jsem vyráběl z překližky tl. 8 mm, vzorek vytvořil polepováním Herculesem čtverečky a trojúhelníčky, o nějakém formování a odlévání jsem nic ještě nevěděl a ani nic nebylo.. Jen si pamatuji, že jsem všechna 4 kola( každé cca 385 dílů) zfoukl za týden a manželka vážně uvažovala, že zavolá Chocholouškovi. Ale 50% práce je vymyslet z čeho a jak... Dodnes si ho rád ve vitríně prohlížím.
Panzershop OT-65 vydal asi za 10 let..
Pak jsem si zkusil OT-64 -ještě před Polákama a Zdeňkem Zavadilem z Prostějova, jehož novostavba je nepřekonaná :hurray: , následovala Praga V3S, kde jsem si vyzkoušel oblé díly na Repčekův podvozek Ještěrky a pak jsem zkusil OT-810D, kde jsou pásy, začal jsem sochat i Danu-hrozná práce...Předešel mne Panzershop-ale používá mnou vyrobené, ale upravené kolo na T-815 =; Kola jsou vždy to první, co si vytvořím, bez kol mohu dělat jen vraky...
Takže dnes se už modelů od nuly nebojím, jen to chce věnovat cca týden na vymyslet z čeho a jak :?:
Spíš to mám jako výzvu, odmítnout to mohu taky, už jsem to několikrát udělal a má to osvobozující účinek :-D
Jiří Veg

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 24 lis 2016, 12:18

Pěkný pandur. Pěkná inspirativní stavba. gratuluji a děkuji za její publikovaní - jen tak dál:)
Dneska jsem si rozklikl Uděs.cz kde psali o dodávkách KBVP pro Indonésii a v galierii vidím váš model. Takže ještě malým dílem díky za přispění k úspěchu při prodeji českých zbraní do zahraničí! (i když mám k vozidlům pandur své výhrady)
kbvp-idnes.jpg

"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky