Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Maxx Pro "Svatý Václav"

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Maxx Pro "Svatý Václav"

Příspěvekod Jarda N » 28 bře 2016, 21:49

Zdar modeláři,
chtěl bych se pochlubit nejnovějším přírůstkem do mé rodiny MRAPů. Snažil sem se ze stavebnice Kinetic vytvořit něco, co by se maximálně podobalo jednomu z našich Maxx Pro. Díky tomu co za verzi Maxx Pro je na trhu a že Airacutter dělá skvělé obtisky na Sv. Václava, tak volba byla jasná (díky mu za poskytnutí). Stavebnice je co do kvality trochu slabší a tak se musí docela dost začišťovat, přebrušovat, ztenčovat, "narovnávat pravé úhly",... Jelikož se téhle verze od Bronca asi jen tak nedočkáme, tak sem musel vzít to jediné co je v 1/35 zrovna na trhu. Pokud by někdo chtěl otevírat interiér, tak rozhodně doporučuji nějakou doplňkovou sadu (lepty), protože ve stavebnici je všechno dost zjednodušené.
Než se z originál stavebnice stane "náš Václav", tak se musí udělat několik úprav (hlavě obtisky a zbraně, dále protislkuz na střeše, dodělat antény a spousta jinech věcí, co tam naši kluci navěsili :) ... )
I přesto je pořád pár věcí, které mi chybí dodělat (a docela podstatných :( ):
- koš na munici na věži
- kulomet PK na věži
- bedna od RPG na střeše
- vlajka na střeše
- lano s hákem k navijáku
Pokud by někoho napadlo, jaké stavebnice kanibalizovat, nebo jiný spůsob, jak přijít k těmhle věcem, tak bych byl móc vděčný... ;-I Jelikož je tu na fóru i někdo, kdo s ním jezdil, tak budu rád za jakoukoliv připomínku.
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
Jarda N

• Odpovědět s citací

Re: Maxx Pro "Svatý Václav"

Příspěvekod hoenny » 28 bře 2016, 22:25

Ahoj,

ohledně "majitele" a podkladů na Sv. Václava máš odkaz tady: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... %C3%A1clav

Jinak bych to dal v tomto stádiu do sekce rozestavěno... Za mě to zatím jako Sv. Václav vypadá, tak držím palce k dokončení! Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 29 bře 2016, 15:40

Taky bych si hrozně rád postavil něco, s čím jezdili naši vojáci v Afgánistánu/Iráku. A tohle by bylo hodně zajímavé.
Model je povedený, za předlohu samozřejmě 1*, i když tomu něco chybí, jak říkáš.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Procházka » 30 bře 2016, 21:19

Ahoj, musím ti blahopřát k modelu. =D> Sám bych jej rád postavil, ale toho co bych rád postavil je spousta.
Každopádně jako bývalý uživatel tohoto vozidla ti musím dát pár informací na vylepšení modelu. :arrow: Původně jsem chtěl psát o tom co je na modelu blbě 8-8 , ale jak jsem to porovnával s fotkami tak musím říci že za mě dobrý =D> [-o< . Myslel jsem, že jsme měli dvě tažné lana a ve skutečnosti bylo jedno extra dlouhé(našli jsme jej vyhozené tak jsme jej znárodnili :) máš jej správně uložené na střeše, myslel jsem, že byly přelepený všechny odrazky a světla obrysové, jenže na konci kariéry už byly sundané ](*,) . Myslel jsem, že kryt výfuku byl mnohem větší a on nebyl :o . Myslel jsem, že světlo hledáčku bylo na stropě u hrany s čelním sklem a ono bylo až u věže #-o . Zkrátka člověk zapomíná a až porovnání s fotkou to připomene :foto: .
Nějaké drobnosti by byly, nesedí mi tam ten wash do černa na protiskluzu na střeše :bad: . Vždy jsem obdivoval jak se těm bláznivým američanům podařilo trefit tu kamuflážní barvu, která se tak hodila do afgoše. Pokud vozidlo bylo suché tak někdy nebylo jednoduché odhadnout kde je zašpiněné (zablácené) prostě ta barva splynula s hliněným povrchem země. V porovnání s Dingem a těmi pokusy na tatrách 810 u kterých bych :-&(
Ještě bych doplnil upnutí kanystrů. Ve směru jízdy vlevo byla jen polovina volně visícího popruhu (vlevo), kanystry tam jinak držely jedním tmavým gumicukem, ten byl provlečený pod rukojetí kanďáku a na pravé straně to byl brčálově zelený gumicuk.
Jinak kanystry byly rozdílných typů. 2x na water a 2x na fuel. Je to vidět na rozdílu v uzávěrech. Ale to je taková drobnost. :beach:
Celkově se mi model líbí a to nejen proto že znázorňuje moje bývalé vozidlo, ale protože je pěkným reprezentantem MaxxPro MRAPů. Doufám, že jej budu moci vidět někde na výstavě.
Přílohy
IMG_1440.JPG
strop
IMG_1417.JPG
věž
IMG_1325.JPG
popiska na krytu výfuku.
IMG_1362.JPG
Nosítka na levé straně.
IMG_1322.JPG
upevnění lana na pravém závěsu. Všimněte si, že je oko jen přidrátované a jím provlečen kolík. Nad upevněním konce lana je druhé menší oko, kterým zase nešlo protáhnout lano. Na druhé straně je to oko v barvě kovu s červeným očkem kolíku.
IMG_0622.JPG
pravá strana Doplnil bych ještě toto: žlutá barva na držáku antény na pravé straně před oknem velitele vozu.
IMG_0620.JPG
originál barva držáku na levé straně
IMG_0393 - Kopie.JPG
Upevnění tažného zařízení. Pro inspiraci.
IMG_0275.JPG
IMG_0574.JPG
Tomáš Procházka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlinaj » 31 bře 2016, 11:56

Ty fotky jsou super díky za ně =D>
Model se mi taky moc líbí.
Jen by mě zajímalo z čeho je to tažné lano?Vypadá to dobře =D>

Už před nějakou dobou se tady myslím řešilo,že moderní US camo je dělaná tak aby na ni perfektně držel prach a nečistoty které jsou v místě nasazení.
Proto asi jak píšeš že místy nebylo poznat co je barva a co špína.
havlinaj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda N » 03 dub 2016, 19:56

havlinaj píše:Ty fotky jsou super díky za ně =D>
Model se mi taky moc líbí.
Jen by mě zajímalo z čeho je to tažné lano?Vypadá to dobře =D>

Už před nějakou dobou se tady myslím řešilo,že moderní US camo je dělaná tak aby na ni perfektně držel prach a nečistoty které jsou v místě nasazení.
Proto asi jak píšeš že místy nebylo poznat co je barva a co špína.

Je to obyč bílá tkanička, různě máchaná v Tamiyach, aby získala ten správní odstín. Nic lepšího mě nenapadlo :-)
Jarda N

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janky » 03 dub 2016, 20:39

Luxusní MAX :-)˜ :-)˜
Nic není náhoda.....
janky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 04 dub 2016, 15:34

=D> =D> =D>
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Hutín » 05 dub 2016, 06:43

moc pekne =D>
POSTAVÉ MODELY NAJDETE V GALERII: http://honzahutin.rajce.idnes.cz/
Na vše na čem teď pracuji koukněte na fejsu: https://www.facebook.com/JanHutin.WartimeModeller/home
Fotky z výstav, soutěží, tématických akcí a návštěv: http://honzahutin-vystavy.rajce.idnes.cz/
. (_!_)
Jan Hutín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod quick.rv » 07 dub 2016, 20:07

Chlapče klobouk dolů [-o< , skvělá robota. =D>
quick.rv

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky