Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Druhý a posledný

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Druhý a asi posledný

Příspěvekod kuvajtan » 18 zář 2016, 21:20

Nazdar chalani. Neviem či si ma ešte pamätáte ale ja som ten ultra amatér. Tak som nakoniec zbúchal T34 od Academy. Vežu som síce nebrúsil tri dni ale asi sedem minút. A pokúsil som sa aj trochu požuť nádrže :lol: A zvary som robil sám. Teda pokus. Posúdte vy. :-D
Přílohy
IMG_20160918_212925.jpg
IMG_20160918_212851.jpg
IMG_20160918_212524.jpg
kuvajtan

• Odpovědět s citací

Re: Druhý a asi posledný

Příspěvekod sali.osvald » 18 zář 2016, 21:27

No pekne si to zbúchal.
sali.osvald

• Odpovědět s citací

Re: Druhý a posledný

Příspěvekod Pavel Tureček » 19 zář 2016, 18:23

To téčko se povedlo. Struktura litého pancíře je úplně v pohodě. Některé stroje ze závodu 112 měli i mnohem hrubší povrch. Za mně dobrý dobrý dobrý. Snad jen výfukové potrubí chtělo zeslabit stěny ale to už je prkotina.
Pavel Tureček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kuvajtan » 20 zář 2016, 13:23

Ďakujem za uznanie. Nesmierne si to vážim.
kuvajtan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ferost » 20 zář 2016, 14:27

.... na "ultra-amatéra" to vôbec nevyzerá ..... je to (aspoň pre mňa) véééééelice slušné .... :wink:
ferost

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kuvajtan » 20 zář 2016, 20:19

ďakujem moc. Je to môj druhý model v živote.
kuvajtan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Tureček » 22 zář 2016, 19:29

Jestli jsem dobře pochopil podle názvu příspěvku že už další modely nechceš stavět tak myslím že by to byla škoda. Jestli je tohle opravdu teprve druhý postavený model a porovnám se svými začátky, smekám klobouk. Je fakt že když jsem začínal tak internet neexistoval, literatura nebyla skoro žádná o modelářských pomůckách nebo nářadí ani nemluvě a modelářské techniky si každý musel vymýšlet sám. Nic to ale nemění na tom že Tvoje téčko je pěkné a odpovídá svému vzoru. Nejsem příznivcem přílišného patinování ,přeměřování milimetrů a tenhle styl se mi docela pasuje. Vždyť nemusíš chrlit dva kusy( modely) měsíčně stačí občas když se budeš nudit a nebudeš mít co dělat tak si k tomu sednout,taky na modelařinu někdy třeba měsíc i dýl nesáhnu a to i když se nudím a nevím do čeho píchnout.
Pavel Tureček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kuvajtan » 22 zář 2016, 20:36

Ďakujem ti za uznanie. Skutočne je to môj druhý model a pri mojich 45 rokoch už toľko tých aktivít nemám, tak možno ešte niečo skúsim. Staval som to len podľa mojich predstáv a fantázie a bez akejkoľvek upiatosti. Skrátka len pre radosť. A s tým čo som mal po ruke. Zopár farieb a hrdza je nastrúhaný pastel čo používa moja dcérenka na výtvarnom krúžku. Žena by mi dala keby som míňal na modelárčinu. [-X Ale čo ma z toho teší najviac je, že ste tu skvelí ľudia, ktorí by mi určite poradili.
kuvajtan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 23 zář 2016, 08:44

Sorry že ti do toho vstupují ale to je válečné T-34 nebo poválečné (oddělené hribky)? A když dám oddělené hribky musím použít hranaté blatníky? Jinak se mi líbí naznačení poškození blatníků. :P Klidně je příště zkus udělat z plechu (tuba ze slazeneho mléka) za par korun. U T-34 je to parádní vylepšení a je to jednoduché.
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kuvajtan » 23 zář 2016, 17:22

Ako totál laikovi mi dávaš teda ťažké otázky :? . Ale s tým plechom je to dobrý nápad.
kuvajtan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Tureček » 23 zář 2016, 17:43

Zkusím trochu pomoci. Neznám úplně přesnou dataci zavedení této modifikace blatníků ale prohlížením fotek bych typoval zavedení na konci zimy nebo začátekem jara 1945 (myslím standartní variantu, objevovali se už i dřív ale jako nejrůznější výtvory opravárenských závodů). Vzhledem k tomu že první stroje s dvouhříbkovou věží se na frontě objevily někdy na konci dubna a začátkem května 1945 tak asi hranaté. Zavedení hranatých blatníků bylo samozřejmě u různých závodů datově jiné a tyto věže produkovali závody 112 a 174 a myslím že 112 jako první. Na fotku T 34/85 v.z. 183 jsem zatím nenarazil.
Pavel Tureček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Tureček » 23 zář 2016, 18:37

kuvajtan píše:Ďakujem ti za uznanie. Skutočne je to môj druhý model a pri mojich 45 rokoch už toľko tých aktivít nemám, tak možno ešte niečo skúsim. Staval som to len podľa mojich predstáv a fantázie a bez akejkoľvek upiatosti. Skrátka len pre radosť. A s tým čo som mal po ruke. Zopár farieb a hrdza je nastrúhaný pastel čo používa moja dcérenka na výtvarnom krúžku. Žena by mi dala keby som míňal na modelárčinu. [-X Ale čo ma z toho teší najviac je, že ste tu skvelí ľudia, ktorí by mi určite poradili.

Z toho co píšeš jsi podle mně modelář srdcem a jsi kreativní (ten strouhaný pastel) a to je dobré. Tady na fóru je fakt spousta skvělých lidí, modelářů a znalců tématiky, kteří dobře poradí, mraky inspirujících fotek a skvělých nápadů, bohužel se taky najdou ti druzí (naštěstí zřídka) ale takový je život a je třeba se s tím srovnat a nenechat se odradit. Pokud teda můžu přidám taky jednu radu jak levně a efektně vylepšit tank. Pokud budeš chtít trochu bahna na podvozek není třeba hned utrácet peníze a kupovat instantní bláto od nějakého výrobce, stačí se v okolí poohlédnout po obyčejné hlíně (jak v jedné modelářské knize autor napsal nic nenapodobí dřevo tak dobře jak dřevo samo) já ji roztloukám v moždíři po babičce na prach potom míchám s herkulesem na opravdové bláto a to potom nanesu kam potřebuju, když chci napodobit mokré nechám ho tak protože je lesklé aby vypadalo suché stříknu to matným lakem. Protože ve směsi je herkules není třeba nijak dodatečně lepit barevná škála je nepřeberná. Jak jsem napsal jsi kreativní a věřím tomu že na spoustu nápadů přijdeš určitě sám. Přeju mnoho zdaru do dalších projektů, určitě je sem dávej aby se bylo na co koukat a taky třeba pro inspiraci.
Pavel Tureček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 25 zář 2016, 02:12

kuvajtan píše: Žena by mi dala keby som míňal na modelárčinu. [-X

Horší by bylo, kdyby nedala :lol:
PS: běda muži, kterému žena vládne :angry: :white:
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 25 zář 2016, 05:24

Modelařit se i dnes dá s minimem nákladů. Já mám cca 5 komerčních přípravků, které jsem koupil ze zvědavosti, 3 druhy pigmentů od CMK, které používám pravidelně. Jinak používám olejové barvy Umton a Koh-i-noor,(cca 10, které mám i 10 let), ředím S 6006. Suché nastrouhané křídy též aplikuji, hlavně rezavé odstíny. Donedávna jsem stříkal pistolí za 700 Kč než jsem si koupil H&S a jediné do čeho jsem investoval už v začátcích, poté co se mi rozbil ledničák byl kompresor PUMA se zásobníkem vzduchu. To byla investice + - 5000Kč. Stříkám syntetikami, ředím S 6006, (většinou).Jako separační lak mám Sportakryl lesk, ředím Sidoluxem. Štětce kupuji ve výtvarných potřebách. Těmito prostředky produkuji bez problémů modely průměrné kvality většinou dostačující mé spokojenosti. To se nechlubím, to je prostě fakt... 8-)
Takže směle do modelaření, nemusíte kupovat vše najednou a manželka to nemá šanci poznat...
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky