Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Soviet BMP-1P IFV 1/35 Trumpeter , opravené , upravené

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Soviet BMP-1P IFV 1/35 Trumpeter , opravené , upravené

Příspěvekod nepo100 » 07 čer 2016, 19:23

Ahoj všetkých Vás zdravým , po prvotnej investícií ( kompresor , pištoľ , farby atď ..... :money: ) sa dostavil výsledok , podarilo sa mi postaviť môj prvý kompletný model a tak som nabral odvahu hodiť ho do placu (:) , budem rád ak sa niekto nájde a napíše mi niečo k môjmu dielu teda čo treba ešte doladiť alebo čo treba zmeniť , či je tam niečoho veľa alebo málo . Opakujem som úplný začiatočník takže každá rada nad zlato , doteraz som informácie hľadal na nete ale najviac som sa priučil z workshopov na súťažiach . V mojom okolí nepoznám žiadneho modelára a ani žiadny klub a tak sa spolieham na Vás , dopredu ďakujem .Čo sa tíka stavby modelu neboli žiadne problémy ( až na stavbu pásov ale to bude mojou ne-zručnosťou ) , model som nafarbil technikov -modulacia- ( nabudúce ju asi spravím výraznejšiu ) a farbu som použil od MIGu + pigmenti VALEJJO . Ďalšiu techniku ktorú som si vyskúšal je CHIPPING snáď sa podarila (:) . Drevo na vyprosťovanie ( inak jediná vec do ktorej som neinvestoval :) ) som si doplnil podla obrázku z netu , snáď to je správne . Ťažné lano z plastu nabudúce určite nepoužijem nevyzerá tam dobre . Tak to asi v skratke a rád si prečítam vaše dotazy . Ahoj .

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Naposledy upravil nepo100 dne 23 říj 2016, 08:26, celkově upraveno 1
Nikdy nie je čas urobiť to poriadne, ale vždy je čas urobiť to znovu . Meskimenov zákon .
nepo100

• Odpovědět s citací

Re: Soviet BMP-1P IFV 1/35 Trumpeter

Příspěvekod Jindřich Bernt » 07 čer 2016, 19:45

Tady je vidět, že i úplný začátečník může dnes postavit slušný model... ;-I
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 07 čer 2016, 19:59

Na mě to působí dosti věrohodně a realisticky, trošku mi tam, ale vadí to očouzení za výfukem (pokud to je očouzení a pokud to je výfuk, v těchto mašinách se neorientuju), spíše to působí jako stopy po nějaké tekutině než po dýmu, má to příliš pevné kontury, spíše by to mělo jít do nějakého přechodu. Ale to je čistě můj subjektivní pohled na věc. Jinak moc pěkný první model =D>
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nepo100 » 08 čer 2016, 09:15

Sc3r0 píše:Na mě to působí dosti věrohodně a realisticky, trošku mi tam, ale vadí to očouzení za výfukem (pokud to je očouzení a pokud to je výfuk, v těchto mašinách se neorientuju), spíše to působí jako stopy po nějaké tekutině než po dýmu, má to příliš pevné kontury, spíše by to mělo jít do nějakého přechodu. Ale to je čistě můj subjektivní pohled na věc. Jinak moc pěkný první model =D>

Máš pravdu trochu som to s tým olejom prehnal , skúšal som prípravok od HOBBY BOSS na stečeninu oleja a po dvoch vrstvách sa mi to zdalo stále nejako bledé a tak som tomu ešte pridal a po zaschnutí to dosť z tmavlo 8-) nabudúce si musím nato dať pozor . Plán bol aby to vyzeralo ako od oleja keď že by to mal byť výfuk a cez turbo vie presakovať motorový olej , nabudúce to skombinujem s prípravkom na dym . Ďakujem za postreh =; a aj za pochvalu .
Nikdy nie je čas urobiť to poriadne, ale vždy je čas urobiť to znovu . Meskimenov zákon .
nepo100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mladas » 08 čer 2016, 10:07

nepo100 píše: Plán bol aby to vyzeralo ako od oleja keď že by to mal byť výfuk a cez turbo vie presakovať motorový olej , nabudúce to skombinujem s prípravkom na dym ..

Asi bys měl občas nastudovat taky něco o technice, kterou stavíš. Výfuk na BMPčku hledej jinde... viz obr.
Turbo bys taky hledal marně... a k čemu slouží otvory, které jsi podmaloval si můžeš zjistit za domácí úkol.
bmp.jpg

rozestavěno:
M-31 TRV viewtopic.php?f=58&t=33321&start=15
SPOT-55 viewtopic.php?f=58&t=39123
M-1 ABV viewtopic.php?f=58&t=24740
varianty T-34 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=68325
M-728 CEV viewtopic.php?f=58&t=109253
mladas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Veg » 08 čer 2016, 13:07

Postavené je to docela slušně, o tom žádná, je tam několik věcí, které bych tam asi nedal:

- lano je hrozné a ten kanystr na přídi by tam takto vydržel jen chvíli
- PTŘS Fagot -pryč, BVP 1 měly Maljutku
- systém dýmových granátometů snad měly jen BPzV Svatava i když v cizině kdoví
- kláda tam trčí dost vysoko na těch kolících

Všechny moje připomínky zapomeň, pokud na toto vše máš fotografie, tak gratulace :oops:
Jiří Veg

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nepo100 » 08 čer 2016, 14:27

Asi bys měl občas nastudovat taky něco o technice, kterou stavíš. Výfuk na BMPčku hledej jinde... viz obr.
Turbo bys taky hledal marně... a k čemu slouží otvory, které jsi podmaloval si můžeš zjistit za domácí úkol.
bmp.jpg
[/quote]

Moja chyba , išlo my v prvom rade o model či sa mi podarí dať niečo dokopy a či má zmysel v tom pokračovať a ako vidím samotnou stavbou to nekončí . Do budúcna si na to dám pozor , dobrá skúsenosť . Čo sa týka mojej úlohy (:) našiel som že turbo v tých motoroch predsa len bolo konkrétne model UTD-20 diesel V6 300k ale nenašiel som čo sú zač tie otvory :( .
Naposledy upravil nepo100 dne 08 čer 2016, 14:41, celkově upraveno 1
nepo100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nepo100 » 08 čer 2016, 14:38

Jiří Veg píše:Postavené je to docela slušně, o tom žádná, je tam několik věcí, které bych tam asi nedal:

Všechny moje připomínky zapomeň, pokud na toto vše máš fotografie, tak gratulace :oops:

Máš pravdu to lano je hrozné , je plastové a pri nahrievaní a ohýbaní sa mi cele rozleptalo , nabudúce použijem náhradu a tím kanistrom som to chcel len trochu oživiť . To drevo zase môj doplnok ktorí som tam asi ani nemusel dávať . Mne ako človeku ktorí si chcel len niečo postavať ani nenapadlo koľko sa tam nájde chýb ale z tých sa najlepšie učí . Ďakujem za rady .
nepo100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 09 čer 2016, 00:12

Mám zásadní výhradu k základnímu zpracování modelu.
Co ta strašná nezačištěná a nezatmelená spára po sesazení/slepení spodní a horní části trupu stavebnice na čelním pancíři?
Je to vidět na poslední fotce z úvodního příspěvku.
Dokud nebudeš stavět pečlivě, a začišťovat a tmelit co je třeba, pořádný model z toho nebude......co ošidíš při stavbě samotné, už povrchovkou nikdy nezachráníš.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Svět » 09 čer 2016, 07:10

Ono tam toho je víc, ale na první model je to i tak super. Dávej si příště pozor i na začištění dělicích rovin třeba na kolech a obecně na kulatých a válcových dílech, snaž se pracovat s fotkami reálné předlohy - pomůže ti to jak při stavbě, například, když si nebudeš jistý, co kam má přijít, tak i při barvení a patinování. S pistolí myslím, že ti to docela jde, model nemáš překrytý tlustými vrstvami barvy, které by zalévaly detaily, ale vše je hezky ostré.
Moje galerie:
What-if E-50
Zil-131
Sd. Kfz. 253
Mark II Male
ISU 122S

Můj ex-nick: R.I.O.
Marcel Svět

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nepo100 » 09 čer 2016, 07:28

Dík za postrehy , ten spodný plát som si vôbec nevšimol , budem musieť ešte zamakať na základnej stavbe . Na tomto modeli je toľko chýb že pri ďalšej stavbe bez predlohy ani nebudem začínať , píšem si poznámku (:)
nepo100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 09 čer 2016, 08:32

Velka vacsina uz odznela zo strany kolegov - velmi slusny prvy model. Zda sa, ze si uplne vynechal fazu "prvy do kosa" :lol: =D>
Kritika uz tiez zaznela. Lano bije do oci. Je nepodarene a nema logiku - ten koniec len tak volne lezi na korbe? Kanister bol tiez spomenuty. Klada mi pride strasne dlha.
Mne osobne na tom este nereze ta "hlina". Mas ju na predku korby a hlavne miestami az upchatu mriezku (vid napr. foto pohlad zhora). Posobi to, akoby sa to BMPecko vyhrabalo spod zeme ako krtko.
Este raz, na to, ze je to prvy model =D> , mas perspektivu, zlepsuj sa a rad uvidim tvoje dalsie vytvory.
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nepo100 » 09 čer 2016, 10:04

Čím ďalej tým viac sa utvrdzujem že predloha je dosť dôležitá , nevznikli by anomálie ako lano , kanister ... a tá hlina , pôvodne som BMP chcel len zaprášiť ale som to prehnal a hlina na mriežke tam som ju musel dať lebo sa mi tam rozlialo lepidlo takže som to maskoval . Ďakujem za radu a za povzbudenie budem ho určite potrebovať [-o<
nepo100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 09 čer 2016, 10:07

nepo100 píše:... že predloha je dosť dôležitá...

Myslim, ze mnohi by ti povedali, ze predloha je zaklad. Inak moje prve modely zdaleka neboli tak podarene, takze si na dobrej ceste :)
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Prelude » 09 čer 2016, 10:26

Jiří Veg píše:Postavené je to docela slušně, o tom žádná, je tam několik věcí, které bych tam asi nedal:

BVP 1 maljutku měli, ale BMP 1 P měly jak fagota, tak zadámovací granáty na věži, dále měli zesílené pancéřování na poklopech. Občas to chce kouknout co je to za typ stroje :wink:
Jinak mě se to líbí, a pokud je to první model, ukázal dost odvahy pustit se do experimentů s patinou, jen tak dál, já sám se občas nedokážu přehoupnout přes zažité návyky a zkusit něco nového.
letos to roztočíme !!!
Prelude

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky